Αποστολικά και… άλλα

=Χρόνια πολλά στις Μαρίες και στους Παναγιώτηδες. Στην κόρη μου τη Μαρία, και τη Μαρία του Σήμερα, καθώς και στον φίλο μου, τον γιατρό Παναγιώτη Τσαρούχα.
=Έπαιξε ρόλο για την απόσυρση από τα κοινά η απόφαση της Καλαμάτας, ΝΑΙ ή ΟΧΙ, για την κυρία; Σε λίγο καιρό ονόματα και διευθύνσεις. Για την ώρα ο μανιατοκρητικός λόγος μου για σιωπή ισχύει… Όσο για τον ανεμιστήρα της λάσπης που χρησιμοποιούν για συνυποψηφίους τους, τα νέα δεν είναι καλά για τους ανεμιστήρες τους. Θα γυρίσει στα σκουπίδια του καλοκαιριού και θα βρωμίσει η περιοχή.
=Να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο της ΝΔ Βασιλική Τζότζολα και να της πω με δύναμη ψυχής ότι πρέπει να αποδείξει πως εκτός
από όμορφη, με ταξιδιάρικα μάτια, είναι και πολιτικοποιημένη, με καθαρή και καθημερινή πολιτική σκέψη. Λίγα και καλά, όπως λέμε σπαρτιάτικα…
=Γιατί οι πολιτικοί δεν παθαίνουν εγκεφαλίτιδα; Διότι δεν διαθέτουν εγκέφαλο…
=Γιατί τους πολιτικούς δεν τους τσιμπάνε τα κουνούπια; Γιατί κανείς κόρακας δεν βγάζει το μάτι ενός άλλου κόρακα.
=Κι ο «Καλλικράτης» θα ‘χει την τύχη του Καποδίστρια. Θα νικήσει η κομματική αυτοδιοίκηση, να μου το θυμηθείτε…
=Η πολιτική δεν είναι ΠΑΣΑΡΕΛΑ για ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
=Η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις όμορφες στιγμές της καθημερινότητας. Μη σπαταλάτε τζάμπα τον χρόνο και τον χώρο του μυαλού σας για πράγματα ανούσια. Κύριοι της πολιτικής, ένα χτύπημα στην πλάτη είναι πιο σοβαρή πράξη από 10 μη ρουσφέτια που δεν θα κάνετε ποτέ.
=Αγαπητέ πρόεδρε, Αντώνη. Μη σπαταλάς ανέξοδα το χάρισμα του Θεού, το γήινο της ανθρωπιάς που διαθέτεις, για ΚΑΤΙ που δεν γνωρίζει ούτε ο Θεός πώς θα γίνει. Γίνε καθημερινός ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
=Υπουργείο από την Πάρο σύντομα φαίνεται θα πάρω, λέει γνωστή ξανθιά βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ.
=Φώφη, δες τι έπαθε η Ντόρα μετά τη δημαρχία και πρόσεχε, γιατί η Ιστορία στα πολιτικά ονόματα δεν φέρεται πάντα με τους καλύτερους τρόπους.
=Ειρωνικά πακέτα φέρνει η 3η Σεπτεμβρίου για τους εργαζομένους.
=Έρχεται ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και πρέπει το πολιτικό σύστημα να το καταλάβει σύντομα.

