Τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο Γιώργο Δασκαλόπουλο

Ο Γιώργος Δασκαλόπουλος, που τόσο ξαφνικά έχασε τη ζωή του από ανακοπή στο σπίτι του στο Περιστέρι σε ηλικία 45 χρονών, γεννήθηκε το 1965 στο Παλαιοξάρι Φωκίδας και μπήκε στη δημοσιογραφία ακολουθώντας τα βήματα του αδελφού του Αντώνη.
Άρχισε την καριέρα του από τον «Φίλαθλο», τον «Δημοκρατικό Λόγο», την «Εξόρμηση», την «Ομάδα» και τα τελευταία 20 χρόνια εργαζόταν στην αθλητική εφημερίδα «ΦΩΣ».
Υπήρξε έντιμος και αγωνιστής δημοσιογράφος, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, ενώ προσθέτει ότι παράλληλα ανέπτυξε και έντονη κοινωνική και συνδικαλιστική δράση. Είχε κατ’ επανάληψιν εκλεγεί μέλος του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, ενώ διετέλεσε και έφορος στο ΔΣ του ΠΣΑΤ.
Ήταν αγαπητός στον χώρο της δημοσιογραφίας, αλλά και σ’ όλους όσους συνεργάστηκε, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.
Προσωπικά, νιώθω βαθύτατη θλίψη για τον πρόωρο χαμό του. Τον γνώρισα στο ξεκίνημα της δημοσιογραφικής του σταδιοδρομίας, όταν ο αδελφός του και φίλος Αντώνης τον έφερε δίπλα μου να μάθει ύλη. Ήταν ένα παιδί καλοσυνάτο, σεμνό, που συνεχώς ρωτούσε να μάθει τα πάντα γύρω από την έκδοση της εφημερίδας. Η δε πένα του ήταν η μεγάλη του δύναμη.
Γιώργο, θα σε θυμόμαστε πάντα για το ζεστό σου χαμόγελο και το ήθος σου.
Καλό σου ταξίδι, αξέχαστε φίλε.
Αδελφέ Αντώνη, κουράγιο…

Ν. Τζ.


Σχολιάστε εδώ