Καταρρέει η πολιτική Χριστόφια στο Κυπριακό και η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία

Αναφορικά με τη στάθμιση, το ποσοστό απόρριψης φτάνει στο 57,25%, λόγω του 20% που επέλεξε να δώσει την απάντηση «δεν ξέρω», «δεν απαντώ».

Όσον αφορά την παραμονή 50.000 εποίκων, το 66,5% τάσσεται εναντίον. Περίπου ένας στους τρεις φαίνεται να αντιμετωπίζει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ καταγράφεται χαμηλό ποσοστό στο «δεν ξέρω / δεν απαντώ», με μόλις 3,75%. Σε ό,τι αφορά τη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, το 44,75% τάσσεται πλέον εναντίον αυτής και το 45,50% υπέρ. Το 9,75% είπε ότι «δεν ξέρει / δεν απαντά». Το ποσοστό εναντίον της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας είναι εκπληκτικά μεγάλο εάν αναλογιστεί κανείς ότι από το 1977 η πολιτική ηγεσία της Κύπρου τη θεωρεί τον μοναδικό στόχο στο πλαίσιο της λύσης του Κυπριακού.

Η βόμβα Αγγελίδη

Σε αυτό το πνεύμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Ανδρέας Αγγελίδης αμφισβήτησε τη συγκεκριμένη βάση λύσης του Κυπριακού. Δηλαδή ο κ. Αγγελίδης αμφισβήτησε τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, την οποία -όπως υποστήριξε- χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για να οδηγήσουν τα πράγματα προς τη διχοτόμηση. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το Κυπριακό θα πρέπει να στηριχθεί στις δημοκρατικές αρχές. Ο δηλώσεις του κ. Αγγελίδη έγιναν με αφορμή την επέτειο της εισβολής και προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου Χριστόφια, ο οποίος επισήμανε ότι επικρατεί Βαβυλωνία και ότι δεν υπάρχει ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο. Απάντηση στον Πρόεδρο Χριστόφια έδωσε και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρώτος που ευθύνεται για την ύπαρξη ή μη ενότητας είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος φαίνεται να τα έχει χαμένα καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τον Νοέμβριο ο ΓΓ του ΟΗΕ θα θέσει στους δύο ηγέτες το δίλημμα: Ή θα έρθετε στη Νέα Υόρκη ή θα συγκληθεί Διεθνής Διάσκεψη.

Οι διακοπές του Μάριου Κάρογιαν

Το επίσημο ΔΗΚΟ με ανακοίνωσή του διαχώρισε τη θέση του από του κ. Αγγελίδη. Όμως ο γενικός γραμματέας του ΔΗΚΟ Κυριάκος Κενεβέζος και ο βουλευτής του κόμματος Ζαχαρίας Κουλίας διερωτήθηκαν ποιος έδωσε τις εντολές για την έκδοση της ανακοίνωσης, όταν μάλιστα, κακώς, ο πρόεδρος του κόμματος και της Βουλής, Μάριος Κάρογιαν, τις μαύρες επετείους, και ειδικότερα της 20ής Ιουλίου, βρίσκεται διακοπές στη Μύκονο!


Σχολιάστε εδώ