Θα τον στείλει στον πάγκο για ξεκούραση…

Στο Μαξίμου γνωρίζουν οι πάντες ότι οι εύστοχες ατάκες του Θόδωρου, το πηγαίο χιούμορ του, οι τακτικοί ελιγμοί του, ακόμη και τα ανέκδοτά του που πολλές φορές σοκάρουν, στις μέρες μας θεωρούνται προσόντα για έναν πολιτικό. Πόσω μάλλον για τον πολύπειρο Πάγκαλο που άσχετα αν διαφωνεί ή συμφωνεί κανείς μαζί του, τα όσα λέει κάθε φορά επηρεάζουν τον απλό πολίτη.

Οι πρώτες ημέρες βέβαια ευθυμίας από την εκλογική νίκη, ημέρες ανεμελιάς και ξεγνοιασιάς, ανήκουν ανεπιστρεπτί στο παρελθόν. Τα όσα έχουν συμβεί όλο αυτό το διάστημα δείχνουν πως η κυβέρνηση δεν θα ξαναζήσει ημέρες δόξας… Και όσο αυτό δεν προβλέπεται, τόσο στο Μαξίμου θα ανησυχούν για το τι πρόκειται να βρουν μπροστά τους. Όχι μόνο λόγω της πολιτικής που είναι αναγκασμένοι να εφαρμόσουν, αλλά κυρίως εξαιτίας των προσώπων που την έχουν αναλάβει. Ένα από αυτά είναι φυσικά ο κ. Πάγκαλος, που πότε με το μαστίγιο και πότε με το καρότο κάνει αισθητή την παρουσία του.

Όταν προ ημερών έκανε άνω κάτω τη ΝΔ με τις αποκαλύψεις του για την ΑΓΡΟΓΗ, με τις προεκλογικές προσλήψεις των γαλάζιων, στο Μαξίμου χαιρόντουσαν. Γιατί κατάφερε να αλλάξει για λίγες μέρες την ατζέντα και να απαλλάξει από τους πονοκεφάλους το Μαξίμου για το αν θα ψηφιζόταν το Ασφαλιστικό ή οι εργασιακές σχέσεις. Κατάφερε τότε όλοι να μιλάνε για τον Χατζηγάκη και τις προσλήψεις του. Ο Πάγκαλος, μεταξύ αστείου και σοβαρού, έλεγε στους διαδρόμους της Βουλής, μιλώντας σε δημοσιογράφους, πριν αρχίσει η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου: «Εγώ τώρα θα πάω για καλοκαίρι στην Τζια και από Σεπτέμβριο θα τα ξαναπούμε…»

Ήταν σαν να έλεγε προς το Μαξίμου ότι αυτός τους ξελάσπωσε, τους έβγαλε από το εσωκομματικό αδιέξοδο του Ασφαλιστικού. Οι ημέρες πέρασαν χωρίς να φύγει για διακοπές στην αγαπημένη του Τζια. Άλλωστε η προεκλογική μάχη της συζύγου του Χριστίνας Χριστοφάκη δεν έχει αφήσει εκτός τον Θόδωρο, που λειτουργεί στα μετόπισθεν του αγώνα!

Και με την ίδια ευκολία που κατακεραυνώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους, κατάφερε ακαριαίο πλήγμα και στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου! Στην ουσία όσα είπε για «φον Φούφουτους», χαρακτηρίζοντας έτσι τους εκπροσώπους της «τρόικας» στη χώρα μας, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ευθείες βολές για την πολιτική του υπουργού Οικονομικών, που όμως είναι ο καθρέφτης του Γιώργου Παπανδρέου…

«Πουλάει» στο Μαξίμου ότι συχνά πυκνά τους βγάζει από τη δύσκολη θέση και έτσι κανείς δεν μπορεί να του πει τίποτα απολύτως, πέρα από μισόλογα και ενοχλήσεις που δήθεν εκφράζουν μερικοί από τους συνεργάτες του Παπανδρέου.

Το ερώτημα για τους ίδιους είναι βέβαια μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Θόδωρος με την τακτική που εφαρμόζει και η απάντηση που δίνουν είναι μία: Παντού! Μέχρι και να βρεθεί εκτός κυβέρνησης. Ο Παπανδρέου γνωρίζει τις μεταπτώσεις του αντιπροέδρου, οπότε στις κυβερνητικές αλλαγές που αργά ή γρήγορα θα κάνει, η θέση του αντιπροέδρου μάλλον, απ’ ό,τι λέγεται, θα κληρώσει σε άλλο στέλεχος πρώτης γραμμής, αφήνοντας τον Πάγκαλο στον πάγκο για να ξεκουραστεί. Άλλωστε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού είχε πει κάποτε για την απόφασή του να ορίσει τον Θόδωρο στη θέση του αντιπροέδρου ότι «του πρόσφερε μια τιμητική αποστρατεία».


Σχολιάστε εδώ