Η ΟΝΝΕΔ σε πολιτική επίθεση διχάζει φίλους και αντιπάλους

Η ΟΝΝΕΔ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης επέλεξαν να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους κάνοντας απεργία και, κατά συνέπεια, δημιουργώντας, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, σημαντικά προβλήματα τόσο στις μεταφορές των εμπορευμάτων όσο και στη διακίνηση των τουριστών λόγω της έλλειψης καυσίμων. Η γαλάζια νεολαία κάλεσε τους απεργούς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, ώστε να επιστρέψουν η αγορά και οι πολίτες σε κανονικούς ρυθμούς, διότι η χώρα μας δεν μπορεί κάθε τρεις και λίγο να βρίσκεται υπό την ομηρία των οργανωμένων συντεχνιών. Και μάλιστα η ΟΝΝΕΔ κατέληξε με το εξής κείμενο: «Οι λιγοστοί εναπομείναντες εκπρόσωποι ενός αδιέξοδου οικονομικού μοντέλου οφείλουν να κατανοήσουν ότι οι εποχές, είτε το θέλουν είτε όχι, έχουν αλλάξει». Η ΟΝΝΕΔ προέβαλε με πάθος το επιχείρημα ότι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους νέους να βγουν στο προσκήνιο και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, απαλλάσσοντας τη χώρα από συντεχνιακές λογικές και δίνοντας νέα ώθηση για την ανάπτυξη της οικονομίας. Η ανακοίνωση έχει ξεκάθαρα φιλελεύθερο χαρακτήρα και υποστηρίζει τα δικαιώματα των πολιτών απέναντι σε οργανωμένες μειοψηφίες. Αποτελεί δε το πρώτο αιχμηρό κείμενο της νέας ηγεσίας με ευρύτερο πολιτικό προβληματισμό. Ωστόσο εξαρχής δεν έλειψαν οι εσωτερικές αντιδράσεις. Ορισμένα στελέχη νεολαίας και κόμματος αντέδρασαν έντονα στην ανακοίνωση, κατηγορώντας την ΟΝΝΕΔ και τον Παπαμιμίκο ότι συντάσσονται με την κυβέρνηση και ότι λόγω του χρόνου που επέλεξαν για την ανακοίνωση δικαιολογούν την κυβερνητική πρωτοβουλία για επίταξη.

Για τους αστυνομικούς
Με έκπληξη υποδέχτηκαν όλοι την έτερη ανακοίνωση της γαλάζιας νεολαίας, η οποία προέρχεται από τον τομέα ειδικών οργανώσεων. Η ΟΝΝΕΔ καταγγέλλει την κυβέρνηση για υποβάθμιση της εκπαιδευτικής κατάταξης των Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων. Πιο συγκεκριμένα, η γαλάζια νεολαία λέει ότι, σύμφωνα με οδηγίες της ΕΛΑΣ, το εκπαιδευτικό επίπεδο στο οποίο κατατάσσονται εφεξής οι απόφοιτοι της Ανωτέρας Σχολής Αστυφυλάκων, θα είναι με ένδειξη «ΔΕ» (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), εντάσσοντάς τους ουσιαστικά στο σύστημα απογραφής ως αποφοίτους Λυκείου, ενώ είναι ευρέως γνωστό πως, με βάση τη σχετική Νομολογία του ΣτΕ, οι παραγωγικές σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας εξομοιώνονται με τις υπόλοιπες Ανώτερες Σχολές της χώρας και τα ΤΕΙ. Τέτοιου είδους ανακοίνωση έχει δεκαετίες να βγάλει η ΟΝΝΕΔ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το θέμα δεν είχε τύχει δημοσιότητας και το σήκωσαν οι γαλάζιοι. Ωστόσο το ότι η επίσημη νεολαία της ΝΔ υιοθετεί αίτημα συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων φαίνεται παράταιρο. Αφήστε που είναι αντίθετο με την επόμενη ανακοίνωσή της για τα φορτηγά, που καταγγέλλει συντεχνιακές επιδιώξεις…