=Το επεισόδιο στην Καλλιθέα με τον Μπάγεβιτς έχει και κοινωνιολογικά χαρακτηριστικά. Αν το δούμε ως απλή βεντέτα με τον συγκεκριμένο προπονητή θα κάναμε μεγάλο λάθος. Οι ταγοί των υπουργείων, Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη πρέπει να το αξιολογήσουν σωστά πριν το φαινόμενο πάρει άλλου είδους διαστάσεις. Μετά στα γήπεδα θα ‘χουμε μεγάλες φασαρίες.
=Αν το Μνημόνιο δεν είναι ευαγγέλιο, Κατερίνα μου, τότε γιατί ευλαβικά και με εκκλησιαστική σπουδή το τηρείτε;
=Δυστυχώς θα ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ. Τώρα ποιος θα το πει είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
=Αν δεν φροντίσουμε έγκαιρα για τα σιτηρά μας, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι χειμωνιάτικα, μετά την απαγόρευση Πούτιν για εισαγωγές σιτηρών από τη Ρωσία λόγω καταστροφών από τις φωτιές. Ας το προσέξει η κυβέρνηση πριν είναι αργά, μα πολύ αργά.
=Ανασχηματισμός των ι…κανό…τερων θα γίνει στην Πάρο.
=Αληθεύει ότι ο ανασχηματισμός θα ‘χει θύματα πολλές γυναίκες και μάλιστα πρωτοκλασάτες;
=Φανταστείτε την απόγνωση της κοινωνίας που συμβασιούχος δασοπυροσβέστης έβαλε φωτιές για να διοριστεί. Δυστυχώς, αυτοί που έβαλαν φωτιά στην τσέπη του και στα όνειρά του δεν θα δικαστούν ποτέ.
=Τώρα που επιστημονικά αποδείχθηκε πως η κότα έκανε το αυγό, θα μου λυθούν πολλοί γρίφοι σχετικά με τα αυγά μάτια και με τα αυγά να σου βγάζουν τα μάτια.
=Έρχεται βόμβα για τον Σκιόπα και πάνε τα συμβουλομεγαλεία. Ο σύμβουλος του Γιώργου έχει παρελθόν και κάποιοι στην Ιταλία το ξεσκονίζουν. Τώρα τι θα προκύψει, Κύριος οίδε ή μάλλον Πάπας οίδε…
=Ποιος υπουργός φοβάται την πανσέληνο και γιατί;
=Εκδότης μόνος ψάχνει, κατά το αγρότης μόνος ψάχνει.
=Για ποιον υπουργό λένε ότι έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε γεμάτο πορτοφόλι;
=«Μάνα σγουρός βασιλικός, πλατύφυλλος και δροσερός» τραγουδάει ο Θανάσης Τσούρας στο ΠΑΣΟΚ.
=Μάλλον πολλές και μεγάλες αμαρτίες έχει η κυβέρνηση για να στείλει ένα τόσο μεγάλο… τάμα στην Παναγία της Τήνου. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στον εορτασμό της Παναγιάς; Άμα έχεις κάνει τόσο μεγάλες αμαρτίες εις βάρος του κόσμου, λογικό είναι να προσφέρεις τάμα τον αντιπρόεδρό σου για να ζητήσεις συγχώρεση από την Παναγιά. Και με την ευκαιρία ας ανάψει κι ένα κερί για την κυρία Χριστίνα, τη γυναίκα του, για τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, όπως έκανε και ο… σχεδόν ομοϊδεάτης του, πρώην ΕΚΚΕτζής
κ. Τατούλης…
=Είχαμε τους τριτοδρομικούς, τώρα θα έχουμε και τους τεταρτοδρομικούς.
=Πάντα μέσα ο υπουργάρας. Ο τέταρτος δρόμος είναι για 4Χ4 τετρακινησία. Εύστοχος, όπως πάντα, ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ.
=FOURTH ROAD, στα ελληνικά τέταρτος δρόμος.
=Ο Μαρξ πέθανε στην ψάθα, ενώ οι κομουνιστές σε ψάθινες καρέκλες στα πανάκριβα θέρετρα.
=Εδώ χαθήκαμε στον τρίτο δρόμο, Γιώργο μου, και ΣΥ αναζητάς τον τέταρτο; Βρες πρώτα τον τρίτο και μετά συζητάμε για τον τέταρτο.
=Δηλαδή ο Αγγέλου είχε τα 300 χιλιάρικα της εγγύησης και του έλειπαν τα εκατό που του κάνατε σκόντο; Έλεος…
=Μόλις είπαμε ότι θα επιστρέψουμε στην αγορά για δανεισμό, τα spreads έφτασαν πάλι τις 900 μονάδες βάσης. Καλό spreadισμα σύντροφοι.
=Όλοι επικαλούνται το μεγαλείο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Κανένας όμως δεν μπαίνει στον κόπο να μας πει πόσα μας φέσωσαν και πόσα πληρώσαμε εξαιτίας των Αγώνων των Σιαγόνων ορισμένων.
=Ο τέταρτος δρόμος προς τον σοσιαλισμό μπορεί να είναι ποδηλατό…ΔΡΟΜΟΣ, πεζό…ΔΡΟΜΟΣ, ιππό…ΔΡΟΜΟΣ… ΔΡΟΜΟΣ θαλασσινός με κανό, μπορεί να είναι και αδιέξοδος ΔΡΟΜΟΣ. Ο τρίτος δρόμος πάντως ήταν ανύπαρκτος… σοσιαλισμός και με ΑΝΤΡΕΑ… Φανταστείτε με τους απόγονους…
=Αναζητείται ΔΡΟΜΟΣ για τον σοσιαΥλισμό. Ο ευρώ αμειφθείσεται με spreads του ελληνικού Δημοσίου.
=Κυβέρνηση Παρο…κατιανών.
=Κι αυτά τα κουνούπια δεν πάνε Πάρο να πιουν αίμα από τους αιματορουφήχτρες μας;
=Τρεις καταστροφές της οικονομίας στην Πάρο. Βάλτε επώνυμα εσείς.
=Μετά το Τρίτο Ράιχ ήρθε το ΤΕΤΑΡΤΟ.
=Ο Γιώργος φτιάχνει οικουμενική κυβέρνηση στην Πάρο.
=Σε δύο στενούς συνεργάτες του ο Γιώργος είπε: «Βρείτε μου υπουργό Οικουμενικών, ο Παπακωνσταντίνου πάει στο ΔΝΤ στη θέση του Ρουμελιώτη».
=Αγαπητέ Παύλε του Τουρισμού, ξέρεις τι γίνεται στα Σπήλαια του Διρού στη Μάνη; Αν όχι, θα σε ενημερώσω διεξοδικά την άλλη Κυριακή.

Έχει δίκιο ο φίλος μου ο Γιώργος ο Λιακόπουλος για το πράσινο σταυροδρόμι. Μόνο που όλοι τους και εκείνος γνωρίζουν ότι στα σταυροδρόμια, πέραν των αυγών και της ομελέτας, υπάρχουν και αέρηδες που σου παίρνουν τα μυαλά, σε γοητεύουν σαν εξουσία και σε κάνουν να ανεμοβατείς. Αν προσπαθήσεις να το παίξεις μικρό μπαλόνι στον άνεμο, θα χαθείς. Κι αν πιστέψεις ότι είσαι νερομπάλονο και μείνεις στη γη θα σε σπάσει το πρώτο αγκάθι της «τρόικας». Οι αξίες και τα οράματα, ανεξαρτήτως προθέσεων, έχουν αξία μόνο και μόνο να τα σκέφτεσαι και αν καμιά φορά τα εφαρμόζεις, κερδίζουν οι κοινωνίες. Προτιμώ τα οράματα και τις αξίες του παρελθόντος από τα ράμματα για τη γούνα του μέλλοντος. Άλλωστε κανείς στη νιότη του δεν φαινόταν πως θα γίνει έτσι, γι’ αυτό και η Λαλιώτειος άνοιξη έχει μεγαλύτερη αξία από το καλοκαίρι του υιού τού ΑΝΤΡΕΑ.
Πρωτόκλητος


Σχολιάστε εδώ