Επίθεση ΟΝΝΕΔ σε Διαμαντοπούλου

Η γαλάζια νεολαία επικαλείται έρευνες που τεκμηριώνουν ότι έξι στους δέκα μαθητές εξαντλούν το όριο των απουσιών τους επειδή δεν βρίσκουν ενδιαφέρον το σχολικό περιβάλλον! Και κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου ότι αγνοεί τα πραγματικά προβλήματα και συνεχίζει να εξαντλείται στην επιβολή αριθμητικών κανονισμών και προαποφασισμένων αλλαγών. Παράλληλα η ΟΝΝΕΔ θεωρεί ότι η Άννα Διαμαντοπούλου και η Εύη Χριστοφιλοπούλου λαϊκίζουν, με αφορμή την «εύηχη» και δημοφιλή, όπως λένε, εξαγγελία για τη μείωση της ύλης των μαθημάτων. Καλεί μάλιστα το υπουργείο Παιδείας «να σταματήσει να είναι άλλος ένας αναποτελεσματικός κρατικός μηχανισμός και να αρχίσει να παράγει ουσιαστική εκπαιδευτική πολιτική για τη μόρφωσή μας». Οι γαλάζιοι νεολαίοι σημειώνουν ότι είναι αναγκαία η ποσοτική μείωση της διδακτέας ύλης, ωστόσο κάτι τέτοιο θα είναι μια άστοχη κίνηση σε περίπτωση που δεν συνοδευτεί με την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης και των σχολικών υποδομών. Η ΜΑΚΙ και η ΟΝΝΕΔ τονίζουν (εν είδει προειδοποίησης;) ότι θα συνεχίσουν να είναι αυστηροί αλλά δίκαιοι κριτές του έργου του υπουργείου. Και κλείνουν την ανακοίνωσή τους με την (ποιητική…) υπόσχεση ότι θα είναι υπέρμαχοι ενός ελκυστικού δημόσιου σχολείου, το οποίο «θα μας κάνει να το αγαπήσουμε ξανά, χωρίς το ίδιο να μένει από απουσίες στη συνείδησή μας». Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ανακοίνωση της ΜΑΚΙ είναι η πρώτη ύστερα από πολλά χρόνια. Όσο κι αν ψάξαμε στο αρχείο μας, δεν βρήκαμε την τελευταία ανακοίνωση που υπογραφόταν από το Μαθητικό της ΟΝΝΕΔ. Αυτό σημαίνει ότι η ΟΝΝΕΔ δίνει σημασία σε όλα τα πεδία ενασχόλησής της και δεν θα αφήσει κάποια πίσω για να προβάλει κάποια άλλα. Πάντως οφείλουμε να σημειώσουμε ότι παρά τη μεγάλη, τεσσάρων – πέντε παραγράφων ανακοίνωση, η γαλάζια νεολαία δεν γράφει πουθενά αν είναι τελικά υπέρ της μείωσης του συνολικού αριθμού των απουσιών ή κάποιων απουσιών, ή αν, αντιθέτως, υποστηρίζει ότι πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός τους…

