Πάρτε στα χέρια σας τη μοίρα των δήμων σας

Είναι ευκαιρία τώρα στις δημοτικές εκλογές οι τοπικές κοινωνίες να πάρουν στα χέρια τους την τύχη του τόπου τους, το σήμερα και το αύριο το δικό τους και των παιδιών τους. Να σηκωθούν από τον καναπέ, να αφήσουν στην άκρη τις κομματικές ταμπέλες (έχουν τη δυνατότητα να τις σηκώσουν στη μάχη για την κεντρική πολιτική σκηνή) και με γνώμονα το συμφέρον της πόλης τους να συνεργασθούν οι άξιοι, οι ικανοί και οι δημιουργικοί είτε στον σχηματισμό ενός συνδυασμού, είτε να επιβάλουν στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων προγράμματα με τα θέματα που κατά προτεραιότητα πρέπει να προωθηθεί η λύση τους. Και θα βοηθήσει τον τόπο τους να γυρίσει προς το καλύτερο σελίδα.
Αν αυτοί που ζουν σε μια πόλη δεν ενδιαφερθούν οι ίδιοι για τον τόπο τους, για το κοινό καλό, που είναι και το δικό τους καλό, ας μην περιμένουν από τους άλλους ότι θα ʼρθουν να τους λύσουν το πρόβλημα. Ώρα λοιπόν να μπούμε σε κάτι το καινούργιο. Σʼ αυτό που ο νέος πρωθυπουργός της Αγγλίας, ο Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε πρόσφατα:
«Χρειαζόμαστε γειτονιές που παίρνουν στα χέρια τους τη μοίρα τους, που νιώθουν ότι αν μπορέσουν να συγκεντρωθούν και να δράσουν, μπορούν να αλλάξουν τις συνθήκες γύρω τους».
Είναι ευκαιρία οι δημοτικές εκλογές να το κάνουμε πρώτοι εμείς…


Σχολιάστε εδώ