Παρέμβαση για την υπαίθρια διαφήμηση

Επιστολή προς τους υπουργούς Επικρατείας Χ. Παμπούκη, Εσωτερικών Γ. Ραγκούση και Μεταφορών Δ. Ρέππα, έστειλε ο Διεθνής Οργανισμός Υπαίθριας Διαφήμισης, με την οποία τους καλεί να αναθεωρήσουν το κανονιστικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας και ουσιαστικά καταργεί την υπαίθρια διαφήμιση, γιατί περιλαμβάνει όρους και προδιαγραφές που δεν ισχύουν στην Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Christian Kauter αναφέρει: «Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα αυτό το διάστημα έχει πολύ σημαντικά θέματα να αντιμετωπίσει -ανάμεσα στα οποία και η ανάπτυξη- και πιστεύουμε ότι θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μη δοθεί αμέσως λύση στα θέματα που έχουν προκύψει και τα οποία σχετίζονται με τη βιωσιμότητα ενός ολόκληρου επιχειρηματικού κλάδου, αλλά και τη διατήρηση του νόμιμου δικαιώματος της διαφήμισης στα υπαίθρια μέσα στην ελληνική επικράτεια».
Καταλήγοντας, η επιστολή υπογραμμίζει:
«Ο Διεθνής Οργανισμός FEPE (έτος ίδρυσης 1959) τίθεται στη διάθεση της ελληνικής Πολιτείας, για την παροχή εμπειρίας, τεχνογνωσίας και σχετικών μελετών για όλα τα θέματα που άπτονται της δημιουργίας ενός σύγχρονου κανονιστικού πλαισίου για την τοποθέτηση υπαίθριων διαφημιστικών μέσων, στο οποίο βέβαια είναι διεθνώς προβλεπόμενα και ενσωματωμένα τα θέματα της κυκλοφοριακής ασφάλειας και της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας».


Σχολιάστε εδώ