Γαλάζια πρωτοβουλία
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Νεολαίας (12 Αυγούστου) η ΟΝΝΕΔ εγκαινίασε μια νέα διαδικτυακή πρωτοβουλία. Σε μια εσωτερική ιστοσελίδα (www.onned.gr/youthday) έχουν στήσει έναν πρωτότυπο συμμετοχικό διαγωνισμό, όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να συμπληρώσουν ένα σύνθημα για την ημέρα. Το πρώτο μέρος του συνθήματος, το οποίο είναι σταθερό, περιλαμβάνει τη φράση «ένας κόσμος χωρίς νέους είναι…» και όποιος θέλει μπορεί να συμπληρώσει τη φράση που επιθυμεί και θεωρεί καλύτερη. Η ΟΝΝΕΔ θα βραβεύσει τα τρία καλύτερα συνθήματα και θα τα αναπαράγει. Ο διαγωνισμός μάλιστα γίνεται στα αγγλικά, διότι η νέα ΟΝΝΕΔ με αυτόν τον διαγωνισμό εγκαινιάζει τη διεθνή της συνεργασία με άλλες λαϊκές και χριστιανοδημοκρατικές οργανώσεις νέων στην Ευρώπη, αλλά και τα σχετικά ευρωπαϊκά όργανα. Η συμμετοχή μάλιστα από τις άλλες χώρες είναι ήδη σημαντική και οι διοργανωτές βλέπουν το αποτέλεσμα ήδη ως ένα ιδιότυπο αλλά πλούσιο παζλ απόψεων. Η ΟΝΝΕΔ στην ανακοίνωσή της για την πρωτοβουλία σημειώνει ότι η νέα γενιά ζει σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, μεγαλώνει σε έναν κόσμο όπου όλοι θέλουν να γίνουν παιδιά, αλλά είναι φτιαγμένος μόνο για μεγάλους, σε έναν κόσμο που γιορτάζει μόνο μία ημέρα για τους νέους, ξεχνώντας τους τις υπόλοιπες 364. Οι ΟΝΝΕΔίτες, μας λένε, έχουν αντιληφθεί ότι θα βρουν πολλά εμπόδια στον δρόμο τους για ίσες ευκαιρίες και η παρούσα οικονομική κατάσταση αυξάνει ακόμη περισσότερο τις δυσκολίες. Αλλά αποφάσισαν να μην το βάλουν κάτω. Έχουν ξεκινήσει, υποστηρίζουν, τον διάλογο με τους ανθρώπους της νέας γενιάς για «το πώς θέλουμε να ζούμε». Δίνουν το βήμα σε όλους για να εκφράσουν τις επιθυμίες και τα όνειρά τους για το σχολείο τους, το πανεπιστήμιό τους, την κοινωνία όπου ζουν. Χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο συνδιαμορφώνοντας θέσεις και ενώνοντας δυνάμεις προκειμένου να ρίξουν και τα τελευταία εμπόδια στον δρόμο για την εξάλειψη των ηλικιακών διακρίσεων. Πιστεύουν ότι ο λόγος πλέον περνάει σε ανθρώπους με διάθεση και ιδέες για το μέλλον. Ανθρώπους που θέλουν να ακούσουν αλλά και να ακουστούν. Στόχος της ΟΝΝΕΔ είναι να ενισχύσει την ενημέρωση για τα υπάρχοντα προβλήματα και να κινητοποιήσει όλες τις νεανικές δυνάμεις με όραμα ένα καλύτερο μέλλον για όλους. «Άραγε, εσύ έχεις φανταστεί έναν κόσμο δίχως εσένα;» είναι το ερώτημα που απευθύνουν σε όλους μας…

***

Η ΟΝΝΕΔ μετακομίζει (και πάλι)
Είναι πλέον επιβεβαιωμένο και διασταυρωμένο: Η γαλάζια νεολαία ψάχνει κα πάλι νέα γραφεία για να μετακομίσει. Στόχος είναι να εγκαταλείψουν το συντομότερο την περιοχή όπου βρίσκονται (Ομόνοια). Η απόφαση έχει ληφθεί σε όλα τα υψηλά κλιμάκια νεολαίας και κόμματος. Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την προσωπική εικόνα που σχημάτισε κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της νεολαίας, έχει δώσει το πράσινο φως. Μάλιστα ακούμε ότι τους προτρέπει να προχωρήσουν γρήγορα τις διαδικασίες, καθώς η οργάνωση δυσκολεύεται να λειτουργήσει στους δρόμους πέριξ της Ομόνοιας, με το κλίμα που υπάρχει εκεί και τα καθημερινά συμβάντα που παρατηρούνται. Τόσο στη Λυκούργου πάντως όσο και στη Ρηγίλλης αναζητούν τον λόγο που πήγαν στη συγκεκριμένη περιοχή τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ πριν από ενάμιση μόλις χρόνο… Όσον αφορά τη μετακόμιση, το σίγουρο είναι ότι δεν θα ακολουθήσουν το κόμμα στα νέα γραφεία της Συγγρού. Συζητείται ωστόσο το ενδεχόμενο να πάει η ΟΝΝΕΔ στη Ρηγίλλης, μετά τη μετακόμιση του κόμματος, αλλά μάλλον θα «κερδίσει» την κόντρα της έδρας το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Πάντως οι «μικροί» το θέλουν και θα το παλέψουν, καθώς η Ρηγίλλης έχει για τους ίδιους ιστορική και συμβολική σημασία, ενώ παράλληλα είναι έτοιμη προς χρήση, καθώς υπάρχουν ήδη οι κομματικές, τεχνολογικές και άλλες υποδομές, οπότε θα έχουν μικρότερα έξοδα. Σε διαφορετική περίπτωση ευελπιστούν να έχουν βρει τη νέα τους έδρα μέχρι το τέλος του έτους, ώστε από το 2011 να δουλεύουν σε ασφαλέστερο και καλύτερο περιβάλλον.

