άλλες τυπολογίες

YΕνεργοποιεί τη συμμετοχή του ο Πέτρος Κυριακίδης στη «Veto»; Πρόσφατα ο πρόεδρος της ΝΕΠ είχε επισκεφθεί το κτίριο της εφημερίδας και είχε συνάντηση με τα στελέχη της. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να πάει ως νέος διευθυντής της κυριακάτικης έκδοσης ο Γιάννης Βλαστάρης, πρώην διευθυντής της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας». Παράλληλα, ενώ αρχικά ο Χρήστος Μουλίνος διέψευδε τις φήμες ότι θα έφευγε από την εφημερίδα για να αναλάβει το νέο φύλλο που λέγεται ότι θα βγάλει ο Γ. Φιλιππάκης, νεώτερα σενάρια τον θέλουν να αποχωρεί από την εφημερίδα σύντομα. Στη «Veto» εκκρεμεί η απόφαση για ενσωμάτωση του «Piazza» στον βασικό κορμό της έκδοσης, απόφαση που θα κριθεί και από την έλευση του Γ. Βλαστάρη.
ξΣχεδόν 300.000 ευρώ θα δώσει η ΕΡΤ για έναν χρόνο προκειμένου να ενοικιάσει ψηφιακά μοντάζ που δεν διαθέτει στο Ραδιομέγαρο. Ο διαγωνισμός ανακοινώθηκε και η προθεσμία υποβολής λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου. Αφορά την ενοικίαση μονάδων αναλογικού και ψηφιακού μοντάζ για έναν χρόνο με κόστος 264.950 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.
YΑποκαρδιωτική για έναν ακόμη μήνα η εικόνα της διαφημιστικής δαπάνης στα ΜΜΕ, με εξαίρεση τις εφημερίδες. Η τηλεόραση έχασε 32% της δαπάνης, τα περιοδικά 17% και το ραδιόφωνο 23%. Μόνο οι εφημερίδες είδαν αύξηση εσόδων κατά 23%! Συνολικά τον Ιούλιο δαπανήθηκαν 141,5 εκατ. ευρώ.
ξΑπό την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει και πάλι το θέμα της τοποθέτησης νέων μελών στη ΔΕ της ΕΡΤ3 και μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να αποφασιστεί και ο νέος διευθυντής του κρατικού καναλιού. Πώς και πώς περιμένουν τις τοποθετήσεις στη Θεσσαλονίκη τα στελέχη της κυβέρνησης.

***

Η Πανηγυρική Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου από τη Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα Πόντου θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ3 με τη συνδρομή του HellasSat. Ο ελληνικός δορυφόρος ανακοίνωσε πως η κάλυψη θα γίνει δωρεάν έπειτα από συμφωνία με την ΕΡΤ και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

***

RΕτοιμάζεται ο ΟΤΕ για το εγχείρημά του στη δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση. Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Σηφουνάκης, το ελληνικό Δημόσιο έναντι ανταλλάγματος, για έναν χρόνο εκχωρεί τα δικαιώματά του στον «F1 V 24 αναμεταδότη του δορυφόρου ”Hellas-Sat”» και αναθέτει απευθείας «κατόπιν διαπραγμάτευσης» για το ίδιο διάστημα, και πάλι έναντι τιμήματος, την εμπορική εκμετάλλευση της περίσσιας δορυφορικής χωρητικότητάς του αναμεταδότη της εταιρείας HELLAS SAT AE, θυγατρικής του ΟΤΕ.
RΣε ανθρώπινο λάθος οφειλόταν τελικά το πρόβλημα ήχου στο μεσημεριανό δελτίο της ΝΕΤ την περασμένη Τρίτη. Όπως έγραψε η ηλεκτρονική έκδοση της στήλης (www.paron.gr/typologies), το δελτίο αρχικά βγήκε στον αέρα, αλλά αμέσως έπεσαν τρέιλερ, αφού δεν ακουγόταν τίποτε. Ο Θ. Παπαγεωργίου κάλεσε εκτάκτως όλους τους υπεύθυνους τεχνικούς στο Ραδιομέγαρο και έπειτα από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν ανέβηκε η «φέτα» ήχου στην κονσόλα. Η παρουσιάστρια ζήτησε συγγνώμη και είπε από την αρχή τις ειδήσεις.
RΒιογραφικά συντακτών που ενδιαφέρονται για μια θέση «μετακλητού υπαλλήλου» στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών συγκεντρώνει η ΕΣΗΕΜ-Θ! Έγινε κι αυτό: συνδικαλιστική οργάνωση να λειτουργεί ως μεσάζων για τα γραφεία Τύπου της κυβέρνησης! Πρωταγωνίστρια, η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, που έψαχνε έναν δημοσιογράφο για το γραφείο Τύπου. Απευθύνθηκε στην ΕΣΗΕΜ-Θ και αποφασίστηκε να αναλάβει η Ένωση τη συγκέντρωση των βιογραφικών.

