Ανεύθυνος πολιτικός λόγος

Και καλά, τη ρητορική του «δεν» των αριστερών ηγεσιών (τα άσφαιρα πυρά τους κατά του συστήματος) την έχουμε συνηθίσει, αφού χρόνια τώρα η παραδοσιακή Αριστερά, στερούμενη ολοκληρωτικά κουλτούρας διακυβέρνησης, κινείται σταθερά στον χώρο του «θέλω» και όχι στον χώρο του «θέλω και μπορώ». Όμως η ρητορική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του Μηχανισμού Στήριξης και του Μνημονίου ξενίζει και κυρίως είναι οπορτουνιστική.
• Ο κ. Σαμαράς δείχνει να έχει κοντή μνήμη, αφού ξεχνάει ότι πριν από λίγους μήνες το κόμμα του παρέδωσε την εξουσία (μια ώρα αρχύτερα) στο ΠΑΣΟΚ και τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Άρα ο Μηχανισμός Στήριξης και το Μνημόνιο είναι επακόλουθο της ολοκληρωτικής αποτυχίας της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, στην οποία συμμετείχε ο κ. Σαμαράς. Και κάτι ακόμα: Ο Μηχανισμός Στήριξης και το Μνημόνιο πάνε χέρι χέρι. Δεν μπορείς να λες «ναι» στον Μηχανισμό Στήριξης και «όχι» στο Μνημόνιο, αφού το ένα συνεπάγεται το άλλο, αυτό όντως είναι οπορτουνισμός!
• Άρα το «όχι» στο Μνημόνιο σημαίνει «όχι» και στον Μηχανισμό Στήριξης, δηλαδή «όχι» στο πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Όμως χωρίς αυτό το πρόγραμμα «το έλλειμμα θα είχε εκτοξευτεί στο 20%, ενώ η ύφεση θα είχε αγγίξει το 10%», όπως δήλωσε ο επικεφαλής των ευρωπαίων ελεγκτών Σερβάς Ντε Ρόουζ. Επομένως, «η υιοθέτηση και η εφαρμογή του προγράμματος ήταν κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Ήταν υποχρεωτική». Διά ταύτα, εάν θέλει ο αρχηγός της ΝΔ να αποκτήσει πειστικό πολιτικό λόγο, πρέπει να αλλάξει γραμμή πλεύσης.

ΥΓ.: Η στήλη θα απουσιάσει τον Αύγουστο, διακοπές γαρ. Θα επανέλθουμε τον Σεπτέμβριο.


Σχολιάστε εδώ