Νεοοθωμανισμού παρενέργειες: Η αδυσώπητη τουρκοκουρδική σύγκρουση

Εντοπίσαμε στο προηγούμενο σημείωμα τις παρενέργειες του νεοοθωμανισμού στη γείτονα χώρα, που από τη στιγμή που σπάει ο
ίδιος το Κεμαλικό παραμύθι ότι όλοι οι κάτοικοι της Τουρκίας είναι Τούρκοι, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ κρυμμένες δυνάμεις των άλλων λαών που ο Κεμαλισμός με το ΖΟΡΙ τούς ονόμασε όλους Τούρκους.
Θα αναφερθούμε σήμερα στη συνέχεια του τουρκοκουρδικού «σίριαλ», που δεν προβλέπεται να τελειώσει σύντομα. Έτσι, ως νεώτερη εξέλιξη έχουμε την πρόταση του Πε-Κα-Κα (PKK) για τον, υπό όρους, αφοπλισμό του. Πράγματι, ο στρατιωτικός ηγέτης των κούρδων ανταρτών Μουράτ Καραγιλάν, απευθυνόμενος στους Τούρκους, ζήτησε διάλογο και ελευθερίες για τον κουρδικό λαό. Αρνητική προφανώς ήταν η πρώτη αντίδραση της Άγκυρας στην πρόταση αυτή, που περιελάμβανε συγκεκριμένους όρους και απειλές για ανακήρυξη ανεξαρτησίας αν οι όροι δεν γίνουν δεκτοί.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το κρησφύγετό του, ο Μουράτ Καραγιλάν δήλωσε ότι οι μαχητές του είναι πρόθυμοι να παραδώσουν τα
όπλα, υπό την εποπτεία των Ηνωμένων
Εθνών, «εάν το Κουρδικό επιλυθεί με δημοκρατικό τρόπο, μέσω διαλόγου». Ο Τούρκος εκπρόσωπος, από την άλλη, δήλωσε πως «δεν σχολιάζει δηλώσεις τρομοκρατών».
Οι όροι που έθεσε ο Καραγιλάν για να σταματήσει ο μακροχρόνιος εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Κούρδων, που έχει αναζωπυρωθεί το τελευταίο διάστημα, είναι να παραχωρήσει η Άγκυρα στους Κούρδους περισσότερα πολιτικά δικαιώματα και να σταματήσει τις συλλήψεις και τις επιθέσεις εναντίον των πολιτών:
«Ναι, θα κατεβάσουμε τα όπλα μας, εάν το Κουρδικό επιλυθεί διά της δημοκρατικής οδού, μέσω διαλόγου. Εάν η τουρκική κυβέρνηση απορρίψει αυτήν την πρόταση, θα πρέπει να ανακηρύξουμε την ανεξαρτησία μας».
Αν το Πε-Κα-Κα (PKK) υλοποιήσει τις απειλές του και προχωρήσει στην ανακήρυξη ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, η κλιμάκωση της σύγκρουσης θα είναι ραγδαία.
Ένα ακόμη «επεισόδιο» στην πορεία ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ του κουρδικού λαού, μια φανερή ΑΔΥΝΑΜΙΑ της Τουρκίας, είτε Κεμαλικής είτε νεοοθωμανικής να επιβάλλει την «ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ», να ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΕΙ έναν λαό που έχει δική του ΕΘΝΙΚΗ συνείδηση… Καλές οι διακηρύξεις του Νταβούτογλου, αλλά ΑΓΝΟΟΥΝ ένα πράγμα: Οι λαοί της περιοχής ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ… «Καλός» ο πλουμιστός νεοοθωμανισμός, καλύτερη όμως η ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ και η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των λαών της περιοχής…


Σχολιάστε εδώ