Η ΟΝΝΕΔ
στην αυτοδιοίκηση
Μεγάλη σημασία δίνει η γαλάζια νεολαία στην εκλογική μάχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και κυρίως στην προώθηση ΟΝΝΕΔιτών στα ψηφοδέλτια. Ο στόχος και ο σχεδιασμός είναι να προωθηθούν μέλη της γαλάζιας νεολαίας. Αυτήν τη φορά όμως στοχεύουν να προωθήσουν λιγότερους (100 – 150 σε όλη την Ελλάδα) αλλά να τους εκλέξουν όλους, αν είναι δυνατό. Στο πλαίσιο αυτό η ΟΝΝΕΔ ετοιμάζει κεντρική παρουσίαση όλων των υποψηφίων που η ίδια θα υποστηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίοι θα μπορούν να λένε και να υποστηρίζουν ότι είναι οι «επίσημοι υποψήφιοι» της γαλάζιας νεολαίας. Επιπλέον ο κεντρικός μηχανισμός της Λυκούργου θα παράσχει στους δικούς της υποψηφίους ένα μοναδικό «μπουκέτο» υπηρεσιών που οι άλλοι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι θα ζηλεύουν. Θα περιλαμβάνει διαδικτυακές υπηρεσίες, ιστολόγια, τεχνικές και πολιτικές συμβουλές, δημιουργικό για τα φυλλάδια, κοινή εικόνα για τους ΟΝΝΕΔίτες υποψηφίους, σεμινάρια πολιτικής επικοινωνίας. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τη βάση δεδομένων που έχει πλέον η ΟΝΝΕΔ από τις εκλογικές της διαδικασίες, της αντίστοιχη κινητοποίηση αλλά και τα δημογραφικά και άλλα χαρακτηριστικά. Τον συντονισμό αυτής της προσπάθειας τον έχουν ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού Νίκος Λυσιγάκης και ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος.

***

Γαλάζιος σχεδιασμός
Πολλές συζητήσεις και οργασμός σχεδιασμού παρατηρείται στην ΟΝΝΕΔ. Από τη μια πλευρά έχουμε την καμπάνια της ΔΑΠ, κυρίως για τους πρωτοετείς, που θα είναι φέτος κεντρική. Από την άλλη, έχουμε τον προγραμματισμό της γαλάζιας νεολαίας για ολόκληρο το φθινόπωρο και μέχρι τα Χριστούγεννα, με ορόσημο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη. Ο Σεπτέμβρης θα αφιερωθεί στην καλλιέργεια της εικόνας της γαλάζιας νεολαίας ως πολιτικού και νεολαιίστικου οργανισμού. Ακούμε μάλιστα ότι θα ανοιχτεί έντονα στην κοινωνία και θα συνεργαστεί με πολλές οργανώσεις νέων και ΜΚΟ, όχι τόσο κεντρικά όσο περιφερειακά, όπου υπάρχουν ενεργοί νέοι πολίτες. Προβληματισμό στη Λυκούργου για το παρόν και το μέλλον της οργάνωσης έχει προκαλέσει η συνεχής απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών νεολαιών. Επιθυμούν λοιπόν να αλλάξουν την εικόνα, τουλάχιστον σε όσα αφορούν την ΟΝΝΕΔ.

***

Κόκκινες διακοπές

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας διοργανώνει, για άλλη μια χρονιά, φθηνές και δημιουργικές διακοπές με θέα τα άστρα. Και απευθύνεται στους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου, στους νέους που δεν έχουν καμία θέση στην τουριστική ανάπτυξη όπως την εννοεί η κυβέρνηση. Και επειδή φέτος οι διακοπές, όπως και άλλες βασικές λαϊκές ανάγκες, παίρνουν τον δρόμο των περικοπών, η συμμετοχή αναμένεται μεγάλη. Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η ΚΝΕ διοργανώνει κάμπινγκ με πολύμορφο πρόγραμμα που περιλαμβάνει άφθονες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Το κάμπινγκ της ΚΝΕ, που έχει ήδη ταξιδέψει τα προηγούμενα χρόνια στη Λέσβο και στο Πεταλίδι Μεσσήνης, στήνεται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε γνώριμο χώρο, στο Αχλάδι Εύβοιας, στις εγκαταστάσεις του Παραθεριστικού Τουριστικού Συνεταιρισμού των εργαζομένων στην «Τυποεκδοτική» (ΠΑΤΟΥΣΥ), από τις 31 Ιούλη μέχρι τις 22 Αυγούστου. Στον χώρο υπάρχει πλήρης υποδομή, ταβέρνα και μπαρ, ντουζιέρες και τουαλέτες και άφθονη φυσική σκιά, ενώ ήδη έχουν γίνει μια σειρά αναβαθμίσεις σε σχέση με τη σκίαση του χώρου. Επίσης, έχουν λυθεί κάποια ζητήματα με το νερό, ενώ έχουν γίνει παρεμβάσεις με ξύλινους διαδρόμους στην παραλία. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει επιμεληθεί η ΚΝΕ για την περίοδο που θα λειτουργεί το κάμπινγκ, έχουν ήδη προγραμματιστεί αρκετές εκδηλώσεις. Στις 10 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η «12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ» από τον Αναστάση Γκίκα, συνεργάτη του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ. Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι», την Παρασκευή 13 η ταινία «Τα σταφύλια της οργής» και την Τετάρτη 18 «Οι 9 βασίλισσες». Νωρίτερα, την Τετάρτη 4 Αυγούστου θα γίνει μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, ενώ την επομένη έχει προγραμματιστεί συναυλία με ελληνικό και ξένο ροκ από το συγκρότημα του Νίκου Πονηρού. Για τα σαββατόβραδα προβλέπονται λαϊκά γλέντια, ενώ πολλά ερασιτεχνικά συγκροτήματα θα δώσουν συναυλίες στον χώρο του κάμπινγκ. Επίσης, θα διοργανωθούν αθλητικά τουρνουά, ενώ θα λειτουργεί και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

