Ανησυχία για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα

• Οι κλοπές στρατιωτικού υλικού σχετίζονται και με τρομοκρατικούς πυρήνες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα με τον εξοπλισμό της Σέχτας Επαναστατών, που φαίνεται να έχει ευρύτερες διασυνδέσεις εκτός Ελλάδος.

Οι υπόνοιες αυτές δεν είναι καθόλου αδικαιολόγητες και είναι αρκούντως ενδεικτικό το γεγονός ότι μεταξύ αυτών που ανεκρίθησαν στην Εθνική Φρουρά περιλαμβάνονται και Ελλαδίτες που υπηρετούν στην κυπριακή στρατιωτική δύναμη, σε διάφορες μάλιστα βαθμίδες και σε θέσεις κλειδιά.

Παρότι επί του θέματος τηρείται σιγή και οι επαφές Λευκωσίας –

Αθήνας διεξάγονται με απόλυτη διακριτικότητα, ώστε να μη δημιουργηθούν ζητήματα, εντούτοις φαίνεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες και των δύο πλευρών επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα στοιχεία που επιτείνουν τους φόβους για διασυνδέσεις με την εδώ τρομοκρατία. Όχι τόσο επί επιπέδου ιδεολογικών δεσμών, αλλά προμήθειας στρατιωτικού υλικού «με το αζημίωτο», από οργανωμένη ομάδα που δρα στους κόλπους της Εθνικής Φρουράς.

Οι συλληφθέντες -από τους οποίους ένας μόνο έχει μιλήσει προσδιορίζοντας μικρή κρύπτη εκρηκτικών- κρατούν με πείσμα το στόμα τους κλειστό, ενώ οι ανακριτικές Αρχές διασταυρώνουν σοβαρά στοιχεία που έχουν επισημανθεί, τα οποία οδηγούν σε «νέα μονοπάτια» κλοπών, με αποτέλεσμα να έχει διαταχθεί γενικότερος έλεγχος υλικών σε όλες τις μονάδες. Αυτό ήταν που οδήγησε και στην αποκάλυψη της κλοπής τμημάτων από τα ρουκετοβόλα, τα οποία είναι «προσφιλή» στους τρομοκρατικούς πυρήνες της Σέχτας και του Επαναστατικού Αγώνα.

Πέραν αυτών, στην Αθήνα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένους κύκλους:

1. Το τελευταίο διάστημα «η ΕΥΠ βρίσκεται ολοένα κι εγγύτερα σε βασικούς υπόπτους» και συγκεκριμένα σε άτομα που «φαίνεται να αποτελούν καθοδηγητικούς πυρήνες και ιδεολογικούς “κομισαρίους” της Σέχτας».

2. Μετά τη διασταύρωση διαφόρων πληροφοριών, αλλά και ενδείξεων, έχουν ενταθεί στο έπακρο οι φόβοι των Αρχών ότι μεθοδεύεται νέος και σκληρότερος κύκλος βίας από την ίδια οργάνωση, ενώ

3. Εκτιμάται, σύμφωνα με ενδείξεις, ότι η Σέχτα θα εκμεταλλευθεί τη συσσωρευόμενη αντίδραση προς το Μνημόνιο και τα μέτρα που προαγγέλλονται, κατευθύνοντας αναλόγως τη δράση της, προκειμένου να αποκτήσει «λαϊκό έρεισμα».

Η Αντιτρομοκρατική παίρνει σειρά μέτρων προς διάφορες κατευθύνσεις, προκειμένου να αποτρέψει επιθέσεις, αλλά και για να μπορέσει να φτάσει σε συλλήψεις.


Σχολιάστε εδώ