Εκτός ψηφοδελτίων πρωτοκλασάτοι

Παράγοντες της Ρηγίλλης σημειώνουν ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα προκύψει από τις ερχόμενες εκλογές θα είναι σαφώς διαφοροποιημένη και -το κυριότερο- θα θυμίζει ελάχιστα εκείνη που… «μεσουράνησε» την περίοδο 2004-2009.

Είναι προφανές ότι τις πρώτες θέσεις στη «μαύρη λίστα» του προέδρου της ΝΔ έχουν καταλάβει τα στελέχη εκείνα τα οποία την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία ενεπλάκησαν σε σκανδαλώδεις υποθέσεις, που για μήνες «πρωταγωνίστησαν» στα Μέσα Ενημέρωσης και με τη δράση τους κατέστησαν την παράταξη συνώνυμο της διαφθοράς. Πόσω μάλλον αυτοί που πέρασαν ή πρόκειται να περάσουν την… πόρτα της Εξεταστικής. Εξαίρεση μπορεί να υπάρξει μόνο αν η παραπομπή ενός στελέχους στην Επιτροπή αποδεδειγμένα στερείται βάσης και απλώς εξυπηρετεί μικροκομματικές σκοπιμότητες του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, η τυχόν εμπλοκή σε σκάνδαλα δεν θα είναι το μοναδικό κριτήριο επιλογής ή καλύτερα… απόρριψης. Στην ίδια λίστα αναμένεται να περιληφθούν ακόμη στελέχη που «με τη συμπεριφορά τους πλήγωσαν την παράταξη και προσέβαλαν τον ελληνικό λαό», όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο κ. Σαμαράς. Κι αυτό θα έχει να κάνει είτε με «κρούσματα φαυλότητας» (παράνομες προσλήψεις, προκλητικές σπατάλες κ.ά.) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους είτε με εκφάνσεις της προσωπικής τους ζωής (επίδειξη πλούτου, αλαζονείας…). Επίσης, σίγουροι για τις βουλευτικές έδρες τους δεν θα πρέπει να νιώθουν ούτε στελέχη που διετέλεσαν υπουργοί και κατά γενική ομολογία απέτυχαν εξ ολοκλήρου στο έργο τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον δρόμο προς την έξοδο αναμένεται να πάρουν στελέχη (βουλευτές κυρίως…) λόγω της στάσης που τήρησαν μετά την εκλογή του κ. Σαμαρά στην αρχηγία και με κινήσεις ή δηλώσεις τους δοκίμασαν τα νεύρα και τις αντοχές της Ρηγίλλης. Με βάση τα παραπάνω, είναι σαφές ότι αρκετά από τα προβεβλημένα και πρωτοκλασάτα στελέχη όχι μόνο δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή, αλλά δεν θα περιλαμβάνονται καν στις εκλογικές λίστες του κόμματος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα ανανεωθεί κατά 100%, χωρίς να είναι σαφές αν οι τωρινοί βουλευτές θα περιληφθούν στις λίστες Περιφερειών ή θα μείνουν εκτός. Ανανεωμένο σε σημαντικό βαθμό θα είναι και το ψηφοδέλτιο στην Α΄ Αθηνών: Η Ντ. Μπακογιάννη έχει… αναχωρήσει για άλλες πολιτείες, στήνει πολιτικά «φόρουμ», φιλοδοξεί να ιδρύσει και κόμμα. Για τους… γνωστούς λόγους, εκτός θα μείνει ο Γ. Βουλγαράκης, όπως και ο Γ. Αλογοσκούφης, για άλλους λόγους εκείνος, και συγκεκριμένα για την οικονομική πολιτική που άσκησε, με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία και τη χώρα γενικότερα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα είναι οι μόνοι που θα αποκλεισθούν στη συγκεκριμένη Περιφέρεια. Επίσης, και η Β΄ Αθηνών δεν θα μείνει εκτός σχεδίων του κ. Σαμαρά, καθώς 4-5 νυν και πρώην βουλευτές δεν θα περιληφθούν εκ νέου στις λίστες.


Σχολιάστε εδώ