ΠΑΓΩΝΕΙ Η ΕΞΑΓΟΡΑ

Μάλιστα σε κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή και του Γ. Παπανδρέου, φάνηκε ότι μόνο ο υπουργός Οικονομικών έχει απομείνει να στηρίζει την πρόταση εξαγοράς.

Οι άλλοι υπουργοί που συμμετείχαν, με διάφορα επιχειρήματα, φάνηκαν από έντονα προβληματισμένοι έως και αρνητικοί.

Σε αυτό το κλίμα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, ήταν και ο πρωθυπουργός. Δεν φάνηκε να είναι… ενθουσιασμένος με την πρόταση.

Κι όπως όλα δείχνουν, το θέμα θα «παγώσει», με έναν εύσχημο τρόπο, ώστε να μην επηρεαστεί η τραπεζική αγορά και να μη δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην Τράπεζα Πειραιώς.

Το θέμα βέβαια είναι πώς θα αντιδράσει μετά από μια τέτοια εξέλιξη ο Μιχ. Σάλλας, ο οποίος έχει αποδείξει ότι είναι και σκληρός και ευφυής παίχτης στη σκακιέρα των τραπεζικών συναλλαγών.

Κι όλοι αναμένουν ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του. Διότι άπαντες εκτιμούν ότι σίγουρα θα έχει προετοιμάσει την επόμενη κίνηση, που δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και κίνηση-ματ ή άσο απ’ το μανίκι.

Σε κάθε περίπτωση την αρχική ευφορία εντός της κυβέρνησης έχει πλέον διαδεχθεί ο οξύς προβληματισμός. Μάλιστα δεν θα ήταν υπερβολή να επισημανθεί ότι υπάρχει έντονος διχασμός, αν και οι περισσότεροι τοποθετούνται μάλλον αρνητικά επί της πρότασης.

Ιδιαίτερα σκληρή είναι η αντίδραση των συνδικαλιστών, καθώς και του «ιστορικού» ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, με οξύτατη δήλωσή του, προειδοποιεί για «Ειδικό Δικαστήριο, που δυστυχώς αυτή τη φορά δεν θα είναι σκευωρία»!

Ένα βασικό επιχείρημα, που επικαλούνται όσοι αντιδρούν στην πρόταση, είναι και η προεκλογική εξαγγελία του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Γιώργου, για έναν πυλώνα μεγάλης κρατικής τράπεζας, που θα μπορεί να παρεμβαίνει σε κρίσιμες περιστάσεις και ο οποίος αντικειμενικά θα μπορούσε να περιλαμβάνει την ΕΤΕ, την ΑΤΕ, το Τ.Τ.


Σχολιάστε εδώ