Με Χούκλη ο ΑΝΤ1, θέλει Στάη η ΕΡΤ

Η Μαρία Χούκλη θα είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το νέο πρόσωπο του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 μετά το «διαζύγιό» της με τη ΝΕΤ. Ο ΑΝΤ1 καλείται με την επιλογή αυτή να στηρίξει ένα πολιτικό δελτίο, όταν επί χρόνια είχε επιλέξει ένα μοντέλο ψυχαγωγίας. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, που όμως μπορεί να το φέρει εις πέρας ο Σ. Λιαρέλης, με την προϋπόθεση ότι θα επενδύσει σε πολιτικούς ρεπόρτερ. Το «διαζύγιο» της παρουσιάστριας με την ΕΡΤ ήταν αναμενόμενο, καθώς η πρόταση της διοίκησης ήταν για την ανώτερη αμοιβή που ισχύει στον δημόσιο τομέα, των 5.800 ευρώ, κατά πολύ χαμηλότερη σε σχέση με τα χρήματα που ελάμβανε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ υπήρχε και η απαγόρευση απασχόλησης σε ανταγωνιστικά δίκτυα, όπως ο Βήμα FM. Η Μ. Χούκλη έκρινε ότι η πρόταση της ΕΡΤ δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική, υπάρχει όμως και ο αντίλογος, ότι θα έπρεπε να στηρίξει την ΕΡΤ και τώρα, την περίοδο του ΔΝΤ και της λιτότητας, που την τίμησε στις καλές εποχές με υψηλές αποδοχές. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η απόφασή της έχει να κάνει και με το κλίμα διάλυσης που επικρατεί στην κρατική τηλεόραση μετά την αποχώρηση όλων των συμβασιούχων. Το ειδησεογραφικό τμήμα υπολειτουργεί καθώς αρκετοί από τους μόνιμους δημοσιογράφους έκαναν «λευκή απεργία» διαμαρτυρόμενοι για τις μειώσεις μισθών.
Η διοίκηση της ΕΡΤ σε ανακοίνωσή της, αφού εξέφρασε τη λύπη της για την αποχώρηση της γνωστής δημοσιογράφου, την ευχαρίστησε για την πολύχρονη συνεργασία και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νέους της στόχους.
Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα αναλάβει ο Αντώνης Αλαφογιώργος, ενώ έχει γίνει κρούση και στην Έλλη Στάη, αρχικά για την παρουσίαση μιας εκπομπής, όπως γράφαμε στην ηλεκτρονική έκδοση των «Τυπολογιών».


Σχολιάστε εδώ