Γλιτώσαμε την Ευρώπη από τον γκρεμό…

Σε άρθρο τους οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», στη γερμανική έκδοσή τους, πλέκουν μεν το εγκώμιο του Γ. Παπανδρέου, παράλληλα όμως επισημαίνουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν και προειδοποιούν ότι σε τρία χρόνια η Ελλάδα είναι πιθανόν να βρεθεί εκ νέου στο χείλος του γκρεμού!

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο της η εφημερίδα χαρακτηρίζει εμμέσως λανθασμένη την απόφαση της κυβέρνησης να προσφύγει στο πακέτο οικονομικής στήριξης, ενώ αντίθετα, αν είχε επιλέξει τη λύση της πτώχευσης ή της αναδιάρθρωσης του χρέους, δεν θα ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει σε τόσο δραστικές περικοπές μισθών και συντάξεων, καταρρίπτοντας έτσι και τη θεωρία του κ. Παπανδρέου ότι η προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης ήταν μονόδρομος. «Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα βουλιάζει σε βαθιά κρίση λόγω περικοπών και γιʼ αυτόν τον λόγο οικονομολόγοι αμφιβάλλουν πως θα καταφέρει όλα αυτά που έβαλε ως στόχο», σημειώνει ο αρθρογράφος.

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «η Ελλάδα έφερε την Ευρώπη στο χείλος του γκρεμού, όμως την Ευρώπη δεν την έσωσε το πακέτο οικονομικής στήριξης που ενέκρινε για την Ελλάδα, αλλά η απόφαση της Αθήνας να το πάρει και να μην κηρύξει πτώχευση».

Η εφημερίδα κλείνει με μια δυσοίωνη πρόβλεψη, καθώς στο ζήτημα των επιτοκίων –θέμα που είχε θίξει σε άρθρο του και το «ΠΑΡΟΝ»– τονίζει μεταξύ άλλων: «Ο Παπανδρέου είναι πιστός στη συμφωνία που έκανε με το Eurogroup.

Τώρα πρέπει το Eurogroup να μειώσει σημαντικά το επιτόκιο του 5% που είναι σήμερα, όπως απαιτούν ήδη οι Έλληνες, διαφορετικά σε τρία χρόνια θα είναι πάλι στο χείλος του γκρεμού.

Είναι σίγουρο ότι ο Παπανδρέου είναι ο άνθρωπός μας στην Αθήνα».


Σχολιάστε εδώ