«ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ» ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ!

Η κ. Παπαρήγα θεωρεί ότι «θα ονομαστικοποιηθεί ο κάθε φουκαράς, αλλά όχι οι επιχειρηματίες», καταγγέλλει ότι εκτοξεύονται απειλές ότι θα πάνε φυλακή ή θα χάσουν το αξίωμά τους όσοι δεν θα εφαρμόσουν τον νόμο και λέει ότι δεν έχει αντίρρηση να μπουν όρια εκλογικών δαπανών, «αλλά εξίσωση δαπανών δεν θα έχουμε ποτέ, ακόμα κι αν οι εκλογές είναι ισότιμες για όλα τα κόμματα. Το ΚΚΕ θα είναι ο βασικός χρηματοδότης –δηλαδή τα μέλη του κόμματος και όσοι εξωκομματικοί μάς δίνουν χρήματα– της εκλογικής εκστρατείας. Όποιος θέλει να δώσει χρήματα με όνομα, ας το κάνει. Αλλά δεν θα εφαρμόσουμε τον νόμο όπως εσείς το ξεκαθαρίζετε».

Επεσήμανε επίσης ότι υπάρχει «μαύρο χρήμα» πολύ περισσότερο από αυτό που συζητιέται στις Εξεταστικές Επιτροπές, αυτό όμως δεν βρίσκεται πίσω από τα κουπόνια του ενός ευρώ του ΚΚΕ, αλλά ξεκινάει από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και αγκαλιάζει τα κόμματα και τους πολιτικούς.

Επιπροσθέτως, μίλησε για το… παράλογο να υπάρχει η πεποίθηση ότι έλληνες επιχειρηματίες θα καταθέσουν χρήματα στο ΚΚΕ για να κάνουν καταλήψεις στα πλοία τους ή στις επιχειρήσεις τους!

Το ΚΚΕ έθεσε μάλιστα θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου Ραγκούση βάσει της πρόβλεψης των άρθρων 72 και 29 του Συντάγματος ότι οι νόμοι που διέπουν τις εκλογικές δαπάνες των υποψήφιων βουλευτών και αιρετών για την τοπική αυτοδιοίκηση συζητούνται μόνο στην Ολομέλεια.

Σε άλλο μέτωπο, το ΚΚΕ προκάλεσε ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία Λοβέρδου με την οποία καταργούνται οι αυξήσεις που έδωσε ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας και υπερβαίνουν τα όρια των Συλλογικών Συμβάσεων για κατηγορίες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Τα αποτελέσματα της ένστασης αντισυνταγματικότητας αλλά και της ονομαστικής ψηφοφορίας ήταν τα αναμενόμενα. Η ψηφοφορία έδωσε μάλιστα τη δυνατότητα στον Γιάννη Δημαρά, που είχε εναντιωθεί στο Μνημόνιο και διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, να συνταχθεί αυτήν τη φορά με την κυβερνητική πλειοψηφία, δίνοντας θετική ψήφο…


Σχολιάστε εδώ