στα ενδότερα των ομάδων

=Έφυγε ο Ρουκάβινα για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ήρθε στην Ελλάδα ο Μπουμσόνγκ! Ίσα βάρκα, ίσα πανιά που λέει κι ο λαός, ο
οποίος κάτι ασφαλώς γνωρίζει από τη σοφία της ρήσης.
=Επί της ουσίας, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον μόνο στόπερ που μπορούσε να καλύψει οικονομικά η πώληση του Κροάτη στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ του Βέλιμιρ Ζάετς. Γι’ αυτό έχασαν οι «πράσινοι» τις άλλες περιπτώσεις που κόστιζαν πιο ακριβά.
=Έγινε, λοιπόν, αντιληπτό σε όλο τον κόσμο ότι από δω και πέρα οι μεταγραφές του «τριφυλλιού» θα πραγματοποιούνται ανάλογα με τα έσοδα που θα έχει η ΠΑΕ. Πάνω κάτω, αυτή είναι και η εντολή της ΟΥΕΦΑ, αλλά άντε να πείσεις τον κόσμο ότι δεν οφείλεται η νέα τακτική στην απόφαση του Βαρδινογιάννη.
=Ο κόσμος του Παναθηναϊκού τα χρεώνει όλα στον Τζίγγερ. Σε αυτόν αποδίδει τον μεταγραφικό σχεδιασμό που δεν περιείχε κεντρικό αμυντικό πρώτης γραμμής, αλλά έναν… αναπληρωματικό.
=Διότι επί της ουσίας, ο Μπουμσόνγκ ήταν στη Λιόν η ρεζέρβα του Κρις, όπως εύστοχα έγραψε καθημερινή εφημερίδα. Αποδεικνύεται και από τις συμμετοχές που είχαν οι δύο παίκτες τόσο στο Γαλλικό Πρωτάθλημα όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ.
=Το νέο απόκτημα των «πρασίνων» είχε στην προηγούμενη ομάδα του τον ρόλο που έδωσε ο Νιόπλιας στον Μπίαρσμιρ. Καθόταν στον πάγκο και έπαιζε είτε στη θέση του ενός στόπερ, εάν ήταν τιμωρημένος ή τραυματίας, είτε αντικαθιστώντας τον παρτενέρ του Κρις.
=Οι πρώτες αντιδράσεις από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στα φιλικά της ομάδας στην Αυστρία έδειξαν σαφέστατα πώς θα κινηθούν φέτος οι οργανωμένοι. Η ατμόσφαιρα θα ‘ναι πολεμική και θα το αντιληφθούν όλοι με το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα.
=Πέρασε η εποχή της ανοχής την οποία επέδειξαν πέρσι ακόμα και μετά από ιδιαίτερα βαριές ήττες, όπως εκείνη από τη Γαλατά μέσα στο ΟΑΚΑ ή από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Ακόμα και το διπλό από την Καβάλα πέρασαν στο ντούκου επειδή είχαν εμπιστοσύνη στον Πατέρα.
=Εκ του αποτελέσματος, δηλαδή, από την κατάκτηση του νταμπλ η συμπεριφορά των οπαδών αποδείχθηκε σωστή. Αλλά με το «καλημέρα» της σεζόν αποφάσισαν να επιστρέψουν στο αντάρτικο.
=Φρόντισε και ο Νιόπλιας γι’ αυτό με τις δηλώσεις του τόσο πριν από την αναχώρηση της αποστολής για την Αυστρία, όταν χτύπησε καμπανάκι για την καθυστέρηση στην απόκτηση του στόπερ, όσο και μετά το τελευταίο φιλικό, όταν ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν ο Μπουμσόνγκ στην κορυφή της λίστας του. Λάδι στη φωτιά έριξε ο Νιόπλιας, όπως έλεγαν και στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και στους συνδέσμους.
=Στην ΑΕΚ, πάντως, διάγουν εντελώς αντίθετο βίο. Η ηρεμία και η αισιοδοξία αποτελούν κυρίαρχα συναισθήματα, μετά την απόδοση των «κιτρινόμαυρων» στο τουρνουά της Αυστραλίας, αλλά και λόγω της αλλαγής του Μπάγεβιτς.
=Ο 62χρονος τεχνικός εμφανίζεται πιο χαλαρός σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν και κυρίως δείχνει ότι ανέκτησε τη χαμένη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Κι αυτό μπορεί να αποδειχθεί το μεγαλύτερο κέρδος για την ΑΕΚ, που δείχνει σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με όσα έδειξε την προηγούμενη διετία.
=Φυσικά, για τη χρονική περίοδο που διανύουμε η καλή απόδοση της Ένωσης ξαφνιάζει πολλούς. Αλλά όπως λένε οι συνεργάτες του Μπάγεβιτς, η ομάδα εξακολουθεί να ‘ναι ανέτοιμη από φυσική κατάσταση, αλλά μέσα στο γήπεδο αποτυπώνεται κυρίως η δουλειά της προηγούμενης σεζόν.
