στα ενδότερα των ομάδων

=Μπορεί να ‘ναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και παράλληλα ο πλέον πιεσμένος. Για τον Έβαντ Λίνεν ο λόγος, καθώς ο Ολυμπιακός αποκτά ολοένα και περισσότερα πυρομαχικά, τα οποία καλείται ο Γερμανός να διαχειριστεί.
=Στην πλατεία Αλεξάνδρας, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, άρχισαν ήδη τα πρώτα στοιχήματα για τη μέρα που ο Λίνεν θα μπερδευτεί από τις πολλές επιλογές που διαθέτει στους «ερυθρόλευκους» και θα τα κάνει… μπάχαλο. Οι περισσότεροι ποντάρουν στο ότι ο Λίνεν θα χάσει γρήγορα τον έλεγχο κι έτσι θα μείνει εκτός… παρέλασης.
=Ο βασικός λόγος για την έλλειψη εμπιστοσύνης στον Γερμανό είναι ότι στο παρελθόν δούλεψε σε ομάδες με περιορισμένες επιλογές. Έτσι, θεωρούν ότι με τόσους παίκτες που μαζεύτηκαν στον Πειραιά, ο Λίνεν δεν θα μπορέσει να τους διαχειριστεί και να αποτρέψει τις εντάσεις.
=Ειδικά από τη μέση και μπροστά, ο προπονητής του Ολυμπιακού θα πρέπει να κάνει επίδειξη διπλωματίας για να κρατήσει ήρεμους όσους παίκτες βρεθούν στον πάγκο ή ακόμα και στην εξέδρα. Αν και καταπώς λένε στον Ολυμπιακό, αμέσως μετά τους αγώνες με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα υπάρξουν αποχωρήσεις.
=Κάτι τέτοιο, βέβαια, μόνο εύκολο δεν είναι, διότι με την οικονομική κρίση αρκετοί παίκτες εμφανίζονται διστακτικοί επειδή φοβούνται ότι δεν θα βρουν αλλού τις ίδιες αποδοχές. Έτσι, μπορεί να μείνουν όλοι στον Πειραιά και τότε ο Λίνεν θα τρέχει και δεν θα φτάνει.
=Υπάρχει, πάντως, και μια άλλη παράμετρος που συζητούν κάποιοι μετά την ενίσχυση του Ολυμπιακού και την απογείωση του μπάτζετ. Είναι μια παράμετρος που αφορά την ψυχοσύνθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη και το παρελθόν του στην ομάδα βόλεϊ των «ερυθρολεύκων».
=Ο εφοπλιστής είχε ρίξει πολλά λεφτά και τότε, αλλά όταν εξελίχθηκε στραβά μία σεζόν, η απογοήτευση τον οδήγησε στην πόρτα εξόδου. Αποχώρησε και όσοι έμειναν πίσω έτρεχαν για να συμμαζέψουν το μπάτζετ.
=Υπάρχουν, λοιπόν, κάποιοι που φοβούνται μήπως επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Κάτι τέτοιο, όμως, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για τους «ερυθρόλευκους».
=Ειδικά εάν δεν πάρουν τον τίτλο που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα και η 2η θέση μπορεί να αφήσει τον Ολυμπιακό έξω από το μεγάλο πανηγύρι και να του στερήσει τα έσοδα που είναι απαραίτητα για την επιβίωση της ομάδας.
=Διότι, με το νέο σύστημα της ΟΥΕΦΑ, ο μόνος τρόπος να λύσουν οι «ερυθρόλευκοι» το πρόβλημα με το μεγάλο άνοιγμα είναι η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εάν αποτύχουν, θα βρεθούν σε δύσκολη θέση.
=Τα πράγματα, μάλιστα, θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα εάν απογοητευθεί ο Μαρινάκης. Γι’ αυτό και στις τάξεις των οπαδών έχει σημάνει συναγερμός, ώστε να κρατήσουν ζεστό τον εφοπλιστή, ο οποίος δείχνει διάθεση να επενδύσει πολλά χρήματα και να διεκδικήσει ακόμα και το όνειρο της ευρωπαϊκής διάκρισης.
=Τρομερό παρασκήνιο υπήρξε από την αρχή της εβδομάδας για τις εκλογές της Σούπερ Λίγκας. Οι ισορροπίες και τα δεδομένα ανατρέπονταν με την ταχύτητα του… φωτός.