***

Στους μπαξέδες
«Casus belli» για πολλούς νέους του Κινήματος η αλλαγή της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη που κυκλοφορεί ως φήμη. Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει αλλαγή, αλλά πάντως ακούμε ότι κείμενο ιδεολογικοπολιτικής παρέμβασης, προσαρμοσμένο στη σύγχρονη πραγματικότητα και την πολιτική της κυβέρνησης, θα υπάρξει. Μένει να δούμε αν θα συνδεθεί με την 3η Σεπτέμβρη ή με την άνοδο του ΓΑΠ στη ΔΕΘ. Πάντως βασικό κείμενο πολιτικών θέσεων είναι βέβαιο ότι ετοιμάζει και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, με ιδεολογικές προεκτάσεις και, φυσικά, τα ζητούμενα και τα προτάγματα για τους νέους της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδεολογική κατεύθυνση του κειμένου θα καλλιεργεί τον «νέο πατριωτισμό». Ενδεικτικό μάλιστα του γενικού περιεχομένου είναι το άρθρο του γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστα Πανταζή, που φιλοξένησε η στήλη μας την προηγούμενη εβδομάδα.

Γαλαζοπράσινες συμπτώσεις
Εντύπωση έχει προκαλέσει ότι το άρθρο Πανταζή έκλεινε με τη… δέσμευση «θα πάρουμε την Ελλάδα πίσω», ενώ στη Λέσβο ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς περιελάμβανε στην ομιλία του το σύνθημα «φέρτε την Ελλάδα μας πίσω». Όπως σας γράψαμε, διαφαίνεται μια ομοιότητα, σίγουρα μεγάλη, των αναλύσεων της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ με την ανάλυση Σαμαρά, η οποία προκαλεί ερωτήματα…

