Νέο Κατριβάνο ψάχνει ο Σαμαράς για την Αττική

Ο Αντ. Σαμαράς, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αναζητά μετ’ επιτάσεως πρόσωπο άφθαρτο, αλλά όχι νέο αναγκαστικά, ει δυνατόν εκτός της κεντρικής πολιτικής σκηνής, προσωπικότητα με έντονη δράση και απήχηση στην κοινωνία. Το κυριότερο: Να έχει καταστήσει σαφή και κατηγορηματική την αντίθεσή του στο Μνημόνιο, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να τονιστεί ακόμη περισσότερο ο χαρακτήρας του δημοψηφίσματος που επιδιώκει να προσδώσει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Νοεμβρίου. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς δεν θα διστάσει να στηρίξει ακόμη και πρόσωπο που δεν προέρχεται από τον οικείο του κομματικό χώρο.

Όπως χαρακτηριστικά λένε συνομιλητές του, ψάχνει ένα πρόσωπο με τα χαρακτηριστικά του Θόδ. Κατριβάνου, ο οποίος τη δεκαετία του ’90 είχε εκλεγεί υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιά με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, κανένα από τα πρόσωπα που έχουν προβληθεί μέχρι τώρα ως πιθανοί υποψήφιοι δεν συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ως εκ τούτου δεν αποτελεί εναλλακτική λύση. Οι περιπτώσεις των Β. Μεϊμαράκη, Άρη Σπηλιωτόπουλου δεν συζητήθηκαν καν, δεν σηματοδοτούν το καινούργιο που θέλει ο κ. Σαμαράς, όπως επίσης και του Κ. Χατζηδάκη, για τον οποίο, πέραν των άλλων, υπάρχει η αίσθηση ότι δεν είναι και τόσο αντίθετος με το Μνημόνιο. Είναι γεγονός ότι η Ρηγίλλης έχει δεχθεί εισηγήσεις από στελέχη για στήριξη του εκλεγμένου με το ΠΑΣΟΚ νυν νομάρχη Γ. Σγουρού, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος, καθώς η ηγεσία του κόμματός του αρνείται να τον στηρίξει και θα προτείνει άλλον για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας.

ΘΟΛΟ είναι το τοπίο και για τον Δήμο Πειραιά, καθώς οι προσπάθειες της Ρηγίλλης να βρει το κατάλληλο πρόσωπο δεν έχουν αποδώσει ως τώρα καρπούς. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έχουν αποκλεισθεί όλα τα γνωστά στελέχη (νυν και πρώην βουλευτές) του κόμματος στην περιοχή και ο κ. Σαμαράς αναζητάει προσωπικότητα με ευρύτερη αποδοχή. Τις τελευταίες ημέρες στη Ρηγίλλης δείχνουν να προβληματίζονται λιγότερο για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Π. Μαντούβαλου, η οποία θα δυσκόλευε το έργο του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας. Ξαφνικός εφησυχασμός; Καθόλου. Στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος έχουν φθάσει πληροφορίες ότι ενδεχομένως ο κ. Μαντούβαλος να μην κατέβει υποψήφιος γιατί ενδεχόμενη άσκηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής γι’ αυτόν απόφασης στο Εφετείο δημιουργεί κώλυμα ανακήρυξης υποψηφίου, όπως τονίζουν νομικοί κύκλοι.


Σχολιάστε εδώ