ΤΟ «ΠΑΡΟΝ» ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ

Αυτή είναι η ελευθεροτυπία την οποία πρεσβεύει. Πιστός σ’ αυτό που έλεγε ο Σουρής: Ο Τύπος είναι καλός, αρκεί να μη γράφει…

Αδυνατούμε να βρούμε τους λόγους αυτού του μίσους (με όλη τη σημασία της λέξης) του κ. Πάγκαλου εναντίον της εφημερίδας. Η μόνη εξήγηση ίσως είναι γιατί τούτη η εφημερίδα έχει προβάλει σ’ όλες τις διαστάσεις, με βάση αδιάψευστα ντοκουμέντα, τον ρόλο του κ. Πάγκαλου τη νύχτα των Υμίων, όταν υπέκυψε στην απαίτηση των Αμερικανών να κατεβάσουμε την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα, με τη δικαιολογία –όπως το καταγράφουν στο βιβλίο τους ο Μιχάλης Ιγνατίου και ο Αθαν. Έλλις– ότι θα πούμε ότι φύσηξε ο άνεμος και πήρε τη σημαία, σύμφωνα με το απόρρητο σημείωμα του τότε αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κρίστοφερ. Όπως επίσης και οι αναφορές μας στον ρόλο του κ. Πάγκαλου στην παράδοση του ηγέτη των Κούρδων Οτσαλάν στους Τούρκους, ο οποίος σαπίζει στις φυλακές.

Την ερμηνεία αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο κ. Πάγκαλος κατέθεσε την αγωγή κατά της εφημερίδας μας μετά το δημοσίευμα για τα Ύμια για παραπολιτικό που είχε γραφτεί στο «Ζιζάνιο» πριν από ΕΝΑΜΙΣΗ χρόνο, συγκεκριμένα στις 10 Αυγούστου 2008, και την αγωγή την κατέθεσε στις 25 Νοεμβρίου 2009, που σχολίαζε ότι μόλις καταργήθηκε το ασυμβίβαστο πήρε εκπομπή στο ραδιόφωνο της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Τώρα, με εξώδικο που μας έστειλε την 1η Ιουλίου για δημοσίευμα της… 6ης Ιουνίου, μας εγκαλεί ότι τον συκοφαντήσαμε με την περιγραφή των όσων συνέβησαν σε εκδήλωση που έγινε στη Δραπετσώνα όπου υπήρξαν οργισμένες αντιδράσεις, όπου οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου οργάνωσαν ένα χάπενινγκ με ένα φέρετρο και στεφάνια, διαμαρτυρόμενοι κατά της κυβέρνησης που έχει θάψει τους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Και όλα αυτά τα γεγονότα είχαν πριν από το δημοσίευμα καταγραφεί σε μπλογκ, που είχαν μάλιστα ανεβάσει και βίντεο με τα επεισόδια, έτσι όπως τα παραθέτουμε στη συνέχεια για να τα θυμηθεί ο κ. Πάγκαλος, που όπως φαίνεται, λόγω της πολλής δουλειάς που έχει στο Μαξίμου και της παρακολούθησης της εργασίας των υπουργών και της βαθμολόγησής τους, τα έχει ξεχάσει.

Αξίζει να θαυμάσει ο κάθε πολίτης τους ισχυρισμούς που αναφέρει ο κ. Πάγκαλος:

«Με αυτό (το δημοσίευμα) σχηματίζεται η εντύπωση στο αναγνωστικό κοινό ότι αντίθετα προς τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος αποδοκιμάζω οποιαδήποτε ειρηνική διαμαρτυρία και ότι μάλιστα εξοργίζομαι με αυτές και ότι αποδέχομαι ακραίες, παράνομες και φασιστικές συμπεριφορές όπως το άγριο ξυλοκόπημα συμπολιτών μου, που διαδηλώνουν ειρηνικά, από δήθεν “φουσκωτούς” ανθρώπους της προσωπικής μου ασφάλειας».