Νεολαία ΣΥΝ σε επιτόπου δράσεις
Πορεία στην παραλία του Λαφονησίου, ενάντια στα επιχειρηματικά σχέδια τσιμεντοποίησης της περιοχής, πραγματοποίησαν μεσοβδόμαδα εκατοντάδες νεολαίοι που συμμετέχουν στο Εναλλακτικό Κάμπινγκ της Νεολαίας Συνασπισμού, για το οποίο σας γράψαμε την περασμένη εβδομάδα. Την αρχική έκπληξη ελλήνων και ξένων λουομένων τη διαδέχθηκε η επιδοκιμασία, αφού οι επισκέπτες έδειξαν να συμμερίζονται τη θέση των νέων για να προστατευτεί η περιοχή από επιχειρηματικά συμφέροντα που θα αλλοιώσουν το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Λαφονησίου. Η πρωτότυπη κινητοποίηση έγινε μεσημεριάτικα (!) όταν κατέφθασαν στο Λαφονήσι 8 λεωφορεία τα οποία μετέφεραν περίπου 500 νέους, οι οποίοι συμμετέχουν στο εναλλακτικό κάμπινγκ της Νεολαίας Συνασπισμού που πραγματοποιείται στην Κίσσαμο. Τη στιγμή εκείνη η παραλία ήταν κατάμεστη από κόσμο, ο οποίος έδειξε να ξαφνιάζεται από τη μαζική παρουσία των νεολαίων. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία / αγώνας για γη και ελευθερία» ή «Δωμάτια με θέα, σεζλόνγκ, ξενοδοχεία / πάρτε τα κουβαδάκια σας και σ’ άλλη παραλία», οι νέοι έκαναν πορεία ανάμεσα στους λουόμενους, μοιράζοντας ταυτόχρονα φυλλάδια. Οι νέοι του ΣΥΝ υποστηρίζουν ότι παρόλο που η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως προστατευόμενη περιοχή Natura 2000, δεν έχει σταματήσει η προσπάθεια τσιμεντοποίησης της παραλίας, με στόχο να γίνουν υπερπολυτελή ξενοδοχεία που θα έχουν θέα στη θάλασσα, καταστρέφοντας όλο το φυσικό κάλλος της περιοχής. Επίσης, τονίζουν ότι η θάλασσα, τα δάση, οι παραλίες πρέπει να είναι ελεύθεροι χώροι, προσβάσιμοι σε όλους, και να μην αποτελούν πηγή εκμετάλλευσης για κανέναν. Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε ότι μήνυμα κοινωνικής αντίστασης και πολιτικής δράσης έστειλε το βράδυ της Πέμπτης από τα Χανιά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε προφεστιβαλική εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΝ, που έγινε στο παλιό λιμάνι της πόλης, με συμμετοχή σχεδόν όλων των εκδρομέων της νεολαίας.

Κινήσεις «Φόρουμ»
Άνοιγμα στο κοινό με ελεύθερη πρόσβαση και την πρώτη του επίσημη παρέμβαση πραγματοποίησε το «Φόρουμ» της Ντόρας Μπακογιάννη, με αφορμή την απεργία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών δημόσιας χρήσης. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη θεματολογία της στήλης είναι η ενότητα «Εθελοντισμός» στη σχετική ιστοσελίδα. Εκεί, αφού αναλύεται το τι σημαίνει «Κίνημα θετικού πολιτικού ακτιβισμού», στο οποίο στοχεύει το «Φόρουμ», αναφέρεται ότι συγκροτούνται Εθελοντικές Ομάδες Εργασίας που θα διοργανώνουν εθελοντικές δράσεις. Μία από αυτές τις ενότητες δράσης είναι οι εθελοντικές δράσεις νεολαίας (για νέους κάθε ηλικίας, διευκρινίζουν…), οι οποίες αφορούν μια σειρά από εξειδικευμένες πρωτοβουλίες που αφορούν τη νεολαία με τη συμμετοχή της.

Νέοι Ηπειρώτες
Χρήσιμη αποδείχτηκε η διεξαγωγή του Α΄ Παγκοσμίου Συνεδρίου Νεολαίας Ηπειρωτών Εξωτερικού, που πραγματοποιήθηκε μεσοβδόμαδα στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων. Βασικός σκοπός του συνεδρίου, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Χρυσόστομος Δήμου, ήταν οι Ηπειρώτες νέοι του εξωτερικού να γνωρίσουν τον ιδιαίτερο πολιτισμό της Ηπείρου αλλά και να ενταχθούν στις ομοσπονδίες του εξωτερικού. Στο συνέδριο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Γεροθανάσης ανέλυσε ένα χρήσιμο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου για τη στήριξη και διάδοση της ελληνικής γλώσσας στους νέους
Ηπειρώτες του εξωτερικού, την επανασύνδεσή τους με τον τόπο τους, τη γνωριμία τους με την τοπική παράδοση και την ενδυνάμωση της ηπειρωτικής καταγωγής τους. Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη ο δήμαρχος Χειμάρρας Βασίλης Μπολάνος, ο πρόεδρος της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών και άλλοι παράγοντες. Κεντρική εισηγήτρια ήταν η καθηγήτρια Πολυξένη Παγγέ, κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής, η οποία αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που απασχολούν τους νέους και κυρίως τους μετανάστες. Για το δίκτυο Νεολαίας του Συμβουλίου
Απόδημου Ελληνισμού μίλησε ο Κώστας Συμεωνίδης. Ακόμη συζητήθηκαν τρόποι λειτουργίας της Επιτροπής Νεολαίας, καθώς και δημιουργία δικτύου Νεολαίας Παγκοσμίου Συμβουλίου
Ηπειρωτών Εξωτερικού.

