Γενικές συνελεύσεις τον Σεπτέμβριο

Για διπλές Γ.Σ. πάμε στης 20.9.2010. Σε δύο παρακείμενες αίθουσες του ξενοδοχείου «Τιτάνια» και την ίδια μέρα θα κληθούν τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ και της ΕΠΗΕΑ σε Γ.Σ. Του ΕΔΟΕΑΠ θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι και της ΕΠΗΕΑ στις 4 το απόγευμα. Για να έχουμε απαρτία στον ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει να προσέλθει το 1/10 των μελών του, δηλαδή κάπου 900 ασφαλισμένοι. Η διπλή Γ.Σ. αποφασίσθηκε ακριβώς για να επιτευχθεί απαρτία, θα συνοδευτεί δε μάλλον και με στάση εργασίας. Το θέμα είναι αν θα αντέξουν οι συνάδελφοι της ΕΠΗΕΑ μετά τον ΕΔΟΕΑΠ να παρακολουθήσουν και τη δική τους συνέλευση, εκτός εάν εγκαταλείψουν γρήγορα την πρώτη συνέλευση για να παραστούν στη δεύτερη. Το μεγαλύτερο φυσικά θέμα είναι, αν παρ’ όλα αυτά, θα επιτευχθεί απαρτία. Κατά τη γνώμη μας η άποψη του «τι να πάμε να κάνουμε στη συνέλευση, αφού έτσι και αλλιώς δεν γίνεται τίποτα», μόνο τους σκοπούς όσων μας θέλουν άβουλους κουβαλητές κυβερνητικών και συνδικαλιστικών αποφάσεων εξυπηρετούν, όπως και τα σκοτεινά σχέδια όσων υπονομεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων. Αλλά για τη διπλή Γ.Σ. θα τα ξαναπούμε.
Εν τω μεταξύ η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ μας έχει υποσχεθεί μια ενημερωτική επιστολή που ακόμα δεν την έχουμε πάρει. Την περιμένουμε.
Θυμίζουμε ότι το Ταμείο του ΤΥΠ στο ισόγειο από 15 Ιουλίου θα λειτουργεί από 8 π.μ. μέχρι 4 μ.μ., ότι το Μικροβιολογικό Εργαστήριο θα παραμείνει κλειστό από 9 – 20 Αυγούστου (λόγω αδειών και για συντήρηση μηχανημάτων), ότι το Γυναικολογικό Τμήμα δεν θα λειτουργήσει από τις 16 – 20 Αυγούστου. Οι γιατροί του ΕΔΟΕΑΠ θα σας ενημερώσουν για το τι πρέπει να κάνετε εάν χρειαστείτε εξετάσεις στα πιο πάνω διαστήματα.
• Διαβάσαμε και την ολοσέλιδη ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου, που δεν καλύπτει τους εργαζόμενους συναδέλφους στα portals. Μια ξένη δημοσίευση που στοίχισε αρκετά στον ΕΔΟΕΑΠ. Την είχανε στείλει και δεν δημοσιεύτηκε εγκαίρως ή συναινέσαμε για το ονόρε να δημοσιευτεί κατόπιν εορτής.
• Την περασμένη Τετάρτη έγινε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ η δεύτερη συνάντηση των εμπλεκομένων στο θέμα των portals συναδέλφων. Σκοπός των συναντήσεων αυτών, όπως μας είπε η αντιπρόεδρος της Ένωσης Νανά Νταουντάκη, είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Να μάθουμε πόσοι συνάδελφοι εργάζονται στα new media, με ποιους όρους, αν απασχολούνται αποκλειστικά ή είναι και συντάκτες στις εφημερίδες και τα περιοδικά που διαθέτουν ηλεκτρονικά μέσα, αν αμείβονται κανονικά, με μπλοκάκια ή με μαύρο χρήμα κ.λπ. Η ΕΣΗΕΑ έχει ζητήσει απ’ όλους τους συναδέλφους να απαντήσουν στο σχετικό ερωτηματολόγιο με σκοπό να ενισχυθούν με επιχειρήματα οι νέοι αγώνες μας στο θέμα αυτό.
Επιμένουμε στο θέμα γιατί ήδη οι πελάτες των portals αυξάνονται καθημερινά και στο μέλλον, χωρίς να χαθούν οι εφημερίδες, ο ρόλος των new media θα αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα της ενημέρωσης.
ΣΟΦΙΑ ΜΑΛΤΕΖΟΥ


Σχολιάστε εδώ