***

Εκδήλωση για την κρίση
Ο γνωστός και δραστήριος Σύλλογος Μεσσήνιων Φοιτητών
(ΣΥΜΕΦ) πραγματοποίησε την ετήσια ημερίδα του, που φέτος είχε θέμα: «Νέοι και Οικονομική Κρίση – Αδιέξοδα και Προοπτικές». Η καθιερωμένη πλέον αυγουστιάτικη ημερίδα του ΣΥΜΕΦ διοργανώθηκε για πέμπτη φορά και έγινε την Τετάρτη 11 Αυγούστου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Το επίκαιρο αυτό θέμα που μας απασχολεί όλους ανέλυσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Αθανάσιος Κυριαζής. Στο πλαίσιο της ανωτέρω ανάλυσης παρουσιάστηκαν σύντομα οι προοπτικές ανάπτυξης που δίνονται στον Νομό Μεσσηνίας από την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επένδυση της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ – Costa Navarino). Επίσης, όπως κάθε χρόνο, βραβεύθηκαν οι τρεις πρώτοι αριστούχοι μαθητές των λυκείων της Μεσσηνίας κατά τις πρόσφατες πανελλαδικές εξετάσεις.

***

Φεστιβάλ στο Μεσολόγγι
Ύστερα από μαραθώνιες συζητήσεις, αμέτρητες ιδέες και πολύωρες συσκέψεις, ο Σύλλογος Νεολαίας Μεσολογγίου Αιτωλοακαρνανίας (Συ.Νε.Μ.Α.) μας ενημερώνει ότι το 1ο Φεστιβάλ Si.Ne.M.A. είναι γεγονός! Κάνουν χιούμορ φυσικά, αλλά είναι η αρχή μίας ωραίας προσπάθειας. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τις ημερομηνίες 14, 24, 28-29 Αυγούστου με κύριο τόπο αναφοράς το δασάκι στο λιμάνι της ιστορικής πόλης. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 14 Αυγούστου με ένα δρώμενο στον πεζόδρομο, ειδικά σχεδιασμένο για να γνωρίσει ο κόσμος τους σκοπούς και τις δράσεις του Συλλόγου Νεολαίας. Σκοπός του συλλόγου είναι να ταράξει λίγο τα νερά μέσα στον πιο ζεστό μήνα του καλοκαιριού. Ευχόμαστε καλή επιτυχία!

***

Γιορτή Νεολαίας
Τριήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Γιορτή Νεολαίας 2010» πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, με πρωτοβουλία της νομάρχη Ηρακλείου Βαγγελιώς Σχοιναράκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας ξεκίνησαν την Τρίτη και ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010, Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, με συναυλία του Μανόλη Ρασούλη. Πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκδηλώσεις και εκθέσεις σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους, στις οποίες το κοινό, κυρίως οι νέοι της περιοχής, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις τέχνες της κεραμικής, της κατασκευής κοσμημάτων και της φωτογραφίας, τη δεξιοτεχνία του ποδηλάτου καθώς και με αθλήματα όπως το σκάκι, η σκοποβολή, η τοξοβολία και η ξιφασκία.

