«Έκοψε» τον ΧΥΤΑ Κερατέας η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με έγγραφό της προς το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα, γιατί δεν έχουν αρχίσει ακόμα τα έργα, όπως προέβλεπε η σύμβαση!
Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο τ. δήμαρχος Κερατέας και υποψήφιος δήμαρχος Λαυρεωτικής Κων. Λεβαντής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Το έγγραφο αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι α) στην Κερατέα έχει προγραμματιστεί η κατασκευή ΧΥΤΑ και όχι ΧΥΤΥ και β) η μη κατασκευή του έργου στο Οβριόκαστρο Κερατέας δεν επηρεάζει τη χρηματοδότηση των υπολοίπων έργων στην Αττική, όπως ψευδώς ισχυρίζονται όλες οι κυβερνήσεις από το 2003 μέχρι σήμερα. Επιβεβαιώνει επίσης τη θέση μας ότι για 12.605.445 ευρώ η Πολιτεία επιχειρεί όχι μόνο να καταστρέψει το Οβριόκαστρο, περιοχή χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογικός χώρος, κηρυγμένη ως δασική έκταση και τόπος ιστορικού και φυσικού κάλλους, αλλά επιπλέον να απειλήσει την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή των κατοίκων όλης της περιοχής».
Καταλήγοντας ο Κ. Λεβαντής αναφέρει πως οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα αφήσουν να γίνει κανένα έργο στο Οβριόκαστρο, γιατί δεν θέλουν ο τόπος τους να γίνει η χωματερή της
Αθήνας και γιʼ αυτό θα αγωνιστούν με κάθε τρόπο.


Σχολιάστε εδώ