ΑΠΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ

Οι πληροφορίες αυτές έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής και των Αρχών Ασφαλείας, συσχετίζονται με άλλα στοιχεία και παίρνονται μέτρα προστασίας προσωπικοτήτων απʼ όλους τους χώρους που έχει ήδη στοχοποιήσει με την προκήρυξή της η «Σέχτα».

Παράλληλα έχουν σχεδιαστεί «κινήσεις» παρακολούθησης «ύποπτων», ενώ το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ είναι σε συνεχή λειτουργία…

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες προς πολλές πλευρές για τον εντοπισμό των εκτελεστών του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Όπως προκύπτει από την προκήρυξη, αυτή η νέα γενιά τρομοκρατών είναι αδίστακτη και το μίσος ξεχειλίζει από κάθε λέξη. Δεν κρύβουν ότι επιδίωξή τους είναι όχι να αλλάξουν κάτι, αλλά να καταστρέψουν (τον τουρισμό αναφέρουν μεταξύ άλλων), να γκρεμίσουν τα πάντα στη χώρα, κάθε υποδομή, οτιδήποτε στηρίζει το κράτος. Και όπως δηλώνουν, δεν τους απασχολεί αν θα πετύχουν τον σκοπό τους, αλλά τους αρκεί ότι «θα έχουμε αξιώσει τη ζωή μας ως επαναστάτες», όπως χαρακτηριστικά γράφουν.

Πρόκειται, τονίζουν στελέχη νυν και πρώην της Αστυνομίας αλλά και της ΕΥΠ, για κάτι το εντελώς καινούργιο. Η προκήρυξη της «Σέχτας Επαναστατών» ξεπερνάει σε ωμότητα και σκληρότητα τις προκηρύξεις της «17 Νοέμβρη», ακόμα και του «Επαναστατικού Αγώνα», που εμφανίσθηκε τα τελευταία χρόνια. Όπως δε επισημαίνουν έμπειροι αναλυτές, βγαίνει μέσα από το κείμενο ένα ιδεολόγημα εντελώς διαφορετικό από τις θέσεις της «17Ν» και του «ΕΑ».

Η «ταυτότητα» που κατατίθεται στην προκήρυξη κυριολεκτικά πάγωσε όλους τους χώρους, και γνωστά ονόματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες έχουν τρομάξει και ψάχνουν τρόπους και μέσα προστασίας, ώστε να μην αποτελούν εύκολο στόχο των… οργισμένων κατά της κοινωνίας «παιδιών» της «Σέχτας».

Στόχος της είναι κάθε μικροαστός! Με τη… διευκρίνιση ότι δεν θα κτυπάνε όποιον όποιον, δεν θα ρίχνουν στο ψαχνό…

Έχουν περάσει από φυλακές

Έμπειροι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι η αναφορά στο δεύτερο υστερόγραφο της προκήρυξης, που απευθύνεται «προς όλους τους υπεύθυνους φυλακών, διευθυντές, εισαγγελείς, σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κοινωνικούς λειτουργούς, σας προειδοποιούμε πως αν δεν αλλάξετε άμεσα τη στάση σας και δεν σταματήσετε να ταλαιπωρείτε βασανισμένους φυλακισμένους ανθρώπους, θα μπείτε σε λίστα προτεραιότητας ώστε να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι. Ιδιαίτερα για κάποιους από εσάς γνωρίζουμε μέχρι και το τι ώρα παίρνετε τα χάπια σας. Κόψτε τους τσαμπουκάδες που κάνετε με την απαγόρευση αδειών και τα κομμένα επισκεπτήρια, να σέβεστε τους φυλακισμένους και να μην παραβιάζετε τα δικαιώματά τους γιατί σε διαφορετική περίπτωση και σε ανυποψίαστο χρόνο θα δεχτείτε επίσκεψη των μαχητών της Σέχτας Επαναστατών με οριστική μεταγωγή στον άλλο κόσμο», προδίδει ότι κάποια από τα «παιδιά» της τρομοκρατικής οργάνωσης έχουν «κάνει» στις φυλακές και από την προειδοποίηση προς όλους τους απασχολούμενους στις φυλακές βγαίνει ένα προσωπικό παράπονο. Ότι κάποιοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν τους συμπεριφέρθηκαν καλά, ότι κάποιος κοινωνικός λειτουργός δεν υπέγραψε το απαραίτητο πιστοποιητικό καλής διαγωγής για να πάρουν άδεια, ότι κάποιοι διευθυντές τούς έκοψαν τα επισκεπτήρια.

