Ούτε ρούπι πίσω…

Είναι γεγονός ότι εύκολα έπεισε ο κ. πρωθυπουργός, με φοβέρες και διπλωματία, όχι βέβαια ότι δεν υπήρχε πρόβλημα (πρόβλημα που δημιούργησαν τα δύο μεγάλα κόμματα με πρόθεση ή όχι, χρήζει διευκρίνισης, γιατί είναι αδιανόητο τόσοι μορφωμένοι άνθρωποι να μην το αντιλήφθηκαν, ενώ το αντιλαμβανόταν και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας που ξέρει γραφή και ανάγνωση) και επέβαλε μέτρα που τα υπέδειξε το ΔΝΤ και το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Αν χρειαζόταν η λήψη μέτρων έπρεπε να ληφθούν έγκαιρα από τις ελληνικές κυβερνήσεις και να μη διασυρόταν παγκοσμίως η χώρα με υπαιτιότητα των κυβερνώντων. Σε τι φταίει ο ελληνικός λαός να διασύρεται για την ανικανότητα και τις ρεμούλες αυτών.
Φρόντισαν μοιράζοντας τη δημόσια περιουσία και τον πλούτο να εξαπατήσουν τον λαό δημιουργώντας έτσι προσωρινή ευημερία να ψηφίσουν νόμους που θωρακίζουν και ευνοούν τους ίδιους, την πλουτοκρατία, ισχυρούς, επιτήδειους, φίλους και συγγενείς. Επισημαίνουμε ότι τα βάρη έχουν φορτωθεί στη μεσαία και στις κατώτερες κοινωνικές ομάδες.
Τα ληφθέντα μέτρα, τα οποία δεν είναι δίκαια, δεν οδηγούν στην ανάπτυξη που είναι και το ζητούμενο.
Σκοπός του άρθρου αυτού δεν είναι η οικονομία, αν και επισημάνθηκαν μερικές διαστρεβλώσεις από τη σωρεία που υπάρχουν, αλλά τα εθνικά θέματα. Προσοχή, μην ξεγελαστείτε με την ευκολία που επιβάλατε τα οικονομικά μέτρα και τα κόλπα που χρησιμοποιήσατε και θελήσετε να λειτουργήσετε με τον αέρα αυτό και στα εθνικά θέματα. Τότε θα χάσετε τα αυγά και τα πασχάλια από την οργή του λαού.
Αυτές οι αποφάσεις θα είναι έγκυρες μόνο με δημοψήφισμα και όταν αυτό γίνει χωρίς να φοβερίζουμε τον λαό και δεν ψάχνουμε τη στιγμή της αδυναμίας του για να του υποκλέψουμε τη βούλησή του. Στο Μακεδονικό ούτε ρούπι υποχώρηση.
Αν συμβεί αυτό, τότε θα βρείτε όλους εμάς, την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, απέναντί σας και τότε θα αντιληφθείτε ότι δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε εσαεί τον λαό, δήθεν στο όνομα της δημοκρατίας. Αν νομίζετε πως έχουν διαφορετικά τα πράγματα, κάντε τώρα δημοψήφισμα.
Κυριάκος Ιωαννίδης
Παρανέστι


Σχολιάστε εδώ