Από το Περιστύλιο…

Και πρόσφατα μάλιστα, όπου παραλίγο να μπερδευτούμε αν μιλούσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος ή ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ έδωσε θετική ψήφο όχι μόνο στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών αλλά και στο νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική διαχείριση, που δίνει υπερεξουσίες στον υπουργό Οικονομικών για την παρακολούθηση της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού.
—————–
•Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επίταξη των ιδιοκτητών φορτηγών και τη διά νόμου κατάργηση της διαιτησίας, μίλησε για «ιουλιανό πραξικόπημα που θα γραφτεί με μελανά γράμματα στην ελληνική Ιστορία» και τόνισε ότι «καμία κυβέρνηση μετά τον πόλεμο δεν προχώρησε σε τέτοιου είδους μέτρα αυταρχισμού και λεηλασίας των εργαζομένων και του ελληνικού λαού». Σύμφωνα δε με το ΚΚΕ, «για να μιλάμε τα ελληνικά χωρίς μεταφράσεις», αυτά «μας παραπέμπουν στην αλήστου μνήμης εποχή Ζαγοριανάκου. Εδώ αποφασίζουμε, διατάσσουμε κι απαγορεύουμε να υπάρχουν αυξήσεις για την εργατική τάξη, για τους εργαζόμενους, για τα λαϊκά στρώματα. Δηλαδή πόση είναι η διαφορά των απαγορεύσεων;», είπε ο Σπύρος Χαλβατζής, ενώ ο Θανάσης Παφίλης συμπλήρωσε: «Δεν ξέρω τι θα κάνετε στο μέλλον. Θα ανοίξετε εξορίες;»
—————–
•Την ίδια ώρα, ο Κώστας Μαρκόπουλος έκανε λόγο για σοσιαλιστικό νεοφιλελευθερισμό, έλεγε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ότι λυπάται πάρα πολύ «για όλο αυτό τον καταιγισμό των ψευδών ειδήσεων και για την πολιτική σκευωρία». Και καλά από τους άλλους, αλλά από τον εκπρόσωπο της ΝΔ δεν το άντεξε ο Χρήστος Παπουτσής. «Μένω έκπληκτος από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, εκπρόσωπο της ιστορικής μεγάλης παράταξης της Δεξιάς και της ΕΡΕ, να μιλά από το βήμα της Βουλής για πολιτική σκευωρία, και μάλιστα μήνα Ιούλιο. Ακόμα δεν έχουμε μπει στον Αύγουστο. Ντροπή, κύριε εκπρόσωπε! Πολιτικές σκευωρίες να τις αναζητήσετε μόνο στη δική σας πολιτική παράταξη και στην ιστορία αυτού του τόπου». «Θέλω να σας υπενθυμίσω απλά ότι οι μόνες βαλίτσες μαύρου χρήματος είχαν πράσινο χρώμα απέξω μέχρι τώρα, και το ξέρετε αυτό», απάντησε ο κ. Μαρκόπουλος. Και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Ψηφίζουν μαζί τα νομοσχέδια, μαζί καταστρέφουν τον τόπο, μαζί λεηλατούν τον ελληνικό λαό, μαζί τον έχουν φτάσει στο χείλος της αβύσσου, αλλά κατά τα άλλα επιχειρούν να βρουν λόγους αντιπαράθεσης μεταξύ τους…»
—————–
•Κάτι τέτοια άκουγε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και βγήκε από τα ρούχα του: «Εκεί που σταματάει η ανέξοδη ρητορεία των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης», είπε, αντιπαρερχόμενος «γραφικούς χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν σε αυτήν την αίθουσα περί “μπανανίας, προτεκτοράτου, νεοαποικίας, εταιρείας Ανατολικών Ινδιών”». Αλλά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συνέχισε ακάθεκτος: «Κάποτε λέγανε ότι ”θα έρθει η Αριστερά και θα σας πάρει το χωράφι”. Βλέπουμε τώρα ότι το χωράφι του κόσμου, του μικρομεσαίου αγρότη, το παίρνει ο καπιταλισμός. Κάποτε λέγανε επίσης ότι “θα έρθει η Αριστερά και θα σας πάρει το μαγαζί”. Βλέπουμε ότι ο καπιταλισμός κλείνει τα μαγαζιά των ανθρώπων πλέον, κύριοι. Κάποτε λέγανε ότι “θα έρθει η Αριστερά και θα σας πάρει και το σπίτι”. Τώρα το σπίτι το παίρνουν οι τράπεζες! Επίσης λέγανε ότι “θα έρθει η Αριστερά και θα σου πάρει την περιουσία”, όπως το φορτηγό, ας πούμε. Βλέπω τώρα ότι το φορτηγό τούς το παίρνει πάλι ο καπιταλισμός. Θα φθάσουμε στο σημείο που θα λένε του ξυπόλυτου ότι θα του πάρουν τα παπούτσια άμα θα έρθουν οι αριστεροί»!
—————–
•Αντιλαμβάνεται, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ότι ο υπουργός Οικονομικών από δω και μπρος γίνεται «υπερυπουργός», αν όχι «υπερπρωθυπουργός» της χώρας. Και αναρωτήθηκε τι θα κάνει ο πρωθυπουργός της χώρας με τις αρμοδιότητες και τις εξουσιοδοτήσεις που δίνονται στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών. Ο βουλευτής της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου δεν το σκέφτηκε πολύ: «Ταξίδια!».