***

sΣτο τέλος της επόμενης εβδομάδας η Nova θα ξεκινήσει τη διαφημιστική καμπάνια για το νέο της πακέτο υψηλής ευκρίνειας. Μέχρι το επίσημο λανσάρισμα του HDTV μπουκέτου, τα κανάλια HD Cinema και HD Sports θα προσφέρονται δωρεάν στους παλαιούς συνδρομητές και με 5 ευρώ συνδρομή επιπλέον στους καινούργιους, με δωρεάν τους δύο πρώτους μήνες. Απαραίτητος βέβαια είναι ο νέος αποκωδικοποιητής, που θα πωλείται στην τιμή των 129 ευρώ από τη Forthnet. Πρεμιέρα της HDTV από τη Nova θα γίνει στις 28 Αυγούστου, στη μετάδοση του φιλικού αγώνα μπάσκετ μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

***

R Για πολιτική δίωξη κάνει λόγο ο Χρήστος Παναγόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ, σε απάντηση της δημοσιοποίησης των μπόνους. Χαρακτηρίζει την ενέργεια δημοσιοποίησης παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, δηλώνει πως όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν την προηγούμενη πενταετία ήταν νόμιμες και με διαφάνεια και δηλώνει πως εξελίσσεται μια «άθλια πολιτική προγραφών» (ολόκληρη η δήλωση δημοσιεύεται στο www.typologies.gr).

***

ξΤρεις συνολικά απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στο τέλος του περασμένου Ιουλίου για την «Απογευματινή». Το τελεσίγραφο στον ιδιοκτήτη της εφημερίδας, που παρά τις δεσμεύσεις του δεν πλήρωσε τους εργαζομένους, έδινε περιθώριο να πληρωθούν οι χρωστούμενοι μισθοί σε τρεις δόσεις: έως τις 9 Αυγούστου η πρώτη δόση, έως τις 17 η δεύτερη και η τρίτη και τελευταία έως τις 31 Αυγούστου. Η επόμενη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην «Απογευματινή» είναι προγραμματισμένη για τις 20 Αυγούστου, εκτός αν ο Κ. Σαραντόπουλος αποφασίσει να πληρώσει τα χρωστούμενα.

***

Η «Καθημερινή» είχε μεν «Γαστρονόμο», αλλά και το «Βήμα» «Gourmet» και από τα «Φοβερά Ντοκουμέντα» τον «Εμφύλιο 1946 – 1949». Κι έτσι πήρε την πρωτιά με 142.180 φύλλα (8.810). Η «Καθημερινή» πούλησε 136.160 φύλλα, τρίτο το «Πρώτο Θέμα» με 121.100 και τέταρτη η «Ελευθεροτυπία» με 119.810. = Ο πίνακας των κυκλοφοριών έχει ελλείψεις λόγω του ότι οι κυριακάτικες κυκλοφορούν σήμερα μία μέρα νωρίτερα.

***


Σχολιάστε εδώ