Αυξάνονται οι εισφορές στο ΙΚΑ, «κόβονται» τα δάνεια του ΟΕΚ!

Λέξη για τη θηριώδη εισφοροδιαφυγή (έως και 10 δισ. ευρώ ετησίως), λέξη για τις οφειλές του Δημοσίου (7-8 δισ. ευρώ).
Αντιθέτως, με βάση τον νέο αντιασφαλιστικό-εξολοθρευτή νόμο, το ΙΚΑ θα παρακρατεί μέρος των εισφορών (10% το 2011, 20% το 2012 και 30% για τα επόμενα χρόνια) για να μπορεί να καταβάλλει τις συντάξεις στους δικαιούχους. Και ποιοι θα πληρώσουν πάλι τη νέα ευρεσιτεχνία κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – «τρόικας»; Μα και πάλι, τα συνήθη θύματα:
Οι εργαζόμενοι που θα στερηθούν τις παροχές που πλήρωσαν και πληρώνουν και τους προσφέρουν ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και η Εργατική Εστία. Τέρμα οι δανειοδοτήσεις για την αγορά κατοικιών, η επιδότηση ενοικίου (μέτρα που ανακούφιζαν τα πολύ χαμηλά εισοδήματα), τέρμα οι εκδρομές ή οι ολιγοήμερες διακοπές. Και, βεβαίως, θέμα χρόνου είναι και η μείωση των επιδομάτων ανεργίας, που πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι έως και 30%. Δηλαδή και η υποτυπώδης κοινωνική προστασία που ανακούφιζε χιλιάδες οικογένειες οι οποίες φωτοζωούσαν απαλείφεται από το αξιότιμο κράτος μας, καθώς αδιαφορεί για το γεγονός ότι οι οικογένειες αυτές καταδικάζονται σε πλήρη ανέχεια, αφού επιβαρύνονται επίσης από την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων.
Οι τραγικές αυτές εξελίξεις απορρέουν από το άρθρο 42 του αντιασφαλιστικού νόμου, με τον αθώο τίτλο «Ανακατανομή των εισφορών μεταξύ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ –
ΟΑΕΔ – ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας». Πρώην συνδικαλιστές και νυν εθνοπατέρες, τόσο «παιδοκτόνοι»;


Σχολιάστε εδώ