Τα ʼμαθες τα νέα πατέρα;

4Τι έγινε, ρε παιδιά του Μαξίμου; Δεν είδαμε καμιά φωτογραφία του πρωθυπουργού με το κανό που έκανε στον Πόρο, στο πλαίσιο του «Συμπόσιου της Σύμης». Βγήκε απαγορευτικό; Αν ναι, τότε σημαίνει ότι αποδεχθήκατε την επισήμανση του «Π» ότι αυτές οι φωτογραφίες του Γιώργου με το κανό κάθε Σαββατοκύριακο τού κάνουν μεγάλη ζημιά. Τουλάχιστον δεν μας λέτε αν πήρε μαζί του τη Σεγκολέν για να της μάθει πώς πρέπει να κωπηλατεί για να φτάσει στα Ηλύσια.
4Έχω όμως μια ακόμη απορία, ρε Γιώργο μου. Αυτά τα «Συμπόσια της Σύμης» (άσχετα αν περιοδεύουν κάθε χρόνο από νησί σε νησί) –έξι να ʼναι καλά, αν δεν κάνω λάθος– τι απέδωσαν στη χώρα, οι όσες θεωρίες αναπτύχθηκαν είχαν πρακτική εφαρμογή, λειτούργησαν στο νʼ αλλάξουν σε κάποιο τομέα την κυβερνητική δράση; Γιατί, απʼ ό,τι μαθαίνω, σε τίποτε δεν βοήθησαν. Άλλωστε είδα ότι δευτερόλεπτα διέθεσαν τα κανάλια για την προβολή και της φετινής συνάντησης των τυχερών… Και δεν έχουν άδικο εκείνοι που σε ζηλεύουν, παιδί μου, να λένε ότι πρόκειται για… καλοκαιρινή ατραξιόν, να ʼρχεται να κάνει τα μπάνια της στα καταγάλανα νερά μας η κάθε κυρία Σεγκολέν να επιδεικνύει το όμορφο σώμα της και ο κάθε κύριος Στίγκλιτς –αλήθεια, πού έχει χαθεί αυτός και οι άλλοι έξι σοφοί που είχες φέρει στην αρχή– με τις βερμούδες του, όπως μου είπαν ότι κυκλοφορούσε στους δρόμους του Πόρου ο καθηγητής από το Χάρβαρντ που έκανε σεμινάρια στους… μαθητές-υπουργούς και άλλους κρατικούς αξιωματούχους για τη διαχείριση κρίσεων. Αλλά τελικά φαίνεται ότι οι υπουργοί είναι τόσο… σκράπες που παρά το μάθημα εξακολουθούν στις κρίσεις να τα θαλασσώνουν.
4Και κάτι τελευταίο. Πόσο πήγε ο λογαριασμός των πλουσιοπάροχων διακοπών των προσκεκλημένων σου; Ρωτάω, γιατί όσο και αν έψαξα στο διαδίκτυο, στο σάιτ opengov.gr δεν βρήκα λέξη περί των δαπανών του «Συμποσίου» (ελπίζω να μην ήταν… ρωμαϊκό). Καλά, η διαφάνεια και το όλα στο φως πού πήγαν, Γιώργο; Για… μπάνιο, για κανό;
4Καλά φάγανε, καλά ήπιανε, καλά λιάστηκαν, τζάμπα όλα, λογικό
να τραγουδούν «τα περάσαμε όμορφα, όμορφα κι ωραία…», να ξέρει όμως και
ο λαουτζίκος, που του κόβεις τον μισθό και τη σύνταξη, πόσα πάλι του κόστισαν όλα αυτά…
4Ο Έκτωρ Νασιώκας καταγγέλλει την… Αχίλλειο πτέρνα στις προμήθειες των νοσοκομείων. Εξάλλου ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου γκρινιάζει για το Ασφαλιστικό. Τελικά, το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση του ΓΑΠ, αποδεικνύεται ανιστόρητο.

***

s Βάσω εναντίον Προβόπουλου. Δηλαδή Παπανδρέου εναντίον Παπακων-
σταντίνου.
Α, πα πα!


Σχολιάστε εδώ