***

ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ σπόντες

Κλοπές…
Ευχαριστούμε πολύ την ιστοσελίδα parapolitika.gr για την πολλοστή «αναπαραγωγή» (άνευ αναφοράς της πηγής, επομένως κλοπή…) μέρους της ύλης της στήλης μας. Ειδικά όταν πρόκειται περί δημοσιογραφικής ιστοσελίδας, με υπεύθυνο δημοσιογράφο και διευθυντή και ιδιοκτήτρια μια εταιρεία ΜΜΕ…

Αστοχίες
Φορτηγά, Αστυνομία, επέτειος εισβολής στην Κύπρο, αποκατάσταση της Δημοκρατίας, περιοδείες Παπαμιμίκου. Αυτά είναι τα θέματα των ανακοινώσεων της ΟΝΝΕΔ. Βλέπετε να υπάρχει έστω ένα θέμα που να αφορά άμεσα τη νεολαία;

Φήμες Ι
Κυκλοφορούν σε δημοσιογραφικά στέκια με γνωριμίες στον χώρο της… Ψηλής, ότι η ΝΔ δεν βρίσκει υποψήφιο περιφερειάρχη στην Κρήτη. Μην ακούτε, μας λένε. Το θέμα είναι αν θα έχει νεανικό προφίλ το ψηφοδέλτιο…

Δυσκολίες
Δεν φαίνεται να εκπληρώνει τους στόχους του ο Παπαμιμίκος. Είχε βάλει στοίχημα (κυρίως με τον… εαυτό του) ότι θα ολοκληρώσει τις οργανωτικές αλλαγές μέσα στον Ιούλη. Σκοπός ήταν να προλάβουν όλοι να προετοιμαστούν για έναν δυνατό Σεπτέμβρη. Ωστόσο δεν έχουν ακόμη οριστεί τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ, ούτε έχει ιδρυθεί η Πολιτική Ακαδημία. Δυσκολίες ή επικοινωνιακές επιλογές;

Προσωπικό προφίλ
Δεν έχει περάσει απαρατήρητο ότι πολλές από τις τελευταίες ανακοινώσεις της ΟΝΝΕΔ είναι προσωπικές δηλώσεις του προέδρου Παπαμιμίκου. Καλλιεργεί ήδη κάποιο προσωπικό πολιτικό προφίλ για το μέλλον ή όλες οι ανακοινώσεις θα είναι, εφεξής, προσωπικές;

Συμπτώσεις Ι
Τομέα Ειδικών Οργανώσεων σε επίπεδο ΕΓ απέκτησε η ΟΝΝΕΔ. Κάτι μας θύμισε και είπαμε να ρωτήσουμε παλαιότερους, αλλά και να κοιτάξουμε στο αρχείο. Μας λένε ότι η ΟΝΝΕΔ προ 15ετίας είχε αντίστοιχο τομέα, αλλά στην πορεία τον παράτησαν. Επίσης, βρήκαμε μια έκπληξη. Ξέρετε ποια νεολαία είχε πρώτη αντίστοιχο τίτλο στο Εκτελεστικό της; Η Νεολαία της Άνοιξης!

Συμπτώσεις ΙΙ
Ανακοίνωση έβγαλε η ΟΝΝΕΔ για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών, την πρώτη της βαριά πολιτική επί Παπαμιμίκου. Για το ίδιο θέμα έκανε το πρώτο σχόλιο επικαιρότητας και το νεοσύστατο «Φόρουμ» της Ντόρας Μπακογιάννη. Συμπτώσεις ή συγκοινωνούντα δοχεία;

Ξεκίνησαν
Οι νεοεκλεγμένοι πρόεδροι των Νομαρχιακών της ΟΝΝΕΔ θα ήθελαν να αναδειχθούν σε τοπικούς πολιτικούς παράγοντες. Το θέλει και η κεντρική διοίκηση. Κάποιοι ξεκίνησαν ήδη, όπως ο πρόεδρος της Νομαρχιακής της Αχαΐας, που έκανε δηλώσεις για τις πρόσφατες στατιστικές της ανεργίας, τη διαρροή επιστημόνων, αλλά και τα κυβερνητικά μέτρα, με τίτλο «Δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον για χιλιάδες νέους». Πέρασε καλά στα τοπικά ΜΜΕ, ακούμε.