=Μόνο η αντιπάθεια του Χρήστου Πανόπουλου για τον Κώστα Πηλαδάκη έμεινε αναλλοίωτη ως το τέλος. Φρόντισε, άλλωστε, το αφεντικό της Ξάνθης να το δείξει με κάθε τρόπο.
=Όπως έδωσαν αγώνα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού για να μην εκλεγεί ο Θανάσης Κανελλόπουλος, με τον ίδιο τρόπο προσπάθησε και ο Πανόπουλος να κλείσει τον δρόμο του Πηλαδάκη προς την οδό
Αστροναυτών. Μέχρι και τον… Ψωμιάδη θα στήριζε ο Πανόπουλος για να αποτρέψει την επανεκλογή του Πηλαδάκη.
=Ο μόνος που έδειξε να καταλαβαίνει το αφεντικό της Ξάνθης ήταν ο Κανελλόπουλος. Έστω κι αν οι ενέργειες του Πανόπουλου έβαζαν τρικλοποδιές και στον ίδιο.
=Ο γνωστός δικηγόρος έλεγε σε όλους ότι ο παράγοντας της ακριτικής ομάδας διατηρούσε τη φιλοσοφία του. Διευκρίνιζε ότι διαφωνούσε μαζί του, αλλά υπογράμμιζε πως «τουλάχιστον ο Πανόπουλος έχει μια φιλοσοφία και την υπερασπίζεται».
=Ακούστηκαν, πάντως, και τρελά πράγματα στις ζυμώσεις για την εξασφάλιση της νίκης από τους υποψήφιους. Με κορυφαίο τον όρο για τον αποκλεισμό των ομάδων που δεν είχαν διετή παρουσία στη Σούπερ Λίγκα.
=Ένας όρος που επί της ουσίας καταργούσε την ισότητα ανάμεσα στα μέλη του συνεταιρισμού. Μιλάμε για μια έμπνευση που όμοιά της δεν είχε… ματακουστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
=Να επιστρέψω στον Ολυμπιακό. Έχει προκαλέσει εντύπωση η παντελής απουσία του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος εξαφανίστηκε από το προσκήνιο αμέσως μετά την κοινή συνέντευξή του με τον Μαρινάκη.
=Ο τελευταίος, πάντως, έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο πρωταγωνιστή των διεθνών ΜΜΕ. Κυρίως των Ιταλών, που του αφιερώνουν καθημερινά χώρο, διότι εντυπωσιάστηκαν από τις προσπάθειές του να χτυπήσει πρωτοκλασάτους παίκτες από το καμπιονάτο.
=Στη Νέα Σμύρνη ο προπονητής παραμένει ακόμα στο απυρόβλητο. Κυρίως επειδή ο κόσμος ασχολείται με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιώργο Κιντή, στον οποίο χρεώνει τις συνεχείς δοκιμές ξένων αμφιβόλου αξίας.
=Κάποιες επιλογές του νεαρού παράγοντα αμφισβητούνται ευθέως στον Πανιώνιο, ακόμα και μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας. Υπάρχουν, μάλιστα, κάποιοι παίκτες που θεωρούν ότι με τη μεταγραφική δραστηριότητα που υπάρχει έως τώρα, ο Πανιώνιος θα κάνει παρέα σε Ηρακλή και Καβάλα, που θεωρούνται φαβορί για τον υποβιβασμό.
=Η Καβάλα, πάντως, θα κάνει μεταγραφές. Απλώς, όπως λένε όλοι οι συνεργάτες του Ψωμιάδη, το αφεντικό της ΠΑΕ περιμένει να μειώσουν τις απαιτήσεις τους οι παίκτες, οι οποίοι καταλαβαίνουν ο ένας μετά τον άλλον ότι άλλαξαν τα οικονομικά δεδομένα στο ποδόσφαιρο.
=Ακόμα και τον Γκαλάς αναφέρει ως παράδειγμα ο Ψωμιάδης. Λέει για τον Γάλλο ότι πριν από δύο μήνες ζητούσε 4 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ τώρα έχει πέσει στα 2,5 εκατ. ευρώ και προβλέπει ότι «θα πέσει κι άλλο».


Σχολιάστε εδώ