ο Δαίμονας των δημαρχείων

QQQ Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη και για τη νέα τετραετία, σύμφωνα με απόφαση του γραμματέα Αυτοδιοίκησης. Μετά την ανακοίνωση ο Δ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Οπωσδήποτε η συγκεκριμένη στήριξη βάζει τον πήχυ ψηλά και αποδεικνύει ότι η καθημερινή μας προσπάθεια στη διοίκηση του δήμου δεν τυγχάνει μόνο της εκτίμησης και της αποδοχής των Φαληριωτών, αλλά χαίρει γενικότερης αναγνώρισης. Με κύριους άξονες το ήθος μας, την πολύχρονη εμπειρία διοίκησης, την αγωνιστικότητα και τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών της δημοτικής αρχής, προχωράμε στη νέα θητεία μας προκειμένου να κάνουμε το όραμά μας έργο και τους Φαληριώτες πιο περήφανους και ικανοποιημένους για την πόλη όπου ζουν. Προχωράμε στη νέα τετραετία με μοναδικό στήριγμα την αγάπη και τη στήριξη των δημοτών του Φαλήρου».

QQQ Μεγάλη δυναμική φαίνεται να αποκτά στη Νέα Σμύρνη η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη, ο οποίος είναι ο «συνεχιστής» του Γιώργου Κουτελάκη. Ύστερα από την επίσημη ανακοίνωση του τελευταίου ότι θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Τζουλάκη είχαμε δύο εντυπωσιακές προσχωρήσεις στον συνδυασμό αυτό. Δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης που στις προηγούμενες εκλογές στηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και ο Γιώργος Καρούμπας, ο οποίος είναι στέλεχος του ΔΗΚΚΙ και είχε διεκδικήσει ως υποψήφιος δήμαρχος τη νίκη με τη στήριξη του Συνασπισμού και του ΚΚΕ, ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο Τζουλάκη. Ακούγεται μάλιστα ότι και πολλά στελέχη του ψηφοδελτίου Κατσέλη θα βρουν τώρα «στέγη» στον συνδυασμό που αποτελεί συνέχεια της παράταξης Κουτελάκη – την οποία τέσσερα χρόνια πριν «έλουζαν» με εκφράσεις που δεν μπορούν να δημοσιευθούν. Υπάρχει φυσικά η… λεπτομέρεια της δίκης Κουτελάκη για απάτη, πλαστογραφία κ.λπ., αλλά αυτά είναι μάλλον «ψιλά γράμματα» για τους δημοτικούς παράγοντες της Νέας Σμύρνης, που το συνηθίζουν κάθε τέσσερα χρόνια να «αλλάζουν βάρκα», ώστε να μένουν πάντα στον «αφρό»…

QQQ Από την πλευρά της η ΝΔ δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει. Μετά την αποχώρηση από τη διεκδίκηση του γιου του Αγγ. Μπρατάκου και τον αποκλεισμό του Πόπωτα, έντονο ενδιαφέρον για να πάρει το «χρίσμα» του κόμματος για υποψήφιος στη Ν. Σμύρνη δείχνει ο Αριστείδης Ματιάτος, που ήταν στην Πολιτική Άνοιξη. Εξαιτίας αυτής της γνωριμίας άλλωστε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς τού ανέθεσε τη διαρρύθμιση των νέων γραφείων του κόμματος στη Συγγρού. Λέτε να ζητήσει ως… αντιπαροχή το «χρίσμα»;

QQQ Ένα ενδιαφέρον γκάλοπ έγινε τις τελευταίες μέρες στους δήμους Μοσχάτου και Ταύρου σχετικά με τις εκλογές. Οι ερωτηθέντες, αναφερόμενοι στο ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, είπαν ότι είναι η καθαριότητα (22,5% στο Μοσχάτο και 54,3% στον Ταύρο). Με τη συνένωση των δύο δήμων συμφωνεί το 40,1% των κατοίκων του Μοσχάτου και διαφωνεί το 53,9%, ενώ το 55% των κατοίκων του Ταύρου συμφωνεί. Οι τρεις υποψήφιοι από το ΠΑΣΟΚ (και οι τρεις από το Μοσχάτο) βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλο. Ο Θ. Ντερέκας έχει αποδοχή 41,2%, ο Ανδρέας Ευθυμίου 39,9% και ο Άρης Κρεμμύδας 33,5%. Μάλλον ο τελευταίος θα είναι ο ρυθμιστής. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το 57,8% των ερωτηθέντων από το Μοσχάτο και το 61,2% από τον Ταύρο δήλωσαν ότι τα κόμματα δεν πρέπει να δώσουν, χρίσμα, σε υποψήφιους δημάρχους.