Αναμνήσεις
Ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης φαίνεται ότι θυμάται και αναπολεί συχνά τα νιάτα του, ως στέλεχος της ΔΑΠ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αργότερα. Για παράδειγμα, το τελευταίο άρθρο του στο ιστολόγιό του αναφέρεται στην κρίση, αλλά περιφέρεται γύρω από το ΟΝΝΕΔίτικο σύνθημα της εποχής του, «πώς θα αλλάξει η Ελλάδα αν δεν αλλάξουμε εμείς;»…

Ο Πειραιώτης
Συνεχείς δηλώσεις ως πολιτευτής της Α΄ Πειραιά κάνει ο αντιπρόεδρος, πλέον, της ΟΝΝΕΔ Κώστας Κατσαφάδος. Τελευταία ήταν αυτή που σχολιάζει την ομολογία σχεδόν χρεοκοπίας του δήμου από τον Παναγιώτη Φασούλα. Είναι φυσικό, καθώς εκεί στοχεύει, εκλογικά τουλάχιστον. Να δούμε αν και πότε θα κάνει κάποια δήλωση για τη νεολαία, την ΟΝΝΕΔ ή κάτι σχετικό, ως αντιπρόεδρος «της μεγαλύτερης νεολαίας της χώρας»…

Στα αζήτητα
Ευκαιριακή φαίνεται ότι ήταν η χρήση προσωπικού ιστολογίου από τον Παπαμιμίκο. Μόλις τέλειωσε η δουλειά (εκλογή προέδρου και Συνέδριο ΟΝΝΕΔ) το παράτησε. Και αυτός και οι συνεργάτες του…

Ενωτικός;
Στην περιοδεία που έκανε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην Πιερία, ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, μάθαμε ότι έγινε συνάντηση με νέους της ΟΝΝΕΔ Πιερίας και Τοπικών. Ή που θα χωρίσει ή που θα ενώσει ο Πανίκας την ταλαιπωρημένη γαλάζια νεολαία στην περιοχή. Εκτός αν τα καταφέρει μόνος του ο Παπαμιμίκος, που πήγε κι αυτός περιοδεία στην Πιερία.

Ακύρωση
Φίλοι της ΟΝΝΕΔ, όταν βγάζετε δελτίο Τύπου με τις περιοδείες του προέδρου σας, καλό θα ήταν να ανακοινώνετε ότι κάποια αναβλήθηκε. Αλλιώς μην τις ανακοινώνετε καθόλου, δεν θα χάσει κανείς τίποτε…

Διακοπούλες
Άσπονδοι φίλοι του προέδρου από τη Λυκούργου μάς λένε να μην ακούμε τις δηλώσεις για συνεχή δουλειά της ΟΝΝΕΔ το καλοκαίρι. Φεύγει, λένε, η ηγεσία κάτι ωραία τριήμερα-τετραήμερα. Και έρχεται και Δεκαπενταύγουστος…

Συγγένειες
Το ότι υπάρχουν ΜΚΟ που είναι συγγενείς με κόμματα και νεολαίες είναι γνωστό, κι εμείς σας πληροφορούμε σχετικά όταν μπορούμε. Ψάχνουμε λοιπόν τι σχέση έχει η ΟΝΝΕΔ Κέντρου Κατερίνης με τη ΜΚΟ με τα αρχικά ΚΕΠΟ…

Πέρασμα
Τη ΜΚΟ ΝΕΟΙ, στην οποία είναι πρόεδρος, χρησιμοποιεί και η νεαρή γαλάζια δικηγόρος Άννα Ευθυμίου στη Θεσσαλονίκη για να προβληθεί. Τελευταίο παράδειγμα μια μικρή έρευνα που έκανε για τη χρήση του διαδικτύου από τους νέους, η οποία πέρασε σε πολλά ΜΜΕ. Να την προσέχετε την Άννα, είναι νέα, έχει πέραση στους γαλάζιους, είναι όμορφη (μετρά αυτό στη συμπρωτεύουσα) και στοχεύει ψηλά…

Υπονοούμενο
Τι να εννοούν οι γαλάζιοι νέοι στην Κορινθία όταν «στοχοποιούν» μια έκταση τσιμέντου στην πρωτεύουσα του νομού και λένε «ό,τι δεν μας αρέσει… το αλλάζουμε»;

Ραντεβού
Κάνει ραντεβού και συναντήσεις, μαθαίνουμε, ο Κώστας Μπακογιάννης στην Ευρυτανία. Για τις δημοτικές εκλογές ή για το νέο κόμμα τρέχει;

