ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΛΙΝΕΝ

Η έλλειψη ενός παίκτη με ικανότητα να συμμαζέψει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, να περάσει κάθετες πάσες και να αξιοποιήσει τους επιθετικούς ήταν ορατή διά γυμνού οφθαλμού ακόμα και από τους άσχετους. Φυσικά, εδώ υπάρχει και ο αντίλογος: Ο Ιμπαγάσα είναι ανέτοιμος και χρειάζεται δουλειά στη φυσική του κατάσταση, κάτι που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ο προπονητής της ομάδας. Επειδή όμως αναφερόμαστε σε έναν παίκτη που παίζει κυρίως με το μυαλό και πάνω του επενδύθηκαν πολλά χρήματα, στελέχη της πειραϊκής ΠΑΕ έλεγαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»: «Αν δεν τον βάζει τώρα που δεν υπάρχει παίκτης να περάσει μια μπαλιά της προκοπής, πότε θα τον βάλει; Αν αποκλειστούμε;». Εύλογη η απορία, διότι ο Ολυμπιακός πέρασε δύσκολες ώρες απέναντι στη σαφώς πιο έτοιμη Μακάμπι. «Είναι ομάδα με καλή φυσική κατάσταση, αλλά εμείς υπερτερούμε τεχνικά», είχε δηλώσει πριν από το ματς ο Ριέρα. Πόνταρε, βέβαια, κι αυτός στη συμμετοχή του Ιμπαγάσα, και μάλιστα προέβλεψε στην ανάπαυλα ότι θα τον εμπιστευόταν ο Λίνεν στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλά χρειάστηκε να περάσουν άλλα 35 λεπτά για να δει ο Ισπανός τον Αργεντινό στο γήπεδο.
Με τον Λίνεν υπάρχουν και άλλες διαφωνίες. Πρώτα απ’ όλα αρκετοί βλέπουν αρνητικά την επιμονή του στην απόκτηση του Μπερνάρ Κουμορτζί από τον Πανιώνιο και την παράλληλη άρνησή του να γίνει η μεταγραφή του Αλέξανδρου Τζιόλη, ο οποίος περιμένει ουσιαστικά ένα νεύμα για να φορέσει τα ερυθρόλευκα.
Επί της ουσίας, λοιπόν, ο επαναληπτικός με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ είναι ένας αγώνας κομβικός για το μέλλον του γερμανού τεχνικού στον πάγκο των «ερυθρολεύκων». Ακόμα και με την πρόκριση να γυρίσουν οι «ερυθρόλευκοι» στην Ελλάδα, εάν δεν συνδυαστεί με καλή εμφάνιση, θα πρέπει να αρχίσει ο Λίνεν να αισθάνεται… ανασφάλεια. Το θετικό για τον προπονητή του Ολυμπιακού είναι ότι τέθηκε στη διάθεσή του για τη ρεβάνς και ο Ριέρα, ο οποίος έχει κάνει κανονική προετοιμασία με τη Λίβερπουλ και βρίσκεται σε αρκετά καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης.


Σχολιάστε εδώ