***

Διάλογος για την απασχόληση των νέων

Πρόσκληση συμμετοχής των νέων σε διάλογο για τα εργασιακά θέματα εξέδωσε η Εθνική Ομάδα Εργασίας για τον Δομημένο Διάλογο των Νέων, μέσω της ΓΓΝΓ. Κάθε νέος ή οργάνωση νέων μπορεί να συμμετέχει και τα αποτελέσματα της διαβούλευσης σε εθνικό επίπεδο θα μεταφερθούν σε ευρωπαϊκό, για να καταλήξουν, μέσα από σύνθεση, ως απόφαση της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ των θεμάτων που περιέχονται στο ερωτηματολόγιο είναι η βελτίωση της πληροφόρησης, της καθοδήγησης και της στήριξης των νέων προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας. Επίσης εξετάζεται η διασφάλιση της αναγνώρισης των δεξιοτήτων που αποκτούνται από τη μη τυπική και άτυπη μάθηση και τις εμπειρίες κινητικότητας. Μπορείτε να προτείνετε τρόπους προκειμένου να μην μπλέξετε σε επισφαλείς καταστάσεις και να διασφαλιστεί η πρόσβασή σας στην κοινωνική προστασία, να προτείνετε μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβασή σας από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας ή να ενισχυθεί η συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Ακόμη οι νέοι ερωτούνται πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των διακρίσεων στην πρόσβαση σε ποιοτικές εργασίες, υποστηρικτικά προγράμματα και πληροφόρηση και πώς μπορεί να διασφαλιστεί η συμμετοχή των νέων στον κοινωνικό διάλογο. Είμαστε περίεργοι να δούμε τι θα βγάλει η έρευνα και αν τα συμπεράσματα θα αρέσουν στην κυβέρνηση. Αλήθεια, η ΓΓΝΓ έχει λόγο και αρμοδιότητα επί αυτών των θεμάτων; Όλα τα σχετικά έντυπα θα τα βρείτε στις ιστοσελίδες της ΓΝΓ, του ΕΣΥΝ και διαφόρων ΤΟΣΥΝ.

***

Όλοι για τους νέους καίγονται…

Το Διεθνές Έτος Νεολαίας ξεκίνησε από τις 12 Αυγούστου και θα διαρκέσει έναν ολόκληρο χρόνο. Συμπίπτει μάλιστα με το
Έτος Καταπολέμησης της Φτώχειας (2010) και το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού (2011). Μακάρι να βλέπαμε έστω και ελάχιστα αποτελέσματα με την ευκαιρία των (επικοινωνιακών) επετείων αυτών. Αξίζει να σημειώσουμε, διότι έλαβε και δημοσιότητα σε παραπολιτική στήλη συμπολιτευόμενης εφημερίδας, μια πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Όμιλος Νέων Unesco Θεσσαλονίκης, μια οργάνωση που υπάρχει αρκετά χρόνια, αλλά μόλις πρόσφατα ξεκίνησε η έντονη δραστηριοποίησή της. Θα στείλει, μας λένε, ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία θα τον καλεί να αναλάβει, εν όψει του Έτους Νεολαίας, πρωτοβουλίες για τα προβλήματα των νέων σε διεθνές επίπεδο. Προφανώς επειδή οι νέοι έχουν λύσει τα προβλήματά τους σε αυτήν τη χώρα! Στο παρασκήνιο βέβαια μαθαίνουμε κι άλλα. Πρώτον, ότι υπάρχουν κύκλοι πέριξ του ΓΑΠ που λένε ότι ο πρωθυπουργός έχει πρωτοβουλίες για τη νεολαία στα υπ’ όψιν του. Δεύτερον, ότι η ανωτέρω ανοιχτή επιστολή μόλις και μετά βίας έχει συγκεντρώσει (πραγματικές…) 30 υπογραφές, πέρα από την παράθεση «λιστών» ονομάτων μελών και φίλων. Τρίτον, ότι εμπνευστής του εγχειρήματος και αφανής ινστρούχτορας είναι γνωστό πράσινο στέλεχος, σαραντάρης, που ασχολείται ακόμη με οργανώσεις νέων, ενώ έχει και σχετική επαγγελματική καριέρα, παρά το ότι είναι (και πάλι…) αποσπασμένος σε καλή θέση. Τέταρτον, μας λένε ότι είναι όψιμο το ενδιαφέρον και η κινητοποίηση ορισμένων τέτοιων ΜΚΟ εν όψει δημοτικών εκλογών και των σχετικών φιλοδοξιών ορισμένων. Πέμπτον, ακούμε ότι αυτοί οι όμιλοι νέων δραστηριοποιούνται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Σέρρες κ.λπ.) και είναι ελαφρώς πράσινων αποχρώσεων. Άραγε ο ινστρούχτορας των νέων που είναι από πίσω, έχει χάσει την παλαιότερη επιρροή του;

