«ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ» ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ Ο ΦΑΣΟΥΛΑΣ

Καθημερινά γίνονται συσκέψεις, οργανώνονται συναντήσεις με φορείς, περιοδείες, επισκέψεις, καταρτίζεται το πρόγραμμα του συνδυασμού και βέβαια «πέφτουν» συνέχεια στο τραπέζι ονόματα υποψηφίων.

Από την ημέρα που ο Π. Φασούλας οριστικοποίησε την απόφασή του για κάθοδο στις εκλογές, το κλίμα έχει αλλάξει και είναι πολλοί εκείνοι που του εκδηλώνουν τη στήριξή τους. Ο ίδιος ο δήμαρχος, απαντώντας σε όσα του καταμαρτυρούν οι αντίπαλοί του (και κυρίως οι εσωκομματικοί), υποστηρίζει ότι παρέλαβε έναν δήμο με τεράστια οικονομικά προβλήματα και παρόλο που δεν είχε βοήθεια, μια και τον τελευταίο χρόνο βιώνουμε μια δεινή κρίση, κατάφερε να τον νοικοκυρέψει, χωρίς να επιβαρύνει ούτε με ένα επιπλέον ευρώ τους δημότες, καθώς δεν αύξησε τα δημοτικά τέλη καθʼ όλο το διάστημα της θητείας του.

Επιπλέον, «μάζεψε» το τεράστιο ποσό του δανείου που κληρονόμησε και έθεσε τις βάσεις για να ολοκληρωθούν κάποια θέματα που χρονίζουν στον Πειραιά, όπως η αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου, η απελευθέρωση του κτιρίου-φάντασμα της Ραλλείου, η βίλα Ζαχαρίου κ.λπ. Παράλληλα, όπως λέει, «καθάρισε» κάποια θέματα που μπορούσαν νʼ ανοίξουν πληγή, όπως τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ στο Νέο Φάληρο.

Μπορεί να μην πετύχαμε το απόλυτο, τονίζει ο Π. Φασούλας στις συζητήσεις του με φορείς και δημότες, αλλά αυτό που κάναμε είναι σημαντικό. Μπορεί να μη φαίνεται, και ο κόσμος να μην το γνωρίζει, ωστόσο έχει γίνει ουσιαστικό έργο. Στη δεύτερη τετραετία, υποστηρίζει ο δήμαρχος, θα έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στον κόσμο και να του δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο, πολύ πιο ανθρώπινο και πιο κοινωνικό. Ο κόσμος υποφέρει και πρέπει να αισθάνεται ότι είμαστε δίπλα του.

Οι δύο τελευταίες κινήσεις του, το κλείσιμο της ΔΕΠΕΠ, που ήταν πλέον αντιπαραγωγική, και η διασφάλιση των ΚΑΠ για τους επόμενους μήνες, που τακτοποιούν πολλά οικονομικά προβλήματα του δήμου και διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του, έχουν ανεβάσει πολύ τις μετοχές του.

Υπάρχει μάλιστα στα χέρια του δημάρχου γκάλοπ που διενεργήθηκε από γνωστή εταιρεία στον Πειραιά, από 4 μέχρι 10 Αυγούστου, το οποίο τον εμφανίζει ιδιαίτερα επιτυχημένο. Το γκάλοπ αυτό αναμένεται να… κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες.

Από την άλλη πλευρά, η ΝΔ δεν έχει δείξει ακόμα κάτι. Το σίγουρο είναι ότι θα κατεβάσει υποψήφιο, αλλά άγνωστο ποιον. Πάντως ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Β. Κορκίδης δεν θα είναι, όπως δήλωσε ο ίδιος. Η εκτίμηση στελεχών της γαλάζιας παράταξης στον Πειραιά είναι πως εάν τελικά δεν κατέβει ο Πέτρος Μαντούβαλος, σε ενδεχόμενη αρνητική τροπή της υπόθεσής του, τη ΝΔ θα την εκπροσωπήσει ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Δεν το προσυπογράφουμε, απλώς το σημειώνουμε, γιατί το ακούσαμε από σοβαρούς παράγοντες.

Να σημειώσουμε ότι ακόμη δεν έχουν εκδηλώσει τις προθέσεις τους οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ στον Πειραιά, όπως ο Γ. Καλός, ο Π. Μελάς, ο Κ. Κατσαφάδος, ο Γ. Βουτσινάς κ.ά., οι οποίοι μάλλον περιμένουν την επιλογή του υποψήφιου δημάρχου του κόμματος.

Οι παράγοντες της ΝΔ στον Πειραιά πάντως, καθώς και οι οπαδοί του κόμματος, θεωρούν ότι είναι εφικτό να κατακτήσουν τον δήμο, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο Μαντούβαλος. Αντίθετα, στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν πως αν κατέβει ο Μαντούβαλος, η ΝΔ θα εμφανιστεί διασπασμένη και δεν θα μπορέσει να απειλήσει τον Φασούλα. Αυτά βέβαια έχουν μικρή σημασία, καθώς η αλήθεια θα φανεί στην κάλπη. Ο κόσμος θα πει την τελευταία λέξη, μια και καλή…


Σχολιάστε εδώ