τα άνθη του κακού

Ωχ… νέες διεθνείς πρωτοβουλίες Γιωργάκη προς τη Βουλγαρία. Ελπίζω στο μέλλον να μην τεθεί ζήτημα… ελληνικότητας για τη Μεσσηνία.

Τη γνωστή επαρχία της Μεσοποταμίας, άλλοτε αποικία των Καρχηδόνων, πριν την ανακαλύψει ο γνωστός θαλασσοπόρος Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Το διευκρινίζω προς… αποφυγήν παρεξηγήσεων: Μη νομίσει ο Γιώργος ότι πρόκειται για καντόνι της Ελβετίας στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν. (Τρίτο στενό μετά την Κάτω Σαξονία…)

Αλλά, όπως είπε και ο Μέγας Αλέξανδρος, «στον πατέρα μου χρωστάω το ζην και στον δημοδιδάσκαλο Σωκρ. Ξυνίδη το ευ ζην».

Μα, γιατί βιάζεται να ξαναγράψει την ιστορία στα ελληνοτουρκικά η Διαμαντοπούλου; Όπου να ʼναι έρχονται εδώ οι γείτονες και θα τη γράψουν από μόνοι τους.

Χορηγός… επικοινωνίας θα αναλάβει –φυσικά– η Θάλεια Δραγώνα. Η γνωστή «τουρκοφάγος» δισέγγονη της Μπουμπουλίνας και μακρινή ξαδέλφη της Λίτσας Γιαγκούση.

Όσο να πεις, οι Τούρκοι θα παίρνουν μια τρομάρα κάθε φορά που βλέπουν τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα. Ξεχειλίζει αδρεναλίνη ο… «αέρινος».

Άλλωστε προφίλ θυμίζει πολύ τον Καραϊσκάκη και ανφάς μια θεία του Ρέμου από το Λουτράκι.

Να φύγουν διακοπές… χωρίς τύψεις συνέστησε στους υπουργούς ο Παπανδρέου. Περισσότερη ζημιά κάνουν όσο μένουν και δουλεύουν!

Να ξεκουραστούν, είπε, και να γυρίσουν να εργαστούν με περισσότερο κέφι. Και με την… ίδια αποτελεσματικότητα υποθέτω.

Το να προαναγγέλλει Ειδικό Δικαστήριο για τον Καραμανλή ο Πεταλωτής δεν είναι εκδίκηση της ιστορίας, αλλά της… κωμωδίας.

«Σαχλαμάρες» χαρακτήρισε ο Πάγκαλος το ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες στην κυβέρνηση. Ενώ το ότι δεν υπάρχουν είναι σύντομο ανέκδοτο.

Αν και το μεγαλύτερο ανέκδοτο είναι το ότι το βεβαιώνει ο Θόδωρος. Ο οποίος εξακολουθεί να πιστεύει ότι στα Ύμια… κατατροπώσαμε 5-0 τους Τούρκους.

Με… χατ-τρικ του Τάκη Λουκανίδη μετά από πάσες του Οδ. Ανδρούτσου.

Τουλάχιστον ο Γιώργος δεν τρέφει ψευδαισθήσεις: Νομίζει ότι οι υπουργοί του… σκοτώνονται στη δουλειά κι όχι ότι απλώς διαπρέπουν!

Συγκλονιστικό: Ανακοίνωσε η Τ. Μπιρμπίλη ότι η Ελλάδα πρωταγωνιστεί ευρωπαϊκά στην… ιχθυοκαλλιέργεια. Επίσης, στη μεταποίηση τσουκνίδας.

Όσο και στην εκπαίδευση τζιτζικιών που φιλοδοξούν να κάνουν καριέρα ως πέστροφες ανοιχτής θαλάσσης.

Σπουδαίο πράγμα η αυθυποβολή. Σε γλιτώνει κι από τα έξοδα για τον… ψυχίατρο.

Φευ… Κάποτε είχαμε τον Θεόδ. Κολοκοτρώνη και σήμερα τον… Θοδ. Κολοκοθώνι.

Ο Βουλγαράκης είπε για την Πιπιλή ότι είναι «αντικείμενο ψυχιάτρου». Άδικος κόπος… Καθότι γενικώς «ανίατη περίπτωση».

Από το ότι την κυβέρνηση απέμειναν να τη στηρίζουν ο Μαν. Καψής και ο Ιορδ. Χασαπόπουλος καταλαβαίνετε σε ποια κατάσταση έχει… περιέλθει η κυβέρνηση.

Δεν αποκλείει ο Κουβέλης συμπόρευση της Αριστεράς με τους Οικολόγους. Ναι, να μαζευτούν να… πάνε όλοι μαζί για βρούβες!

Σενάριο… επιστημονικής φαντασίας το ότι θα επιστρέψει στην πολιτική ο Καραμανλής, λέει ο Γ. Μανώλης. Ενώ ότι παραμένει ο ίδιος…

Εντάσσεται προφανώς στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων για την… Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου Σκιών!

Όταν οι έσχατοι έσονται πρώτοι, οι τελευταίοι την… ψωνίζουν.

Ο «πολιτικός ογκόλιθος» Π. Τατούλης, που θα άλλαζε τον πολιτικό χάρτη της χώρας, πάει για περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Άντε, και την επομένη για κλητήρας Δήμου Μεγαλόπολης.

Ενώ υπάρχει πάντα η πολύ τιμητική θέση του τελετάρχη στο… Φεστιβάλ Τσακώνικης Μελιτζάνας…

***

Αποκλειστικό: Η Ντόρα θα κάνει νέο κόμμα, αλλά δεν θα το πει πουθενά για να μην το μάθουν κι άλλοι.

***

Δεν αντιλαμβάνομαι την οργή μερίδας συναδέλφων για τις απειλές των τρομοκρατών εις βάρος δημοσιογράφων. Είναι οι μόνοι που εξακολουθούν να… μας παίρνουν σοβαρά.

***

Μην το ψάχνετε: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της διακυβέρνησης Καραμανλή είναι ότι έκανε… πρωθυπουργό τον Γιωργάκη.

***


Σχολιάστε εδώ