Ο Βρύζας κρατούσε τον Μπερέτα στον ΠΑΟΚ

Στα όριά του έφτασε ο Θοδωρής Ζαγοράκης με όσα είδε στη Γερμανία, όπου πήγε εσπευσμένα για να παρακολουθήσει την προετοιμασία του ΠΑΟΚ και να λύσει τα προβλήματα που προκάλεσε η τακτική του Μάριο Μπερέτα. Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου» ήθελε να προχωρήσει στην αντικατάσταση του ιταλού τεχνικού αμέσως μετά την επιστροφή της αποστολής στη Θεσσαλονίκη. Αλλά σκόνταψε στην αντίδραση του Ζήση Βρύζα, επιλογή του οποίου αποτελεί ο Μπερέτα και ενδεχόμενη απομάκρυνσή του θα ερμηνευόταν από όλους και ως δικό του άδειασμα από τον Ζαγοράκη. Κι αυτό ήταν το τελευταίο που ήθελε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Αλλά η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, και υποχρεώθηκε να τον αντικαταστήσει.
Ο Μπερέτα, άλλωστε, βρισκόταν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Του χρέωναν πολλά.
Πρώτα απ’ όλα το γεγονός ότι έδωσε αέρα στους Τσιρίλο και Σαβίνι, με συνέπεια να διαταραχθούν οι ισορροπίες στα αποδυτήρια. Έπειτα, στον Ιταλό χρεώνουν κάποιες εμμονές, όπως η χρησιμοποίηση του Σορλέν στον άξονα, με παράλληλο παροπλισμό του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος αποτελεί βαρόμετρο για τον ΠΑΟΚ.
Ακόμη, την ολοκληρωτική αλλαγή στη φιλοσοφία του Σάντος, ο οποίος είχε μάθει τους παίκτες να παίζουν με συγκεκριμένη τακτική και έπαιρνε απʼ αυτούς το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Επίσης κατηγορούσαν τον Μπερέτα για χαλαρότητα στην προπόνηση, που είχε συνέπεια να χάσει σε μηδενικό χρόνο ο «Δικέφαλος» ένα από τα μεγάλα όπλα του, την εξαιρετική λειτουργία της ομάδας στις στημένες φάσεις, κάτι που φάνηκε από το ότι σε όλα τα φιλικά ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ από φάουλ ή κόρνερ.


Σχολιάστε εδώ