Πορτοκαλί
Αυτό είναι το χρώμα που αρέσει σε ορισμένους φιλελεύθερους νέους της Αθήνας. Είναι και το όνομα δημοτικού συνδυασμού! Τώρα το πώς γίνεται να είναι «ανεξάρτητος» αλλά να έχει την επίσημη κομματική στήριξη (της Δράσης του Στέφανου Μάνου), και σε επίπεδο ανακοίνωσης και σε επίπεδο υποψηφίου, μόνο αυτοί το ξέρουν…

Αντεγκλήσεις
Καλοκαιρινό φεστιβάλ αποφάσισε να κάνει και η τοπική Νεολαία ΠΑΣΟΚ στο Ναύπλιο, στην παραλία, αλλά τους την είπανε.. Κάνανε, λέει, γλέντι σε γαλάζιο μαγαζί! Δεν παιζόμαστε σ’ αυτήν τη χώρα…

Προτιμήσεις
Κυριακάτικη εφημερίδα κάνει… θέμα για το κάμπινγκ της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και κανείς δεν καταλαβαίνει τι αφορά η κριτική. Ακολούθως η ίδια εφημερίδα αφιερώνει εκθειαστικό ρεπορτάζ στο αντίστοιχο κάμπινγκ της Νεολαίας ΛΑΟΣ. Προτιμήσεις ή παίζει κάτι άλλο;

Εργαστήρι
Ο πρωθυπουργός κήρυξε την έναρξη του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κρητών. Στο πλαίσιο του συνεδρίου διεξάγεται εργαστήρι – συζήτηση για τη νεολαία με στόχο την αλληλογνωριμία και την παγκόσμια δικτύωση. Άντε να δούμε τι θα βγάλουν…

Φήμες ΙΙ
Εντόνως κυκλοφορούν και επιμένουν οι φήμες ότι στον ΛΑΟΣ δυσκολεύονται πολύ να πείσουν τα μέλη τους και τα περιφερειακά στελέχη για την υπερψήφιση του Μνημονίου. Και στη νεολαία του ΛΑΟΣ υπάρχει εκτεταμένη βουβή διαμαρτυρία, για τον ίδιο λόγο…

Χαρές
Αποφυλακίστηκε στα τέλη της εβδομάδας ο νεαρός εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» Δημήτρης Παπαγεωργίου και στη νεολαία του ΛΑΟΣ είχαν χαρές. Είναι στενοί οι δεσμοί…

Απορία Ι
Πόσο κοστίζει η μεταφορά μαθητών στην Αττική και πόσο (πολλαπλάσιο) στη Θεσσαλονίκη; Μήπως οι νομάρχες μας με τις πολιτικές φιλοδοξίες ξέρουν κάτι;

Απορία ΙΙ
Αναφερθήκαμε σε ΜΚΟ και επανερχόμαστε με σχετική απορία. Τι να κάνει άραγε η ΥΔΑΣ του υπουργείου Εξωτερικών; Ακούμε ότι πέρυσι τα κονδύλια περιορίστηκαν σχεδόν κατά 90% και φέτος δεν προγραμματίζουν εκταμίευση ούτε ενός ευρώ.
Αληθεύει; Και τι γίνεται μ’ εκείνους τους ελέγχους που μας είχαν υποσχεθεί για προηγούμενες χρήσεις;

Απορία ΙΙΙ
Γιατί όλα τα ΜΜΕ αποσιώπησαν τα επεισόδια που έστειλαν νέα παιδιά στο νοσοκομείο να χαροπαλεύουν από επίθεση αλλοδαπών; Αν ήταν αντίθετα τα πράγματα, δεν θα γινόταν μεγάλο θέμα;

Εμφάνιση
Όταν είσαι ανύπαρκτος πολιτικά, προσπαθείς να δημιουργήσεις θέμα με το παραμικρό. Εκδηλωσούλα έκαναν οι Νέοι Πράσινοι στην πλατεία Κουμουνδούρου, η οποία μάζεψε αρκετό κόσμο, κυρίως αλλοδαπούς, και πανηγύρισαν την… επιτυχία! Να φανταστείτε ότι η εκδήλωση είχε προβολή ταινίας, παζάρι μεταχειρισμένων ρούχων (!) και… barbecue λαχανικών!


Σχολιάστε εδώ