Θα μείνει με… τον Αλαβάνο ο Τσίπρας

ΜΕ τον… Αλαβάνο στον τοίχο είναι πλέον ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει των ανακοινώσεων για το πρόσωπο που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Σοφία Σακοράφα κλείνει η ίδια τη συζήτηση που την ήθελε να είναι υποψήφια της -πλην του ΚΚΕ- Αριστεράς για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ηγεσία και στελέχη του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ… σφάζονται στην ποδιά της, καθώς θεωρούν ότι είναι η ενδεδειγμένη περίπτωση. Όμως, η ανεξάρτητη σήμερα βουλευτής δεν θέλει να γίνει αναλώσιμη και να εξυπηρετήσει πρόσκαιρα πολιτικά σχέδια κομματικών σχηματισμών. Μπορεί να θέλγεται από την ιδέα μιας μεγάλης Αριστεράς, την προβληματίζει όμως η πολυδιάσπαση του χώρου. «Και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τι;», θα μπορούσε να λέει. Η παλαιά αθλήτρια του ακοντισμού μάλλον έλαβε υπόψη της και τη διαρροή (στο «Βήμα») του Αλέκου Αλαβάνου ότι και αυτός ενδιαφέρεται για τον θώκο του «μικρού πρωθυπουργού».
Δεν φαίνεται όμως να περπατά ούτε η ιδέα να πάρει το χρίσμα της Κουμουνδούρου ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ άλλος υποψήφιος που να μπορεί να προκαλέσει ρήγμα στα πλευρά του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Άρα; Άρα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μείνει μόνη υποψηφιότητα στο τραπέζι εκείνη του προκατόχου του Αλ. Τσίπρα και πρώην μέντορά του. Υποψηφιότητα που δεν συνάντησε τη θέρμη ούτε φίλιων προς τον Αλ. Αλαβάνο δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ελλείψει άλλων μπορεί να δούμε τον πρόεδρο του ΣΥΝ να λέει το πικρό «ναι».
Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου μοιάζει να έχει ήδη φύγει για… διακοπές, αφού στο θέμα της επιστράτευσης των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης ο ΣΥΝ απέφυγε να εκδώσει ανακοίνωση – και μόνον ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Παναγιώτης Λαφαζάνης έσωσε τα προσχήματα! Τη στιγμή μάλιστα που ο Τσίπρας έστελνε ανακοίνωση από την Κρήτη για το περιβαλλοντικό έγκλημα που επιχειρείται στο Ελαφονήσι… Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Αλέξης χτενίζεται…


Σχολιάστε εδώ