άλαλ παραπολιτικά

FΗ Σοφία Σακοράφα, που έχει γίνει περιζήτητη μετά την αντίστασή της στο Μνημόνιο και τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ, δεν δέχθηκε να κατέβει ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής, οπότε το ΔΗΚΚΙ διεκδικεί να δώσει τη μάχη ένας δικός του, ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Πάντζας, ο συνταγματολόγος Ηλίας Νικολόπουλος ή ο πρόεδρος της Ένωσης Δανειοληπτών Ελλάδος Βαγ. Κρητικός.

YΠρόβλημα πάντως δημιουργεί ο Αλαβάνος, που… ξέχασε ότι θα αποχωρούσε από την πολιτική και θέλει να γίνει… πρωθυπουργός Αττικής, ως υποψήφιος των Συνιστωσών. Μόνο που δεν αντιλαμβάνεται ότι έχει καεί το χαρτί του…

FΠΡΟΣΦΥΓΗ κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης για την περικοπή μισθών και συντάξεων κατέθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών από κοινού με το Τεχνικό Επιμελητήριο, την Ένωση Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) και άλλους φορείς. Όπως σημειώνουν, οι κυβερνητικές αποφάσεις συνιστούν ευθεία παραβίαση του Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά και της Συνθήκης της Λισσαβώνας. Και προσθέτουν: «Αναγνωρίζοντας ότι η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών έχει απολέσει την εμπιστοσύνη της στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, καθώς νομοθετική και εκτελεστική εξουσία έχουν εκχωρήσει άνευ όρων όλες τις αρμοδιότητες στον υπουργό Οικονομικών και την “τρόικα”, απευθυνόμαστε στη μόνη εξουσία που φαίνεται να αντιστέκεται, τη δικαστική, επιδιώκοντας την αποτελεσματική παρέμβασή της για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας που θίγονται».


Σχολιάστε εδώ