Άξονας Γερμανίας – Ρωσίας…

Το «ΠΑΡΟΝ» ήδη από τις 2 Μαΐου, βασιζόμενο σε μια αποκλειστική συνέντευξη του γερμανού ΥΠΕΞ κ. Γκένσερ στο έγκριτο πολιτικό περιοδικό «Espresso», αλλά και σε αποκλειστικές πληροφορίες που διέθετε, είχε προειδοποιήσει ότι η Γερμανία ευρίσκετο στο τελικό στάδιο αλλαγής πλεύσης στην εξωτερική της πολιτική, με ό,τι αυτό θα συνεπάγετο για την ΕΕ, αλλά ιδιαίτερα για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.
Με αφοπλιστική ειλικρίνεια τότε ο κύριος Γκένσερ προέβλεπε τη σταδιακή εξαφάνιση του κράτους έθνους και την αντικατάστασή του από τρεις μεγάλες βιομηχανικές περιφέρειες της Ευρώπης, στις οποίες θα είχε την πρωτοκαθεδρία η χώρα του.
Η ιστορική συμφωνία Σρέντερ – Πούτιν για τον υποθαλάσσιο αγωγό στη Βαλτική, η συνάντηση της κυρίας Μέρκελ το 2006 με τον κ. Πούτιν στο Τομσκ της Σιβηρίας και η προ ολίγων ημερών συνάντηση του Προέδρου Μεντβέντεφ πάλι με την κυρία Μέρκελ ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι βασικός εταίρος της Γερμανίας είναι η Ρωσία και ασφαλώς όχι τα κράτη-βαρίδια του ευρωπαϊκού νότου.
Με την ελπίδα ότι οι διάφοροι… φον της ελληνικής κυβέρνησης θα καταλάβουν κάτι, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τις πρόσφατες εκλογές στο Βέλγιο με το θέμα της Φλάνδρας, αλλά και την αρνητική αντίδραση στον θρίαμβο της Ισπανίας στο Μουντιάλ, όπου κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο, από τους Καταλανούς και τους Βάσκους, που ας σημειωθεί ότι και οι τρεις αυτές περιφέρειες είναι και βιομηχανικές αλλά όχι μόνο.

Ρωμιός


Σχολιάστε εδώ