Πάνε να στριμώξουν Καραμανλή και ΝΔ

ΤΙΣ… «παράπλευρες απώλειες» από την υπόθεση Αγγέλου συνεκτιμούν στη Ρηγίλλης, διότι μπορεί να αφορά την προηγούμενη πενταετία, ωστόσο αντιλαμβάνονται ότι οι τελευταίες εξελίξεις είναι πιθανό να πλήξουν και τη Νέα Δημοκρατία.

Οι ιδιαίτερα αυστηροί περιοριστικοί όροι (εγγύηση 400.000 ευρώ) που επέβαλαν οι δικαστικές αρχές στον στενό συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού ενισχύουν την επιχειρηματολογία του ΠΑΣΟΚ ότι το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου διαπράχθηκε με τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου. Παράλληλα εδραιώνουν την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία ότι η κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας ήταν ταυτισμένη με φαινόμενα διαφθοράς στο υψηλότερο επίπεδο. Κάτι που θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια του Αντ. Σαμαρά να ανακτήσει το κόμμα εκ νέου την εμπιστοσύνη των πολιτών και να καταστεί εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

«Όταν παίρνεις ένα μαγαζί, συνήθως κληρονομείς και τα… χρέη του» σχολίασε με πικρό χιούμορ βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός. Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά επικρατεί προβληματισμός για την κατάσταση που διαμορφώνεται. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι η Ρηγίλλης κατήγγειλε μεν το ΠΑΣΟΚ για «σκευωρία», αλλά κινήθηκε σε άλλο μήκος κύματος συγκριτικά με τη δήλωση συνεργατών του Κ. Καραμανλή που «χρέωσαν» τη «σκευωρία» προσωπικά στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Στο μεταξύ, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταλογίζουν κακούς χειρισμούς στην πλευρά Αγγέλου, τους οποίους αποδίδουν είτε σε έναν ανεξήγητο εφησυχασμό είτε σε κακή εκτίμηση για την πορεία που μπορεί να έπαιρνε η υπόθεση. Ο κ. Αγγέλου είχε ως συνήγορο δικηγόρο μεσαίου βεληνεκούς, ενώ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης θα έπρεπε να επιλέξει όνομα πρώτης γραμμής. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι χειρίσθηκε μόνος του την υπόθεση, χωρίς καμία συνεννόηση με κάποιο από τα πρωτοκλασάτα στελέχη που βρίσκονται στο περιβάλλον του τέως πρωθυπουργού. Τα προηγούμενα 24ωρα αναζωπυρώθηκαν οι φήμες περί άμεσης παρέμβασης του Κ. Καραμανλή, πέραν δηλαδή των διαρροών που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες από στενούς του συνεργάτες. Στην περίπτωση αυτή ο τέως πρωθυπουργός είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δεχτεί σκληρή κριτική από πολλές πλευρές, στη βάση του ότι μέχρι σήμερα απέφυγε να τοποθετηθεί δημόσια για σημαντικά ζητήματα όπως η κατάρρευση της οικονομίας και επιλέγει να μιλήσει μόνο και μόνο για να υπερασπιστεί τον στενό του συνεργάτη.


Σχολιάστε εδώ