***

Αποχωρήσεων συνέχεια
Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από τη Νεολαία του ΛΑΟΣ, όπως πρώτοι σας αποκαλύψαμε και σας γράψαμε αναλυτικά την προηγούμενη εβδομάδα. Τελευταίο κρούσμα μαθαίνουμε ότι είναι η παραίτηση του Λευτέρη Λιβεριάτου από τη ΝΕΟΣ και το κόμμα. Το συγκεκριμένο στέλεχος, που είναι πολύ γνωστό στον χώρο του ΛΑΟΣ και της νεολαίας του στον Πειραιά και τις γειτονικές περιοχές, αποχώρησε, σχεδόν αηδιασμένος πλέον, κυρίως για ιδεολογικούς λόγους. Ήταν από τα παλαιότερα μέλη της Νεολαίας καθώς ήταν μέλος σχεδόν από το 2000, την εποχή της ίδρυσης του κόμματος. Έχει διατελέσει επικεφαλής της
ΝΕΟΣ Πειραιά και η αποχώρησή του «πείραξε» πολλούς φίλους της καρατζαφερικής νεολαίας τόσο στον Πειραιά όσο και στην Καλλιρρόης. Ακόμη κι αν στα κεντρικά της Νεολαίας σχεδόν όλοι είναι πιο «πρόσφατοι» από τον αποχωρήσαντα…

***

Κάτι τρέχει στη Θράκη
Την κινητικότητα που δείχνουν γνωστοί κύκλοι της Τουρκίας, αλλά και της μειονότητας, στη Θράκη οι αναγνώστες της εφημερίδας μας την ξέρουν καλά. Παρατηρούμε όμως μέσα στο καλοκαίρι έντονη κινητικότητα και σε επίπεδο νεολαίας της μειονότητας, πάντα υπό της «αιγίδα» και την «καθοδήγηση» των γνωστών υπαλλήλων της Άγκυρας. Για παράδειγμα, η Κοινότητα Νέων Επιστημόνων (GAT), συνεχίζοντας τις δραστηριότητές της υπό την αιγίδα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας (BTAYT), διοργάνωσε για πρώτη φορά φεστιβάλ Νεολαίας της GAT στην πλατεία της Κομοτηνής. Ακούμε ότι συγκεντρώθηκαν 2.000 άτομα και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης φυσικά πήγαν (και μίλησαν) όλοι οι γνωστοί παράγοντες της Τουρκίας, της μουσουλμανικής μειονότητας και οι γνωστοί συνεργάτες του Προξενείου. Μάλιστα ορισμένοι κύκλοι της μειονότητας ήταν πολύ ευχαριστημένοι διότι, όπως λένε, οι νέοι της Δυτικής Θράκης πραγματοποίησαν αυτό που για χρόνια δεν έβρισκαν το θάρρος να κάνουν οι πολιτικοί της μειονότητας. Σχεδιάζουν και συνέχεια, ακούμε. Και φυσικά τα αρμόδια υπουργεία (Εξωτερικών, Παιδείας και Πολιτισμού) κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου… Χάνεται μια ολόκληρη γενιά σε ορισμένα σημεία της Θράκης, ξυπνήστε!

