Πόλεμος για τα ανώνυμα κουπόνια

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης άνοιξε πόλεμο με το ΚΚΕ, προειδοποιώντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνει καμία παραβίαση του νόμου και δεν θα γίνει, εκτός κι αν αποφασίσει κάποιος αρμόδιος να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος!
Επικαλέστηκε μάλιστα διαπιστώσεις ότι η Ελλάδα είναι δακτυλοδεικτούμενη σε διεθνή διάσταση ως χώρα που όλος ο πολιτικός της κόσμος είναι βουτηγμένος στο μαύρο πολιτικό χρήμα. Και επειδή φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι, ο υπουργός πιστεύει ότι μαζεύονται πολλές χιλιάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με αυτήν την κατʼ εξοχήν αδιαφανή πρακτική, όπου ανωνύμως διακινείται πολύ μαύρο χρήμα.
Η διάταξη βρίσκει αντίθετο και τον ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρεί ότι η ονομαστικοποίηση των συνεισφορών ισοδυναμεί με αποκάλυψη της εκλογικής προτίμησης, ενώ την καταψηφίζει και ο ΛΑΟΣ λέγοντας ότι πρόκειται για λαϊκισμό.
Ο υπουργός εμφανίστηκε ανυποχώρητος και τις δύο μέρες της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, λέγοντας ότι δεν κάνει βήμα πίσω. Προφανώς θεωρεί ότι τα ανώνυμα κουπόνια των 10 και 20 ευρώ κουβαλούν το μαύρο χρήμα. Για το ΚΚΕ ωστόσο, από τη στιγμή που κάποιος που θα θέλει να αγοράσει ένα κουπόνι για να βοηθήσει το κόμμα θα φακελώνεται, το θέμα δεν θεωρείται λήξαν. Στα δε επιχειρήματα της κυβέρνησης περί διαφάνειας απαντά ότι οι τεράστιες συναλλαγές με τη Ζήμενς προέκυψαν με το ΠΑΣΟΚ και τον Τσουκάτο.
Το παρελθόν αυτό του ΠΑΣΟΚ επικαλείται και ο ΛΑΟΣ, θυμίζοντας ότι η διαδρομή μαύρου χρήματος από τη Ζήμενς έγινε επί των ημερών του…


Σχολιάστε εδώ