Μια αγκαλιά όλοι…

Σε προεκλογική του ομιλία τον Σεπτέμβριο του 2007, που είναι πλέον γνωστή στο πανελλήνιο, ο Τσετίν Μάντατζη, πρώην πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και σήμερα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης της κ. Δραγώνα σε θέματα μειονοτικής εκπαίδευσης, έλεγε στους ψηφοφόρους του:
«Εμείς σε αυτά τα χώματα γεννηθήκαμε Τούρκοι και μέχρι την τελευταία μας πνοή θα ζήσουμε ως Τούρκοι. Αυτό κανείς ό,τι κι αν κάνει δεν μπορεί να το αλλάξει. Η κυβέρνηση στο θέμα του αυτοπροσδιορισμού των Τούρκων της Δυτικής Θράκης έχει μια πολιτική που πρέπει να την αλλάξει. Εμείς θα κάνουμε το παν για να την αλλάξουμε. Ήρθε ο καιρός της αλλαγής. Η κυβέρνηση ασκεί λανθασμένη πολιτική στη μειονότητά μας και αυτήν την πολιτική πρέπει να την εγκαταλείψει. Σ’ αυτό το σημείο όσον αφορά την προστασία της τουρκικής μας ταυτότητας δεν θα κάνω καμιά υποχώρηση. Στην Ελλάδα οι Τούρκοι δεν θα μείνουν χωρίς βουλευτή».
Ο «καιρός της αλλαγής» α λα… Μάντατζη πράγματι ήρθε δύο χρόνια αργότερα και… θεία τύχη βρέθηκε μαζί με την κυρία Δραγώνα στη Βουλή, δίπλα δίπλα στα ίδια έδρανα, όπου «κάθεται» το ΠΑΣΟΚ. Και στις επόμενες εκλογές, το 2009, ο κ. Μάντατζη ήταν και πάλι παρών στη νέα Βουλή, με την κυρία Δραγώνα πιο χρήσιμη για τον πρόεδρο της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», μια και ανέλαβε με… αξιοκρατικές διαδικασίες ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων! Τέτοιο λαχείο πού να το φανταζόταν ο κ. Μάντατζη, εκτός αν όλα ήταν προκαθορισμένα. Έτσι η επιτυχημένη συνεργασία των δύο συνεχίζεται. Ποιος θα είναι ο επόμενος καρπός της συνεργασίας; Μήπως μια σχολή εκπαίδευσης των μουσουλμάνων δασκάλων στα μέτρα της… «Συμβουλευτικής Επιτροπής των Τούρκων Δυτικής Θράκης»; Ο κ. Μάντατζη εκπροσωπεί, το λέει ο ίδιος ανοιχτά, στη Βουλή, τους «Τούρκους» της Δυτικής Θράκης. Η κυρία Δραγώνα συμφωνεί; Δεν την έχουμε ακούσει πάντως να διαφωνεί… Κι αν υπήρχε τέτοια περίπτωση θα το είχε κάνει μέσα στη Βουλή. Άρα;


Σχολιάστε εδώ