—————–
•Βαρέθηκε να βλέπει την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής να αδειάζει όποτε ανεβαίνει στο βήμα. Έτσι πήγε, μίλησε στο νομοσχέδιο για τις εκλογικές δαπάνες και.. απήλθε. «Με συγχωρείτε γιατί έχω και μια ανειλημμένη υποχρέωση», είπε η Αλέκα Παπαρήγα, πήρε την τσάντα της κι αποχώρησε αφήνοντάς τους να σφάζονται…
—————–
•Όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Στην περίπτωση όμως του Νίκου Νικολόπουλου, βουλευτή της ΝΔ, που έχει πάρει… θερμά την υπόθεση των ομολόγων ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση, αν δεν προσέχει, εκτίθεται. Έτσι, ο βουλευτής με τη φόρα που πήρε βιάστηκε να… «αποκαλύψει» ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στο άρθρο 46 καταργεί το πλαφόν του 2% που προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος Πετραλιά για την αγορά δομημένων ομολόγων από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Δεν άργησαν να του σφυρίξουν ότι πρόκειται για… γκάφα και αναγκάστηκε να κάνει στα γρήγορα διόρθωση. Η χαρά του Λοβέρδου σαν να λέμε, δηλαδή…
—————–
•Όσο προχωράει η ώρα στις συνεδριάσεις της Βουλής, το κλίμα γίνεται βέβαια πιο χαλαρό. Όμως ο βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπουτσής το… παραχαλάρωσε όταν κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε από τον πρόεδρο να του επιτρέψει να ευχαριστήσει την οικογένειά του, τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά του που παρακολουθούσαν την τοποθέτησή του εκείνη τη στιγμή από τη Βουλή! Κάτι τέτοια αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές του αντιπροέδρου Βαΐτση Αποστολάτου. «Ωραία και η συγκίνηση που βάλατε!», σχολίασε…
—————–
•Ξεχάστηκε στο βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης, που παραλίγο να γράψει… τριτολογία. Έτσι, ο προεδρεύων Βαγγέλης Αργύρης είπε να πάρει τα μέτρα του στον επόμενο αγορητή. «Εσάς, κύριε Μαρκάκη, θα σας φτάσουν τα δέκα λεπτά;», ρώτησε τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Παύλο Μαρκάκη. «Μη στεναχωριέστε, κύριε πρόεδρε. Σιγά σιγά θα τελειώσω κι εγώ»! «Όλο σιγά σιγά πάμε», παρατήρησε ο κ. Αργύρης, μέχρι που πετάχτηκε στη μέση ο Αστέριος Ροντούλης: «Να ισχύσουν τα ίδια ακριβώς και για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό», απαίτησε, δημιουργώντας θέμα εκεί που δεν υπήρχε.
Β. Αργύρης: «Κύριε Ροντούλη, ο κ. Μαρκάκης έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί αυτό που τον ρώτησα. Δεν χρειάζεται συνηγόρους».
Α. Ροντούλης: «Ο κ. Μαρκάκης έχει την ευγένεια. Εγώ δεν την έχω την ευγένεια. Να ισχύσουν τα ίδια και για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό».
Β. Αργύρης: «Μα δεν κατάλαβα. Υπήρξε κανένα πρόβλημα; Για ποιο πράγμα μιλάτε, κύριε Ροντούλη;»
Α. Ροντούλης: «Γι’ αυτό που καταλαβαίνετε μιλάω».
Β. Αργύρης: «Ρώτησα τον κ. Μαρκάκη –όπως ρώτησα και προηγούμενα– πόσο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρώσει».
Α. Ροντούλης: «Όχι. Και για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό να ισχύουν τα ίδια».
Β. Αργύρης: «Μα όσο θέλει θα μιλήσει, στα πλαίσια αυτών που έχουμε συμφωνήσει».
Α. Ροντούλης: «Εντάξει. Ωραία τότε».
Β. Αργύρης: «Τη δική σας την έξαρση δεν κατάλαβα».
Α. Ροντούλης: «Εγώ δεν καταλαβαίνω τις δικές σας τοποθετήσεις όταν ανεβαίνουν στο βήμα συνάδελφοι του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού».
Β. Αργύρης: «Έχετε δει καμιά διάκριση;»
Α. Ροντούλης: «Βέβαια».
Β. Αργύρης: «Να μου την εντοπίζετε να τη βρίσκω κι εγώ γιατί δεν την έχω καταλάβει»…
Αργότερα, και σε άσχετο χρόνο, ο κ. Αργύρης την είπε την ατάκα του: «Έχω πρόσβαση σε φαρμακείο. Έχω νύφη φαρμακοποιό, οπότε μπορώ να κάνω σε όλους μια σύσταση να παίρνουμε κανένα χάπι».
Και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου: «Θέλουμε όλοι να χαλαρώσουμε, γιατί βλέπω ότι υπάρχει μια ευθυμία, αν και βέβαια δεν υπάρχει αυτή
η ευθυμία από την πλευρά των συμπολιτών μας, όταν είναι αυτοί καταχρεωμένοι».


Σχολιάστε εδώ