Τώρα αν αποδοκιμάζει διαμαρτυρίες και αποδέχεται ακραίες και φασιστικές συμπεριφορές εύκολα μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει, ανατρέχοντας σε σωρεία δηλώσεών του κατά των αντιπάλων κομμάτων και πρόσφατα με όσα ακόμη και την περασμένη βδομάδα είπε κατά του ΚΚΕ. Ή, αν πάμε πιο πίσω, σε ό,τι είχε πει για τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών Κίνκελ και μετά αναγκάστηκε να τα πάρει πίσω…

Παραθέτουμε όμως ολόκληρο το δημοσίευμα που… συκοφάντησε τον κ. αντιπρόεδρο, για να δείτε από πού προσπαθεί να πιαστεί, νομίζοντας ότι μπορεί να πλήξει το «ΠΑΡΟΝ» και να το φιμώσει… Κούνια που τον κούναγε…

«Μόλις ο κ. Πάγκαλος έφτασε στον χώρο της εκδήλωσης, γύρω στους 100 εργαζομένους του Δήμου Δραπετσώνας, που απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας και ανήκουν στην ΠΟΕ/ΟΤΑ, όλοι ενεργά και μαχητικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ, πλησίασαν τον αντιπρόεδρο κρατώντας ένα φέρετρο και στεφάνια από εκείνα που έχουν στις κηδείες και του είπαν ότι η κυβέρνηση έχει θάψει τους μισθούς και τις συντάξεις τους, έχει θάψει τον δήμο τους, αφού τον συνένωσε με το Κερατσίνι, και έχει θάψει την αξιοπρέπειά τους ως στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αφού η πολιτική που ακολουθεί είναι πιο… δεξιά και από εκείνη του Μητσοτάκη! Στη διαμαρτυρία των εργαζομένων, που ήταν ειρηνική και είχε μόνο συνθήματα και πανό, αλλά ήταν αρκετή όπως φαίνεται για να… εξοργίσει τον Θ. Πάγκαλο, αντέδρασαν κάποιοι “φουσκωτοί” με πολιτικά, που πιθανότατα ήταν φρουρά του, και ξυλοκόπησαν άγρια τους διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους μάτωσαν κι έψαχναν φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες! Ακολούθησε πανικός, η συμπλοκή γενικεύτηκε και τελικά ο Πάγκαλος έφτασε στη θέση του κάθιδρος και κατατρομοκρατημένος, συνοδευόμενος από πλήθος αστυνομικών και παραγόντων του δήμου. Στη συνέχεια, εκπρόσωποι των διαδηλωτών πήγαν στον Μίκη Θεοδωράκη, που ήταν παρών, και του ζήτησαν συγγνώμη για το επεισόδιο, τονίζοντας όμως ότι δεν έφταιγαν αυτοί, γιατί ενώ διαδήλωναν ειρηνικά, δέχτηκαν την άγρια επίθεση της φρουράς του αντιπροέδρου. Ο Θ. Πάγκαλος, σε δήλωσή του αργότερα, είπε ότι λειτουργεί και σήμερα “παρακράτος”, όπως στα χρόνια του Λαμπράκη, και ότι η δημοκρατία έχει να αντιμετωπίσει “κερκόπορτες” που απειλούν να την οδηγήσουν στον σκοταδισμό».

Προσβάλλαμε βάναυσα την τιμή του και την αξιοπρέπειά του ως δημοκράτη πολίτη και δεν προσέβαλε, δεν συκοφάντησε εκείνος τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, όταν τον αποκάλεσε «δωρολήπτη». Και αν πίστευε και πιστεύει και σήμερα ότι ήταν, πώς δέχθηκε να είναι αντιπρόεδρος του γιου του; Και υπουργός του ίδιου του «δωρολήπτη» Ανδρέα μετά το 1993;

Βίντεο και μπλογκ διαψεύδουν τον κ. Πάγκαλο

Εμείς δεν θα πούμε τίποτε περισσότερο απ’ όσα μας είπαν συνδικαλιστές, αλλά και άλλοι δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες και κατέγραψαν σε μπλογκ όσα είδαν.

