τα άνθη του κακού

cΑυστηρό μήνυμα Παπανδρέου προς την Τουρκία: Ούτε που να το διανοηθούν να πιάσουν Μέτσοβο με το «Πίρι Ρέις»! Για το «Τσεσμέ» το συζητάμε…
DΣε ένδειξη φιλίας και καλής γειτονίας θα επιτρέψουμε τον ελλιμενισμό του στο Ναύπλιο. Υπό τον όρο ότι δεν θα θέσουν θέμα… ελληνικότητας της Αττικο-Βοιωτίας.
cΔεν υποχωρούμε, αν δεν υποχωρήσουμε… υπό τον όρο ότι δεν θα κάνουμε πίσω!
DΗ πλάκα είναι ότι… θύμωσε η ΝΔ. Θα ʼπεσε κατά λάθος κονιάκ στο τσάι του Αβραμόπουλου και… φούντωσε μέσα του ο Αθ. Διάκος!
cΤώρα, με αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών τον Δρούτσα πάλι καλά που οι Τούρκοι φτάνουν μέχρι την Τζια. Κανονικά θα έπρεπε να ρίχνουν άγκυρα στη Σκουφά.
DΑλλά και με υπουργό Άμυνας τον Βενιζέλο, για να μη μας προσβάλουν στέλνουν πλοία πολεμικά.
Κι όχι ψαράδικα ή ιστιοπλοϊκά!
cΜέχρι ο Βαγγέλης να τελειώσει την τρίτη μακαρονάδα, οι τούρκοι κομάντος θα έχουν φτάσει Τσαγκαράδα.
DΓια έλλειψη σχεδιασμού στο ζήτημα των πυρκαγιών κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ. Ενώ εκείνοι ως κυβέρνηση έκαψαν τη μισή Ελλάδα… βάσει σχεδίου!
cΠροτείνει ωστόσο η Ρηγίλλης… κοινή δράση και συνεργασία. Για να κάψουν μαζί και την υπόλοιπη.
DΤο είπε άλλωστε κι ο πρωθυπουργός, «διαχειριζόμαστε την κρίση μέρα με τη μέρα». Κοινώς… βλέποντας και κάνοντας. (Καταστρέφοντας, ξεκάνοντας…)
cΔιαβάζω ότι η Βάσω θέλει να γίνει η συνείδηση του ΠΑΣΟΚ! Ελπίζω να μην το μάθει ξαφνικά και πάρει τα βουνά. Η… συνείδηση.
DΤρελά κέφια στο υπουργείο Υγείας: Έφτιαξαν νομοσχέδιο για την… αναβάθμιση του ΕΣΥ. Μετά τα ράντσα στα νοσοκομεία, εισάγεται και ο θεσμός των σλίπινγκ-μπαγκ.
cΤην… κακομοίρα τη Μαριλίζα. Τα έχει τόσο χαμένα, ώστε νομίζει ότι έχει σχέδιο. Σκέψου να τα χάσει εντελώς.
DΝα λέτε πάλι καλά που ο Καστανίδης απλώς αποφασίζει τους νόμους και δεν τους εφαρμόζει κιόλας. Αυτοπροσώπως.
cΠρώτα θα εκτελούσε τον ύποπτο και στη συνέχεια θα τον ρωτούσε… αν έχει άλλοθι.
DΠαρεμπιπτόντως, γιατί έχει μονίμως αυτό το δυσκοίλιο ύφος ο Καστανίδης; Πάσχει από ίλιγγο προσωπικότητας ή… τρώει βαριά τα βράδια;
cΕίμαστε πρώτοι στην Ευρώπη σε αριθμό θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα. Διότι το παν είναι… να ξέρεις καλό σημάδι.
DΤο πώς έγινε πρόεδρος στον ΠΑΟ ο Κωνσταντόπουλος είναι γνωστό. Το πώς θα φύγει παραμένει αδιευκρίνιστο. Νύχτα ή… με πίσσα και πούπουλα;
cΜαύρη επέτειος από την εισβολή στην Κύπρο. Οι μεν δηλώσεις και μνημόσυνα, οι δε παραβιάσεις, προκλήσεις κι άλλα χαρμόσυνα.
DΠάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά τους θα ʼναι… (Όσο επικρατούν λεοντόκαρδοι ηγέτες τύπου Γιωργάκη και Χριστόφια…)
cΒουλευτής, υπουργός, αρχηγός κόμματος και τώρα υποψήφιος δήμαρχος ο Παπαθεμελής. Επόμενος στόχος, τι;
DΈχουμε τα… χάλια μας γενικώς! Ο Γιωργάκης αναλαμβάνει διεθνείς πρωτοβουλίες και ο Π. Κωστόπουλος γράφει συνταγές μαγειρικής. Φανταστείτε να συνέβαινε το αντίστροφο.
cΓια το νέο γήπεδο ο Κωνσταντόπουλος είδε τον υφυπουργό Τουρισμού. Αν προκύψει θέμα διαιτησίας, ποιον θα δει; Τον… Αγροτικής Ανάπτυξης;
DΛόγω της… κρίσης όλο και περισσότεροι τρέχουν σε ψυχιάτρους. Αν και το πρόβλημα είναι όλοι οι άλλοι που νομίζουν ότι είναι καλά.

***

Για το ότι ο Γιωργάκης εξακολουθεί να κρατά κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Πεταλωτή μια εξήγηση υπάρχει: Δεν βρίσκει χειρότερο!

***

Προς το παρόν ο Λοβέρδος κόβει τις συντάξεις και απαγορεύει τις αυξήσεις. Όπου να ʼναι, θα αρχίσει και τις… συλλήψεις.

Λέει πουθενά η ιστορία του σινεμά ότι κάποια στιγμή ο Βασιλάκης Καΐλας το γύρισε σε Αρτέμη Μάτσα; Γερμανοτσολιάς, μαυραγορίτης…


Σχολιάστε εδώ