QQQ Αντίθετος με το «χρίσμα» είναι ο εκ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ Θ. Ντερέκας, πρόεδρος σήμερα του δημοτικού συμβουλίου Μοσχάτου, ο οποίος υποστηρίζει: «Χρίσματα και επιλογές χωρίς τους πολίτες αποφασιστικά συμμετέχοντες δεν με αφορούν και θέλω να πιστεύω ότι δεν αφορούν και την παράταξη όπου ιστορικά ανήκω. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που καθιέρωσε τη συμμετοχή των πολιτών για την εκλογή του προέδρου και του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Όπως επανειλημμένα έχω δηλώσει, δεν αρκεί ο καθένας από μας να καταθέτει μόνο την ατομική του φιλοδοξία για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, εάν ταυτόχρονα δεν καταθέτει το όραμά του για την πόλη, αλλά και πρόταση για την ανάδειξή του ως υποψήφιου δημάρχου».

QQQ Κορυφαία στιγμή για κάθε δήμο είναι εκείνη που γίνεται ο απολογισμός του έργου της Δημοτικής Αρχής. Στον Δήμο Αιγάλεω ο απολογισμός έγινε κατά τον καλύτερο τρόπο και ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος δεν άφησε τίποτα στον… αέρα. Αντίθετα, την όλη διαδικασία άφησε στον… αέρα η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Χ. Καρδαρά, που απουσίαζε επιδεικτικά και είχε αφήσει να τον εκπροσωπήσει μόνο μία δημοτική σύμβουλος! Παρών ήταν ο νέος υποψήφιος δήμαρχος κ. Καλαντζής, παρόλο που δεν είναι δημοτικός σύμβουλος. Θέλει όμως να παρακολουθεί τα δρώμενα στον δήμο και ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις. Και καλά κάνει, αφού εκείνοι που έχουν αυτήν την υποχρέωση… και αυτήν την εντολή από τους δημότες αδιαφορούν…

QQQ Ανατροπή δεδομένων θέλουν οι τελευταίες πληροφορίες στις γαλάζιες προετοιμασίες για την εκλογική μάχη στον Δήμο Γλυφάδας. Εκεί που η Ρηγίλλης έδειχνε ότι πρόκειται να ρίξει στη μάχη τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, γίνεται λόγος για στήριξη του Θανάση Σπονδυλίδη, του γιου του πρώην δημάρχου που πρόσφατα απεβίωσε. Μάλιστα λέγεται ότι με την επιλογή αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ξεπερνά την εμφύλια διαμάχη που έχει ξεσπάσει τους τελευταίους μήνες μεταξύ Βαρβιτσιώτη και Αλεξάνδρας Πετραλιά, κόρης της Φάνης, που και οι δύο ήθελαν να είναι υποψήφιοι. Τώρα ποιος θα είναι ο τυχερός, Κυριακή κοντή γιορτή.

QQQ Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γρηγόρης Γουρδομιχάλης συναντήθηκε με τον υφυπουργό ΠΕΚΑ, υπεύθυνο για τα δάση, Θάνο Μωραΐτη. Στη συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ ενημέρωσε τον υφυπουργό για το συνολικό σχέδιο που προωθεί ο ΠΕΣΥΔΑΠ στην ευρύτερη περιοχή του Σχιστού, που περιλαμβάνει τρεις συνιστώσες:

• Αξιοποίηση μέρους του επεξεργασμένου νερού της Ψυττάλειας.

• Δημιουργία λιμνοδεξαμενής στο Όρος Αιγάλεω, χωρητικότητας 30.000 κ.μ.

• Δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1 MW για την άντληση του νερού από τη λιμνοδεξαμενή.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά το θέμα του φωτοβολταϊκού πάρκου έχει κατατεθεί πλήρης φάκελος για αδειοδότηση στη ΡΑΕ πριν από τρία χρόνια και αναμένεται στο προσεχές διάστημα η απόφαση. Σχετικά με τη δημιουργία της λιμνοδεξαμενής, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, τα χωματουργικά έργα έχουν ξεκινήσει και εκείνο που απαιτείται πλέον είναι η χρηματοδότηση της προμήθειας των μεμβρανών, καθώς και του υπόλοιπου απαραίτητου εξοπλισμού.

QQQ Την υποψηφιότητα του Άγγελου Αποστολάτου για τη δημαρχία Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης στηρίζει ο επί 16 χρόνια δήμαρχος Βάρης Κων. Μπαγλατζής. Σε δήλωσή του τονίζει χαρακτηριστικά: «Είμαι πεπεισμένος πως η πρόταση του Άγγελου Αποστολάτου, ο χαρακτήρας του, που τον γνώρισα καλά τα 16 χρόνια που ήμουν δήμαρχος, η εμπειρία και το ήθος του, αποτελούν εγγύηση ότι ξέρει και μπορεί να οδηγήσει τον νέο μεγάλο δήμο με βήματα σταθερά και σωστά, στην κατεύθυνση της ιδιαίτερης και σωστής ανάπτυξης που επιζητά η περιοχή μας».


Σχολιάστε εδώ