=Ενδεχομένως και να μην έχουν άδικο. Διότι κάποιοι βασικοί παίκτες, όπως ο Λεονάρντο, δεν συμμετείχαν πέρσι στην προετοιμασία, ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν υπήρξαν και πολλές γκρίνιες, μιζέρια που καθιστούσε προβληματική τη συνεργασία μέσα στο γήπεδο.
=Στη συγκεκριμένη ομάδα, πάντως, είθισται οι ισορροπίες να είναι λεπτές. Οπότε ας κρατάμε όλοι μικρό καλάθι, διότι μπορεί να γυρίσει… ανάποδα το έργο από μια ασήμαντη αφορμή.
=Στον ΠΑΟΚ βρίσκονταν όλοι στην… τσίτα, αλλά μετά την ισοπαλία στο Άμστερνταμ κόντρα στον
Άγιαξ, παράγοντες, παίκτες και οπαδοί ασχολούνται πλέον μόνο με τον επαναληπτικό της Τούμπας. Αν πάρει ο «Δικέφαλος» την πρόκριση, αυτόματα μπαίνει στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και μπορεί να υπολογίζει σε σημαντικά έσοδα για την επιβίωσή του.
=Παράλληλα, ο κόσμος θα βρει κάτι να ασχολείται κι έτσι θα υπάρξει καλή ψυχολογία, στοιχείο απαραίτητο για τον ΠΑΟΚ. Ο Παύλος Δερμιτζάκης, πάντως, προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους επειδή έχει ζήσει στην Τούμπα ως παίκτης και γνωρίζει πόσο εύκολα απογοητεύεται ο κόσμος έπειτα από μια αποτυχία.
=Στον Άρη έχουν προβλήματα με τα νυχτοπερπατήματα αρκετών παικτών. Μετά τους δύο αγώνες για το Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλο τη Γιαγκελόνια θα πάρουν μέτρα οι παράγοντες, αλλά η αποτελεσματικότητά τους θεωρείται αμφίβολη.
=Οι «κίτρινοι», άλλωστε, αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα εδώ και χρόνια. Χωρίς να καταφέρουν οι παράγοντες και οι προπονητές να ελέγξουν τους λατίνους ποδοσφαιριστές.
=Κυρίως, βέβαια, τους Ισπανούς, που γνωρίζουν τα κατατόπια της Θεσσαλονίκης καλύτερα από εκείνα της πατρίδας τους. Μοιραία, λοιπόν, παρασύρονται και οι νέοι παίκτες που προέρχονται από την
ίδια χώρα και ενσωματώνονται στη συγκεκριμένη παρέα.
=Πονοκέφαλο απέκτησαν στον
Άρη και με τον Τόχα. Ο Κολομβιανός είναι καλός παίκτης, αλλά η φήμη που τον συνοδεύει διογκώθηκε ύστερα από δημοσιεύματα της προηγούμενης εβδομάδας και οι διοικούντες την ΠΑΕ φοβούνται μήπως μετατραπεί το γήπεδο σε… πασαρέλα με έπαθλο τον έμπειρο μέσο.
=Ενδεχόμενη είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, πάντως, μπορεί να εξασφαλίσει συγχωροχάρτι στους… ξενύχτηδες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, άλλωστε, κάθε λήψη μέτρων μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική αντί για ευεργετική.
=Ο Λίνεν, εξάλλου, βλέπει στον
Ολυμπιακό τον έναν πρωτοκλασάτο παίκτη μετά τον άλλον να τίθεται στη διάθεσή του. Πώς θα καταφέρει να τους διαχειριστεί είναι ένα ερώτημα που απασχολεί αρκετούς και στην πειραϊκή ΠΑΕ, αλλά και μέσα στα αποδυτήρια.
=Για τον Γερμανό, άλλωστε, διίστανται οι απόψεις. Άλλοι υποστηρίζουν ότι καλώς τον διατήρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην τεχνική ηγεσία, αλλά υπάρχουν και αρκετοί που υποστηρίζουν ότι χρειάζεται ο Ολυμπιακός έναν προπονητή που να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους παίκτες σταρ όπως ο Ιμπαγάσα και ο Ριέρα.
=Τα άλλα δύο μεγάλα ερωτηματικά που απασχολούν τους «ερυθρόλευκους» αφορούν στο αν χρειάζονται τερματοφύλακα και σέντερ φορ. Διλήμματα που δείχνουν την έλλειψη εμπιστοσύνης στον Νικοπολίδη και στους επιθετικούς που υπάρχουν στο ρόστερ.
=Το μόνο σίγουρο στον Πειραιά είναι ότι θα αποκτηθεί αμυντικός μέσος για να γίνει παρτενέρ του Ντουντού. Αρχικά μιλούσαν για δύο, αλλά τελικά μπορεί να πάρουν μόνο έναν… κόφτη.


Σχολιάστε εδώ