Να… ξεκολλήσουν οι έρευνες για τα αίτια του οικονομικού χάους που κληρονόμησε ζητά ο Γ. Πατούλης

Όμως μέχρι στιγμής το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια και αυτό δημιουργεί υποψίες πως κάποιοι πάνε να… θάψουν την υπόθεση. Γι’ αυτό ο Γ. Πατούλης έστειλε επιστολή τόσο προς τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή όσο και προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, με την οποία τους καλεί να βρουν πού έχει «κολλήσει» το θέμα και γιατί.

Στην επιστολή του προς τον κ. Ρακιντζή ο κ. Πατούλης αναφέρει:

«Στο υπ’ αριθμ. πρωτ. 61239/18.9.2009 έγγραφό μας προς το ΣΕΕΔΔ, το οποίο και επισυνάπτεται, εκτέθηκαν με ακρίβεια συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις των αρμοδίων της διοίκησης των δημοτικών μας επιχειρήσεων κατά τα προαναφερόμενα έτη 2003 έως 2006 σχετικά με τη μη τήρηση και εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών, και διαβιβάστηκαν τα αποδεικτικά έγγραφα και στοιχεία προς διευκόλυνση του έργου του.

Για τον λόγο ότι παρήλθε ιδιαίτερα ικανό χρονικό διάστημα χωρίς ενημέρωση του δήμου μας επί του εξόχως σοβαρού αυτού θέματος της διερεύνησης, και απ’ την κατεξοχήν αρμόδια αρχή, των προαναφερόμενων ενεργειών, πράξεων και παραλείψεων που κατέστησαν τον Δήμο Αμαρουσίου τον πλέον υπερχρεωμένο δήμο της χώρας και περί του οποίου ευλόγως οι δημότες και οι κάτοικοι της πόλης μάς ζητούν και δικαιούνται την πληροφόρησή τους, παρακαλείσθε όπως δώσετε τις συναφείς οδηγίες-εντολές σας και μας ενημερώσετε σχετικά».

Στον δε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Γ. Πατούλης τονίζει:

«Για τον λόγο ότι παρήλθε χρονικό διάστημα πλέον των δυόμισι ετών, κατά το οποίο εκκρεμεί ενώπιον του κ. Ανακριτού του 1ου Ειδικού Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών η κύρια ανάκριση επί των εξόχως σοβαρών ενεργειών, πράξεων και παραλείψεων που κατέστησαν τον Δήμο Αμαρουσίου τον πλέον υπερχρεωμένο δήμο της χώρας και περί των οποίων ευλόγως οι δημότες και κάτοικοι της πόλης μάς ζητούν και δικαιούνται την πληροφόρησή τους, επήλθε δε ή/και επίκειται η παραγραφή πράξεων πλημμεληματικού χαρακτήρα, παρακαλείσθε όπως δώσετε συναφείς οδηγίες-εντολές σας και μας ενημερώσετε σχετικά».


Σχολιάστε εδώ