Μικρά και… ενοχλητικά

Περιμένουν τα οφέλη
Ο πρωθυπουργός το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Οι καιροί είναι δύσκολοι για συγκρούσεις με την Εκκλησία και επομένως η κυβέρνηση διάγει περίοδο μέλιτος με την ηγεσία της. Η κατάσταση φαίνεται πως βολεύει περισσότερο την κυβέρνηση που δείχνει άκοπα κοινωνική ευαισθησία σε μια περίοδο που λαμβάνει σκληρά οικονομικά μέτρα. Παρά ταύτα όμως, συγκεκριμένοι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου καυχώνται ένθεν κακείθεν ότι χάρη στους ίδιους έχει δομηθεί αυτή η στενή σχέση! Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί βεβαίως κανένα όφελος για την Εκκλησία και ήδη οι Μητροπολίτες διατηρούν σοβαρές ενστάσεις για αυτήν την ταύτιση. Ο Αρχιεπίσκοπος και οι συνεργάτες του πάντως περιμένουν πως από τον Σεπτέμβριο θα έρθει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο και η ανταπόδοση για την «πλάτη» που έχουν βάλει τους τελευταίους μήνες…

Λεπτοί χειρισμοί
Επικοινωνιακή πασαρέλα έχουν καταντήσει τα συσσίτια που μοιράζει η Εκκλησία και ο Δήμος Αθηναίων στο κέντρο της πόλης. Μέχρι στιγμής στη σειρά για να μοιράσουν μια μερίδα φαγητού σε άστεγους και μετανάστες βρέθηκαν ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος. Στην Εκκλησία και τον δήμο το έχουν βρει ως ένα πρόσφορο βήμα για να δείξουν ότι κάνουν έργο και να πάρουν και τα λεπτά της δημοσιότητας που τους αναλογούν από την παρουσία προσωπικοτήτων. Και οι εκατοντάδες κοινωνικά ευπαθείς που στέκονται στην ουρά για να πάρουν μια μερίδα φαγητού γίνονται εν αγνοία τους μέρος του φωτογραφικού ενσταντανέ για να δείξει η Εκκλησία ότι κάνει έργο, για να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα δημάρχων κ.λπ., κ.λπ. Πιο λεπτοί χειρισμοί από την πλευρά της Εκκλησίας και του δήμου δεν θα έβλαπταν.

Με διαγωνισμό;
Αλήθεια αυτά τα συσσίτια που διανέμει η Εκκλησία από πού προέρχονται; Η συγκεκριμένη εταιρεία εστίασης που παρασκευάζει τις χιλιάδες μερίδες φαγητού που διανέμονται καθημερινά έχει επιλεγεί με κάποιο διαγωνισμό; Όπως φημολογείται, τα χρήματα που δίνονται γιʼ αυτόν τον σκοπό είναι πάρα πολλά… Θα επανέλθουμε στο θέμα σύντομα.

Περικοπές ή …δωρεές;
Την… οικονομική κρίση επικαλείται και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, προκειμένου να προχωρήσει σε γενναία -αλλά καθόλου χριστιανική- μείωση μισθών. Όπως, λοιπόν, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), η διοίκηση των εκπαιδευτηρίων «Άγιος Απόστολος ο Νέος» προχώρησε σε περικοπή τριών μισθών. Οι δυσάρεστες ανακοινώσεις έγιναν αιφνιδίως από τη διεύθυνση του σχολείου και το μέτρο προχώρησε παρά τις εύλογες αντιδράσεις μερίδας εργαζομένων.
Εντύπωση προκαλεί και το τέχνασμα που αξιοποιήθηκε για την περικοπή, καθώς, όπως έγραψε η «Αυγή», οι εκπαιδευτικοί υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν τους τρεις μισθούς υπό μορφή δωρεάς! Η ΟΙΕΛΕ προειδοποιεί όμως για ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες, καλεί δε το υπουργείο Παιδείας να παρέμβει με στόχο την αποκατάσταση της νομιμότητας. Καλεί συγχρόνως τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και το ΔΣ των εκπαιδευτηρίων να σεβαστούν το νομοθετικό πλαίσιο και να σταματήσουν την πολιτική τρομοκρατίας και εκβιασμών.
Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος μήπως πρέπει να ξαναδεί το θέμα;


Σχολιάστε εδώ