***

ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ σπόντες

Ευκαιρία
Η οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση φαίνεται στην ηγεσία της γαλάζιας νεολαίας ως πρόκληση και ευκαιρία. Θέλουν να επανατοποθετήσουν την
ΟΝΝΕΔ στο προσκήνιο με πρωταγωνιστικό ρόλο ανάμεσα στους νέους. Φιλόδοξο; Ίσως, αλλά ας περιμένουμε λίγο πριν κρίνουμε…
Παρέμβαση
Αναμένουμε ευρύτατη και σημαντική παρέμβαση της ΟΝΝΕΔ για τα ΤΟΣΥΝ. Θα πάνε με δική τους ατζέντα και δεν θα ακολουθήσουν την κυβέρνηση στον σχεδιασμό της. Για να δούμε…
Μαθήματα διοίκησης
«Γιατί μια ομάδα νηπίων φτιάχνει ψηλότερους πύργους από μια ομάδα μάνατζερ; Γιατί δεν τσακώνονται για το ποιος θα είναι επικεφαλής!» Τέτοια μαθήματα διοίκησης δίνουν και παίρνουν στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ…
Απορία Ι
Καλή η ανακοίνωση της ΜΑΚΙ, η πρώτη έπειτα από πολλά χρόνια. Δεν θα ήταν όμως ενδιαφέρον να μάθουμε επισήμως πόσα είναι τα μέλη του Μαθητικού της ΟΝΝΕΔ σήμερα; Ή, ακόμη καλύτερα, δεν θα έπρεπε η
ΟΝΝΕΔ να ανακοινώσει τώρα, μετά το πέρας των εσωκομματικών της διαδικασιών, τα πλήρη δημογραφικά και άλλα στοιχεία (φύλο, ηλικίες, σπουδές, περιοχές κ.λπ.) των μελών της; Τι φοβάται η Λυκούργου και τα κρύβει; Ανοιχτή ΟΝΝΕΔ δεν είπαμε;
Ακαδημία
Για την ίδρυση Πολιτικής Ακαδημίας της ΟΝΝΕΔ σας έχουμε εγκαίρως ενημερώσει. Έρχεται η ώρα ακούμε, καθώς προχωρούν οι νομικές ενέργειες. Διευθυντής θα είναι το παλαιότερο μέλος της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Παπαδομιχελάκης. Για πρόεδρος της Ακαδημίας προαλείφεται γνωστό όνομα που έχει περάσει από τη γαλάζια νεολαία και χαίρει σεβασμού, καθώς θα πρέπει να συνομιλεί με καθηγητές και επιστήμονες ακόμη και εκτός ΟΝΝΕΔ/ΝΔ…
Εκπλήξεις
Τι ετοιμάζουν οι γαλάζιοι νέοι στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ; Και με ποιου την επίσκεψη θα συμπέσει;
Γαλάζιες ευθύνες
Με την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα πέριξ της Ομόνοιας, ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη των 19χρονων και 20χρονων αγοριών και κοριτσιών που πηγαίνουν στα κεντρικά της ΟΝΝΕΔ, κάνοντας πολλές φορές αγώνα δρόμου για να ξεφύγουν από δυνητικούς κινδύνους;
Κουίζ Ι
Σχετικό με το ανωτέρω: Πόσες φορές έχει πέσει θύμα επίθεσης ή παρενόχλησης ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ προσπαθώντας να πάει ή να φύγει από τα γραφεία της οργάνωσης;
Κουίζ ΙΙ
Ποια στελέχη της γαλάζιας νεολαίας αλλά από άλλη… πλευρά συνόδευαν τον Αντώνη Σαμαρά στο Ρέθυμνο;
Απορία ΙΙ
Κάποιοι Κρητικοί αλλά και «Κρητικοί» γαλάζιοι νεολαίοι, για ποιον υποψήφιο περιφερειάρχη του νησιού θα δουλέψουν;
Εκκρεμότητες
Περιμένουν κάποιοι την επίσημη ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ για να δουν αν θα «βγουν» ορισμένες υποχρεώσεις και υποσχέσεις του Παπαμιμίκου…
Φήμες Ι
Ακούμε ότι οι συντηρητικοί και χριστιανοδημοκράτες νέοι της Ευρώπης σκέφτονται να αποχωρήσουν από ευρωπαϊκές δομές νεολαίας όπου συμμετέχουν, αλλά τους κερδίζουν μονίμως οι σοσιαλιστές. Εκεί στη Λυκούργου το ξέρουν; Έχουν σκεφθεί αν μας συμφέρει εν όψει των εξελίξεων που έρχονται στα εθνικά θέματα; Ή δεν θα δώσουν αυτήν τη φορά μάχη οι γαλάζιοι νεολαίοι;
Περιέργεια
