ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

oΚΑΛΑ θα κάνουν εκεί στη Ρηγίλλης να επισπεύσουν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αν δεν θέλουν να βρεθούν μπροστά σε… δράματα. Χαρακτηριστική περίπτωση ο Δήμος Γλυφάδας: Το χρίσμα διεκδικούν ο Μ. Βαρβιτσιώτης και η Αλεξ. Πάλλη, και μεταξύ τους έχει ξεσπάσει σκληρή κόντρα στο παρασκήνιο, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν κατηγορίες. Μάλιστα η πλευρά της κ. Πάλλη (κόρη της Φ. Πάλλη-Πετραλιά) υποστηρίζει ότι η πλευρά Βαρβιτσιώτη διαρρέει σε κυριακάτικες εφημερίδες φήμες ή και πληροφορίες για την περιουσιακή κατάσταση της οικογένειας. Στη… μάχη έχει μπει και ο υπερήλικας μπαμπάς Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος επιτίθεται κατά της Φάνης, ζητώντας η κόρη της να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του χρίσματος, ενώ παράλληλα πιέζει τους ανθρώπους του Αντ. Σαμαρά να… προτιμήσουν τον γιο του. Στη Ρηγίλλης πάντως προτιμούν να υποδείξουν για υποψήφιους νέα και άφθαρτα πρόσωπα και όχι βουλευτές που έχουν φθαρεί και το πιθανότερο είναι να αποδοκιμασθούν από τους πολίτες στις εκλογές.
oΑΙΣΘΗΣΗ και πολλά σχόλια προκάλεσε το γεγονός ότι, κατά την περιοδεία του στα Ιωάννινα, ο Αντ. Σαμαράς συνοδευόταν μόνο από τον έναν αντιπρόεδρο του κόμματος, τον Στ. Δήμα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι αρμόδιος για θέματα Δημόσιας (Τοπικής) Αυτοδιοίκισης είναι ο Δ. Αβραμόπουλος. Δεν ήσαν λίγα εκείνα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που συμπέραναν ότι ο Σαμαράς δίνει σαφές προβάδισμα στον κ. Δήμα και ότι εκείνος είναι ουσιαστικά ο Α΄ αντιπρόεδρος. Όπως είχαμε γράψει παλαιότερα, ο Αβραμόπουλος είχε ενοχληθεί με τον ορισμό δύο αντιπροέδρων, καθώς περίμενε ότι θα ήταν μόνο εκείνος. Πόσω μάλλον τώρα που ο Σαμαράς δείχνει να… προτιμά περισσότερο τον Δήμα. Να περιμένουμε τις αντιδράσεις του… Βήτα αντιπροέδρου.
oΗ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ Δευτέρα ήταν από τις… χειρότερες στην πολιτική σταδιοδρομία του Κ. Καραμανλή, καθότι σημαδεύτηκε από την πρωτόγνωρα σκληρή απόφαση της ειδικής ανακρίτριας που ερευνά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου σε βάρος του Γ. Αγγέλου, του πλέον στενού του συνεργάτη τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και ταυτόχρονα εγγύηση ύψους 400.000 ευρώ! Ποσό πρωτοφανές στα χρονικά της χώρας, αλλά και για τα δεδομένα της συγκεκριμένης υπόθεσης, αφού σε όλους τους άλλους εμπλεκόμενους η εγγύηση ήταν σαφώς μικρότερη, ενώ αναλόγως μικρότερη ήταν και για τον Θ. Τσουκάτο, ο οποίος ομολόγησε ότι πήρε χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» της Ζήμενς. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι λίγο έλειψε ο Αγγέλου να προφυλακιστεί!
oΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟ στρατόπεδο επικρατεί οργή, υποστηρίζουν ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει εμπλοκή του Αγγέλου στη συγκεκριμένη υπόθεση και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι (και αυτή) η απόφαση έχει στόχο τον τέως πρωθυπουργό. Πνέουν δε μένεα κατά του πρώην υφυπουργού Π. Δούκα, διότι μόνο εκείνος έχει καταθέσει στη Εξεταστική για πιέσεις που δεχόταν από τον Αγγέλου να προχωρήσει τις υποθέσεις ανταλλαγής των εκτάσεων με τη Μονή. Κατόπιν τούτου, ήταν ορθή η απόφαση Δούκα να ξεκινήσει συνεργασία με αραβικές χώρες. Για σιγουριά, ίσως πρέπει να… μετακινηθεί ακόμη πιο ανατολικά.


Σχολιάστε εδώ