Που σημαίνει ότι μέλη της «Σέχτας» έχουν σχέση με το ποινικό έγκλημα, όπως τονίζουν αξιωματικοί της Αστυνομίας. Και σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική και η Ασφάλεια ξεσκονίζουν τα βιβλία κρατουμένων, σε μια προσπάθεια διασταύρωσης των στοιχείων που ήδη έχουν από παρακολουθήσεις και άλλα στοιχεία για άτομα που έχουν μπει φυλακή. Κι αν η υπόθεση για την οποία καταδικάσθηκαν ακουμπάει σε αναρχικές δραστηριότητες, στα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 ή σε ληστείες που εμπλέκονται με την τρομοκρατία.

Σαραντάρης
ο συντάκτης

Από τις πρώτες εκτιμήσεις αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ως προς τον συντάκτη της προκήρυξης, πιστεύουν ότι πρέπει να είναι σαραντάρης.

Κάνει πάντως εντύπωση ότι για πρώτη φορά σε προκήρυξη τρομοκρατικής οργάνωσης χρησιμοποιούνται χυδαίοι χαρακτηρισμοί, όπως γαμημένη ιστορία, κωλόπαιδα, χοντροκοιλαρά, γουρούνι, παλιομαλάκα, τσογλανάκια, παπαριές, ψόφησε ο βλάκας στην Κατεχάκη, κάτι που δεν συνταιριάζει μʼ έναν που έχει την τρομοκρατία ως ιδεολογία.

Και η εξήγηση που δίνεται είναι ότι θέλουν να ισοπεδώσουν τα πάντα, ακόμα και να αποδομήσουν τη γλώσσα.

Μήνυμα στα μπλογκ

Ειδική αναφορά για τα μπλογκ κάνει η προκήρυξη, πράγμα που το «Π» είχε επισημάνει στο προηγούμενο φύλλο, ότι τρομοκρατική οργάνωση κτυπάει για πρώτη φορά δημοσιογράφο του διαδικτύου. Και ότι αυτός ήταν ο κυρίαρχος λόγος που εκτέλεσαν τον Γκιόλια. Γράφουν συγκεκριμένα στην προκήρυξη:

«Ο βασικός λόγος της επίσκεψής μας στο σπίτι του ήταν η κυρίαρχη θέση που κατείχε στην ηλεκτρονική μορφή της νέας δημοσιογραφίας. Με τη ραγδαία εξάπλωση του internet και την ολοένα αυξανόμενη προτίμηση ιδιαίτερα των νέων για την ενημέρωσή τους από αυτό, δεν άργησε και η εκμετάλλευσή του από τα γνωστά λαμόγια της δημοσιογραφίας. Πέρα από τα επίσημα ειδησεογραφικά site που συνήθως είναι ηλεκτρονική μορφή ήδη γνωστών εφημερίδων δημιουργήθηκαν και τα πρώτα ενημερωτικά blogs. Η αμεσότητα της ενημέρωσης που προσφέρουν ήταν το βασικό χαρακτηριστικό που τα ανέδειξε σε δημοφιλείς ιστοσελίδες. Αυτή η μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης αξιοποιήθηκε και από άτομα που ζούσαν σε απολυταρχικά καθεστώτα σαν προσπάθεια διάρρηξης της λογοκρισίας που επιβαλλόταν από την κυβέρνηση. Σε αντίθεση με τους παραπάνω ανθρώπους, η ίδια ανωνυμία εκμεταλλεύτηκε από συστημικούς δημοσιογράφους όπως ο Γκιόλιας, ο Παπαγιάννης κ.ά. σαν μέσο εκβιασμού και συκοφάντησης για τη στήριξη συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων που τους χρηματοδοτούν. Η πράξη μας δεν έχει να κάνει με την εναντίωσή μας στην ανωνυμία των blogs καθώς αντιθέτως την προτάσσουμε και τη θεωρούμε απαραίτητη σαν ασπίδα προστασίας εχθρών του καθεστώτος και ως υγιή συνθήκη πραγματικά εναλλακτικών αυτοδιαχειριζόμενων μέσων ενημέρωσης».