Είμαστε περίεργοι αν θα βγάλει κάποια στιγμή ανακοίνωση η τωρινή ηγεσία της ΟΝΝΕΔ για εθνικά θέματα. Ή για συμβάντα όπως αυτά με την ειδική γραμματέα του υπουργείου Θάλεια Δραγώνα. Ή για τις «αβλεψίες» και τα «λάθη» στα σχολικά βιβλία Ιστορίας, ειδικά. Γιατί αναρωτιώμαστε; Για να δούμε σε ποια τάση του φιλελευθερισμού ανήκουν…
Φήμες ΙΙ
Κάποια πουλάκια μάς είπαν ότι στο γραφείο της Ντόρας δεν είναι ικανοποιημένοι από τον αριθμό των νέων κάτω των 30 ετών που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο υπό εκκόλαψη κόμμα. Ο διευθυντής του γραφείου της Παναγιώτης Αντωνόπουλος αλλιώς θυμόταν τα πράγματα από τη θητεία του στην ΟΝΝΕΔ και οι γαλάζιοι νεολαίοι της Ντόρας αλλιώς τα υπολόγιζαν. Να αναμένουμε πιέσεις σε ορισμένα παιδιά της Λυκούργου;
Τιτιβίσματα
Και στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης twitter (ελληνιστί: τιτιβιστής;) μπορείτε πλέον να βρείτε την ΟΝΝΕΔ. Έχουν φτιάξει γαλάζια ομάδα, όπου αλληλοενημερώνονται και παρακολουθούν τα σχόλια και τις εξελίξεις…
Συγχαρητήρια
Η Νομαρχιακή Δράμας της
ΟΝΝΕΔ συνεχάρη δημόσια και με ένταση τη διοίκηση, τα μέλη και όλους τους εθελοντές του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Δράμας για την άκρως πετυχημένη διοργάνωση του Dramaica Youth Festival 2010. Μας αρέσει να βλέπουμε μεγαλόψυχες ανακοινώσεις από κομματικές νεολαίες!
Συμβουλές
Αν στη γαλάζια νεολαία δυσκολεύονται να βρουν νέα γραφεία που να τους εξυπηρετούν, ας ζητήσουν τις συμβουλές του Αντώνη Σαμαρά και των στενών συνεργατών του. Τους θυμίζουμε ότι διαχρονικά η «ομάδα ΑΣ» έχει βρει γραφεία στα καλύτερα σημεία της Αθήνας: Αιόλου στο Μοναστηράκι, Πανδρόσου και Ανδριανού στην Πλάκα, Πατησίων στο κέντρο, Βασιλίσσης Σοφίας στο Σύνταγμα, στο Κολωνάκι κ.λπ.
Επιμονή
Αναπαράγει ο πρόεδρος της
ΝΕΟΣ κείμενο που έχει γράψει πριν από 10 χρόνια για «τα καλά» του μεταξικού καθεστώτος. Εμμονές ή ιδεολογική προσήλωση;
Εκλογές
Βγαίνουν σιγά σιγά τα ονόματα και οι υποψήφιοι εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Θα παρακολουθούμε και θα σας ενημερώνουμε για νέους υποψηφίους, για θέματα νέων και άλλα σχετικά. Για παράδειγμα, στον νέο Δήμο Μάνδρας μαθαίνουμε ότι μια υποψηφιότητα δημάρχου έχει πέρασμα και βάσεις στη νεολαία της περιοχής που δεν τη φαντάζονται ούτε αντίπαλοι ούτε φίλοι. Θα επανέλθουμε…
Διαμαρτυρίες
Μέσα στις συνεχείς ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, έχει πέσει σε αφάνεια η έντονη δυσαρέσκεια των αποφοίτων ΤΕΙ για την κυβερνητική πολιτική. Διαμαρτύρονται, μάλλον δικαιολογημένα, ότι τους βλέπουν ως Β κατηγορίας αποφοίτους. Οι τελευταίες καταγγελίες τους αφορούν τον αποκλεισμό τους από διαγωνισμούς εισηγητών/καθηγητών στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών και στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων…
Ξεκινήματα
Το πετυχημένο παράδειγμα του Συλλόγου Μεσσήνιων Φοιτητών φαίνεται ότι θα το ακολουθήσουν και οι νέοι της γειτονικής Αρκαδίας. Θα έχουμε σύλλογο φοιτητών ή πανελλήνιο σύλλογο νέων Αρκάδων; Περιμένουμε τις εξελίξεις και ευχόμαστε καλή επιτυχία!
Διακοπές
Δύσκολο το έργο της στήλης στα μέσα Αυγούστου. Άλλοι νεολαίοι και στελέχη έχουν πάρει τα βουνά και άλλοι είναι στα νησιά. Ιδιαίτερα οι πράσινοι και οι αριστεροί! Οι τελευταίοι αναχωρούν αυτό το Σαββατοκύριακο. Και δεν βλέπουμε οι υπόλοιποι να επιστρέφουν…

***


Σχολιάστε εδώ