ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΗ «ΘΗΛΙΑ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ!

Και όλα αυτά τη στιγμή που τους προηγούμενους δύο μήνες οι ΚΑΠ πήγαιναν κανονικά στον δήμο και δεν υπήρχαν προβλήματα. Τώρα όμως το Ταμείο… θυμήθηκε τα παλιά και άρχισε πάλι τα καψώνια στον δήμο. Καψώνια αδικαιολόγητα και υπερβολικά, γιατί στα τριάμισι χρόνια του Φασούλα στον Πειραιά έχει εξοφληθεί το 1/4 του συνολικού χρέους.

Όπως είπε ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου, στο διάστημα της θητείας του έχουν πληρωθεί στο Ταμείο 44 εκατ. ευρώ, ενώ στην προηγούμενη οκταετία είχαν πληρωθεί μόνο 12 εκατ. ευρώ!

Η διοίκηση του Ταμείου τον συμβούλεψε, όπως είπε, να πάρει κι άλλο δάνειο, με επιτόκιο 5,9%, για να πληρώσει κι άλλες δόσεις και να μην του παρακρατά τους ΚΑΠ. Όμως δεν δέχτηκε, γιατί το να πάρει ο δήμος δάνειο για να πληρώσει προηγούμενα δάνεια είναι αυτοκτονία και δεν έχει σκοπό να υποθηκεύσει το μέλλον του Πειραιά. Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ), τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά, αν και μειώθηκαν κατά 30%, είναι για τον δήμο το βασικό έσοδο που του εξασφαλίζει τις πληρωμές των υπαλλήλων. Τώρα, με την παρακράτησή τους από το Ταμείο Παρακαταθηκών, ο δήμος αδυνατεί να πληρώσει τον κόσμο.

Οπότε αν μέχρι τις 15 Αυγούστου δεν βρεθεί λύση, ο δήμος θα σταματήσει τις πληρωμές. Και μοιραία δεν θα λειτουργεί τίποτα, ούτε υπηρεσίες ούτε καθαριότητα ούτε ΚΑΠΗ ούτε βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Έτσι, οι Πειραιώτες θα υποβληθούν σε απίστευτη ταλαιπωρία χωρίς λόγο. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο δήμος έχει πληρώσει 44 εκατομμύρια για τα χρέη όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών και του κρατάνε κι άλλα! Γιατί όμως; Είναι δυνατόν να έχει τέτοια αντιμετώπιση ο Πειραιάς;

Ο δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός: Δεν πρόκειται να αυξήσει τα τέλη, δεν πρόκειται να εφαρμόσει φορομπηχτικούς μηχανισμούς για να βρει χρήματα.

Το κράτος τού χρωστάει χρήματα και αυτά θα διεκδικήσει. Οι ΚΑΠ που παρακράτησε το Ταμείο έφτασαν στον ποσόν των 2.192.267 ευρώ. Από αυτά όμως, τα 345.000 ευρώ το Ταμείο τα απέδωσε στον ΕΣΔΚΝΑ και στον δήμο άφησε το… μηδέν!

Τη στιγμή που όλα αλλάζουν, τόνισε ο δήμαρχος, που κόβονται δώρα, συντάξεις και μισθοί, το Ταμείο Παρακαταθηκών γιατί παραμένει αμετακίνητο παρά την οικονομική κρίση;

Και συμπεριφέρεται άδικα και σκληρά απέναντι στον Πειραιά, που είναι από τους δήμους που του έχουν καταβάλει τα περισσότερα χρήματα τα τελευταία χρόνια; Και εφόσον η νομοθεσία υποχρεώνει μέχρι και τις τράπεζες να γίνουν πιο φιλικές με τους οφειλέτες και να μην κάνουν πλειστηριασμούς, γιατί δεν εφαρμόζεται κάτι ανάλογο και στο Ταμείο Παρακαταθηκών; Ο Π. Φασούλας ανέφερε επίσης πως την Τρίτη ή την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να υπάρξει λύση στο πρόβλημα (σ.σ.: τελικά το ραντεβού ορίστηκε για αύριο το απόγευμα και θα είναι παρόντες και βουλευτές του Πειραιά).


Σχολιάστε εδώ