«Κουβάς γεμάτος σκατά…»

Μεγάλο είναι το μίσος των… επαναστατών της «Σέχτας» κατά του Τύπου. Ενδεικτική είναι η αναφορά:

«Ο δημοσιογραφικός κόσμος είναι ένας κουβάς γεμάτος σκατά που με την κίνησή μας («Σημ. «Π»: την εκτέλεση του Γκιόλια) απλώς τον ελαφρύναμε…». Με τα όπλα δηλαδή θα ξεκαθαρίσει ο κουβάς;

Ως… εχθροί κατονομάζονται οι Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Χατζηνικολάου, Γιώργος Κουρής, Θέμος Αναστασιάδης και Δημήτρης Κοντομηνάς.

Ποιος έστειλε
τον φονικό φάκελο;

Κάνει εντύπωση πάντως ότι δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση την ευθύνη για τον «φάκελο» που έστειλαν στον Χρυσοχοΐδη και πλήρωσε με τη ζωή του ο υπασπιστής του. Τι φοβούνται οι δράστες, οι τρομοκράτες, να πουν ότι εμείς τον στείλαμε;

Δεν περιμέναμε επιβεβαίωση

Ενοχλήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το πρωτοσέλιδό μας της περασμένης Κυριακής, ότι είχαν γίνει άλλες δύο απόπειρες εναντίον του, μια στη Θεσσαλονίκη και μια στην Αθήνα, που δεν δημοσιοποιήθηκαν. Κυριακή πρωί γύρω στις 11 μας τηλεφώνησε, λέγοντας σε οργίλο ύφος ότι είναι ψέματα και ότι στοχοποιούμε τη ζωή της οικογένειάς του.

Η απάντηση είναι κατʼ αρχάς ότι η είδηση δεν στοχοποιεί κανέναν και πολύ περισσότερο δεν το έχει κάνει αυτό ποτέ το «ΠΑΡΟΝ». Δεν αφήσαμε εμείς τις πόρτες διάπλατα ανοικτές στο φρούριο της Κατεχάκη, ούτε δώσαμε εμείς εντολή να μην περνάει η αλληλογραφία του υπουργού από τα μηχανήματα ελέγχου, τα οποία είναι μόνο για τους κοινούς θνητούς… Και για τον χαμό του Βασιλάκη, κύριε Χρυσοχοΐδη, έχετε ΕΥΘΥΝΕΣ…

Από κει και πέρα, έχοντας την πληροφορία από πηγή που της έχουμε χρόνια απόλυτη εμπιστοσύνη, τη δημοσιεύσαμε, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν υπήρχε περίπτωση να την επιβεβαιώσετε, κ. υπουργέ. Διότι αν δηλώνατε ότι πράγματι υπήρξαν οι δύο απόπειρες, τότε θα ομολογούσατε ότι κρύβετε γεγονότα και θα έπρεπε να εξηγήσετε το γιατί δεν τα ανακοινώσατε.

Αυτά και θα σας το πούμε και γραπτά, όπως σας το είπαμε και στο τηλέφωνο, το «ΠΑΡΟΝ» δεν παίζει παιγνίδια, ούτε ποτέ έπαιξε, ούτε θα παίξει… Έχει τη δική του άποψη, μπορεί ο καθένας να διαφωνεί μʼ αυτήν, αλλά δεν είναι κατευθυνόμενο, ούτε εξυπηρετεί συμφέροντα. Κι αυτό το γνωρίζετε, κ. Χρυσοχοΐδη, από τότε που ήσασταν ένας απλός βουλευτής της επαρχίας…


Σχολιάστε εδώ