«Κλείνουν» το επάγγελμα του οδοντοτεχνίτη!

Αυτό το παράδοξο φαινόμενο, που μόνο στη χώρα μας μπορεί να συμβεί, καταγγέλλει το Σωματείο Οδοντοτεχνιτών Αθηνών – Πειραιά και Περιχώρων, το οποίο καταγγέλλει πως το άρθρο 24 του νόμου περί αναβάθμισης του ΕΣΥ προβλέπει πως μόνον οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ θα μπορούν να ασκούν το επάγγελμα του οδοντοτεχνίτη, ενώ οι απόφοιτοι των επαγγελματικών λυκείων και των επαγγελματικών σχολών αυτής της ειδικότητας θα πρέπει να… πετάξουν στα σκουπίδια τους τίτλους τους!

Εδώ και 4 χρόνια οι καθηγητές οδοντίατροι των ΤΕΙ δεν έκαναν τις προβλεπόμενες από τον νόμο εξετάσεις για να δώσουν διπλώματα σε οδοντοτεχνίτες αποφοίτους των σχολών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ακριβώς για να αναγκάσουν τους σπουδαστές να μην επιλέγουν αυτήν την ειδικότητα. Αντί λοιπόν σήμερα η κυβέρνηση να τους επιπλήξει για την παρανομία τους, τους επιβραβεύει με νόμο!

Μάλιστα, σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Σωματείου Οδοντοτεχνιτών με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Δημόπουλο, τους διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν σύντομα οι εξετάσεις, αλλά απέκρυψε ότι προωθούσε το άρθρο 24, που καταργεί όσους έχουν αποφοιτήσει από μέσες σχολές οδοντοτεχνιτών!
Έτσι, το Σωματείο Οδοντοτεχνιτών με ανακοίνωσή του καλεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό:

— Να ανοίξει ξανά το επάγγελμα του οδοντοτεχνίτη, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και με τα διαγγέλματά του το τελευταίο διάστημα μέσω της τηλεόρασης και των εφημερίδων.
— Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό άρθρο 24 από τον νόμο για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μέχρι να οριστικοποιηθούν από το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ εν όψει της εξαγγελθείσας μεταρρύθμισης της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης.
— Να βγει Υπουργική Απόφαση που να ορίζει ότι ο εξεταζόμενος θα έχει το δικαίωμα να δίνει απεριόριστες φορές εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος οδοντοτεχνίτη και όχι πέντε φορές, που ορίζει η τελευταία Υπουργική Απόφαση.
— Να υπάρχει αναβαθμολόγηση των γραπτών.


Σχολιάστε εδώ