Φασούλας: Θα διεκδικήσω και πάλι τον δήμο

Τον πολιτικό τον ”παραιτεί” μόνο ο λαός…» Αναφερόμενος στο αν θα πάρει το «χρίσμα» του ΠΑΣΟΚ, ο Π. Φασούλας τόνισε ότι ο θεσμός του «χρίσματος» είναι παρωχημένος, αλλά για τον Πειραιά δεν τίθεται θέμα, γιατί υπάρχει εκλεγμένος δήμαρχος. «Είμαι εδώ και δίνω τη μάχη μου για να λυθούν έστω και την ύστατη ώρα τα προβλήματα του δήμου», κατέληξε ο δήμαρχος.

// Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από τη θητεία του, ο Π. Φασούλας είπε: «Το ότι ο Πειραιάς έχει σταθεί στα πόδια του χωρίς επιχορηγήσεις, χωρίς πόρους, με συνεχείς περικοπές, με μειωμένο προσωπικό επειδή δεν έγιναν προσλήψεις για να μην επιβαρυνθεί περισσότερο, και με ανοιχτά τα προβλήματα των προηγούμενων διοικήσεων, θεωρώ ότι είναι επιτυχία. Μπορεί στον κόσμο αυτό να μη φαίνεται, αλλά είναι επιτυχία».

// Εύστοχη η επισήμανση του Φασούλα: «Μην ψάχνετε αν θα είμαι εγώ υποψήφιος. Αντίθετα, να ψάξετε αν θα θέλει να είναι κανείς υποψήφιος σε δήμο χωρίς λεφτά…»

// Υπερκομματικό ενωτικό ψηφοδέλτιο συγκρότησε στο Πέραμα ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φίλιππος Κάκκαρης. Στο ψηφοδέλτιο περιλαμβάνονται πολλά επιφανή στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της τοπικής κοινωνίας, πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του δημάρχου Γ. Γλύκα κ.ά. Ο συνδυασμός του Φ. Κάκκαρη φαίνεται πως θα είναι ο κυριότερος αντίπαλος του σημερινού δημάρχου. Απέναντί του, από την πλευρά της ΝΔ, ο συνδυασμός του Παντελή Ζουμπούλη, γιατρού του ΙΚΑ, με σοβαρό ψηφοδέλτιο στο οποίο μετέχουν και σύμβουλοι από τον συνδυασμό του Λαγουδάκου, ο οποίος θα είναι ο έτερος υποψήφιος. Το ΚΚΕ θα κατεβάσει τον παλαίμαχο Γ. Πατσιλινάκο.

// Γκάλοπ που ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα στη Νίκαια – Ρέντη φέρνει πρώτους στο ερώτημα «ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο» τους Λογοθέτη – Ιωακειμίδη. Όμως πρώτος από τους επτά υποψηφίους που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ βγαίνει με μεγάλη διαφορά ο Γιάννης Μαρωνίτης, που σημαίνει πως, αν δεν συνεχίσει να είναι διασπασμένο, το ΠΑΣΟΚ θα έχει τον πρώτο λόγο. Ο ίδιος, σε συζητήσεις του με κατοίκους της Νίκαιας και του Ρέντη, τονίζει ότι ο δήμαρχος πρέπει να έχει μόνο δύο θητείες. «Εγώ δεν σκοπεύω να βγάλω ρίζες στη δημαρχιακή καρέκλα», λέει. «Γιατί πιστεύω ότι οποιοσδήποτε δήμαρχος έχει ορισμένες δυνατότητες προσφοράς, που παρουσιάζονται και εξαντλούνται σε μία ή δύο τετραετίες. Μετά το πράγμα μυρίζει γραφειοκρατική προσκόλληση και επαγγελματική αποκατάσταση».

// Ο Γιώργος Ιωακειμίδης έχει ανακοινώσει ότι θα κατέβει ανεξάρτητος υποψήφιος, με σύνθημα «Η Νίκαια έχει ελπίδα». Και η ερώτηση των άσπονδων φίλων του: «Ο Ρέντης δεν έχει ελπίδα;» Μήπως ξέχασε νωρίς τον δήμο του ο επιτυχημένος –πάντως– δήμαρχος Ρέντη;

// «Είναι αδιανόητο οι αγροτικοί γιατροί που ορίζονται από το Τζάνειο σε κέντρα υγείας να επιστρέφουν με απόσπαση πριν σχεδόν εγκατασταθούν στη νέα τους υπηρεσία, ή το σαββατοκύριακο να αφήνουν τα αγροτικά ιατρεία ορφανά γιατί δεν υπάρχουν αντικαταστάτες. Επιπλέον, είναι αναγκαίο οι γιατροί των περιφερειακών κέντρων υγείας να λειτουργούν και ως ελεγκτές γιατροί για τα ταμεία όπως ο ΟΠΑΔ και ο ΟΓΑ». Αυτό τόνισε ο βουλευτής της Α΄ Πειραιά Δημ. Καρύδης, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας. Η παρέμβαση φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα, αφού αμέσως έγινε προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά των γιατρών στα νησιά της περιφέρειας.
Έτσι, σε λίγες ημέρες θα πάει παιδίατρος σε Μέθανα, Τροιζηνία και Πόρο για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια!

// Ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, στην προσπάθεια για την οικοδόμηση ενός αρραγούς μετώπου προάσπισης και προαγωγής των συμφερόντων της πόλης απευθύνει η δημοτική κίνηση «Πολίτες για τον Κορυδαλλό» με επικεφαλής τον δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη. Στη διακήρυξη αρχών και θέσεων που έδωσε στη δημοσιότητα εν όψει των δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, η παράταξη αναφέρεται στους βασικούς άξονες της πολιτικής της έως σήμερα, δηλαδή στην πολιτική ανοιχτών θυρών και διαφάνειας στις αποφάσεις και πράξεις της δημοτικής αρχής, στην εφαρμογή δημοκρατικού ελέγχου με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας, στην ολοκλήρωση ενός σχεδίου δημοκρατικού εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του δήμου κ.λπ.


Σχολιάστε εδώ