«Κατρακύλα» των αποδοχών και με… τη βούλα!

Και μόνο ότι το πνεύμα των διαπραγματεύσεων όφειλε να κινηθεί με βάση τις επιταγές του Μνημονίου της ντροπής, που επιτάσσει πάγωμα των μισθών για τρία χρόνια, ήταν αρκετό για να πουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Γ. Πέρρος και της Αυτ. Παρέμβασης Γ. Γαβρίλης ότι διαφωνούν με την υπογραφή μιας τέτοιας σύμβασης, ενώ οι κ. Γ. Παναγόπουλος (ΠΑΣΚΕ) και Βαγγ. Μπουζούλας αντέταξαν το επιχείρημα ότι προέχει η σωτηρία του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Και ως πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ διαβουλεύτηκαν, με αποτέλεσμα τη συμφωνία με τους εργοδότες που «σπάει» το 2012 και το 2013 τις ρυθμίσεις του Μνημονίου της ντροπής, χωρίς αυτό να συγκρατεί τη μείωση των αποδοχών, καθώς ο πληθωρισμός κινείται στη χώρα μας σε πολύ υψηλά επίπεδα, πλήττοντας και με αυτόν τον τρόπο τα εισοδήματα.
Με την προειδοποίηση – απειλή του Βαγγ. Μπουζούλα, γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ, ότι σε περίπτωση που κυριαρχήσει η άποψη του ΣΕΒ για ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού (εξέλιξη στην οποία συνέκλιναν οι κ. Δημ. Δασκαλόπουλος (πρόεδρος ΣΕΒ) και Γ. Παναγόπουλος (πρόεδρος ΓΣΕΕ), η ΔΑΚΕ θα βρίσκεται σε καθημερινές κινητοποιήσεις, τελικώς γλίτωσαν προς το παρόν με ειδική ρήτρα οι δύο μισθοί.
Είτε «σύμβαση λιτότητας» είτε «σύμβαση ανάγκης» είτε «κατάπτυστη συμφωνία», το εισόδημα σαρώνεται από όλες τις πλευρές και η διαπίστωση αυτή διατυπώνεται ανησυχητικά όχι μόνο από τους εκπροσώπους της εργατικής πλευράς, αλλά και από τους προέδρους Δημ. Ασημακόπουλο (ΓΣΒΕΕ) και Βασ. Κορκίδη (ΕΣΕΕ).


Σχολιάστε εδώ