Κατ’ αρχάς για την εκδήλωση διαμαρτυρίας υπό μορφή χάπενινγκ υπάρχει απόφαση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου Δραπετσώνας, η οποία ελήφθη ομόφωνα. Ο συνδικαλιστής και στέλεχος του σωματείου κ. Σαββόπουλος μάς διαβεβαίωσε ότι το χάπενινγκ πραγματοποιήθηκε την ώρα της εκδήλωσης στο «Καστράκι» και ότι είχε ειρηνικό χαρακτήρα, ενώ δεν έφταιγαν οι εργαζόμενοι διαδηλωτές για τα όποια παρατράγουδα έγιναν.

Το σάιτ TVXS.gr στις 2/6/2010 στις 21.55 ανέφερε:

«Παρουσία πολλών καλεσμένων, μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτικών προσώπων, όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, που παραβρισκόταν στην εκδήλωση, αλλά και του Μίκη Θεοδωράκη και Δημήτρη Μπάση, οι οποίοι στη συνέχεια παραχώρησαν συναυλία, οι εργαζόμενοι του δήμου μπήκανε στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κρατώντας ένα φέρετρο και δύο κηδειοστέφανα. Προφανώς ο συμβολισμός αναφερόταν στον “θάνατο” μισθών και επιδομάτων και η παράσταση διαμαρτυρίας συνοδεύτηκε από τα αντίστοιχα συνθήματα αλλά και από συνθήματα υπέρ της μνήμης του Γρηγορίου Λαμπράκη. Κατά την προσπάθεια που κατέβαλαν οι εργαζόμενοι να φτάσουν στην εξέδρα των επισήμων εμποδίστηκαν από τους λίγους άνδρες της αστυνομίας που βρίσκονται στον χώρο για την εκδήλωση».

Το μπλογκ Drapetsona στις 3 Ιουνίου 2010 ανέφερε:

«Οι εργαζόμενοι στον δήμο, όπως θα δείτε και στα video, αντέδρασαν πρωτότυπα και δυναμικά. Ήλθαν στον χώρο με ένα φέρετρο και στέφανα υπέρ της σύνταξής τους, του μισθού τους, των χρόνων εργασίας τους και του δήμου τους. Κάμποσοι παρατρεχάμενοι του βουλευτή –κατά σύμπτωση δεν υπήρχε κανείς Δραπετσωνίτης ανάμεσά τους– αντέδρασαν στην είσοδο των εργαζομένων, αλλά η Αστυνομία υπήρξε εξαιρετικά ψύχραιμη και δεν έγιναν σοβαρά επεισόδια. Προς το τέλος της εκδήλωσης, τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων πλησίασαν τον Μίκη Θεοδωράκη, του εκδήλωσαν τον σεβασμό τους στο πρόσωπό του και του ζήτησαν να μην επιτρέπει σε κανέναν να εκμεταλλεύεται το μέγεθός του».

Το μπλογκ αναφέρει ότι η διαμαρτυρία είχε στόχο τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Λιντζέρη, που ήταν ο οργανωτής της εκδήλωσης και αυτός είχε καλέσει τον Πάγκαλο και τον Μ. Θεοδωράκη.

Ο κ. Πάγκαλος δεν είδε τίποτε απ’ όλα αυτά; Ούτε τα στεφάνια ούτε το φέρετρο ούτε τα επεισόδια; Μήπως τελικά ήταν σε… άλλη εκδήλωση;

Αφού όμως δεν είδε τίποτα, πώς αναφέρει ότι λέμε ψέματα όταν αναφέρουμε ότι μάτωσαν διαδηλωτές ή ότι έγιναν συμπλοκές με αστυνομικούς και «φουσκωτούς»; Εμείς δεν γράψαμε ότι ήταν δικοί του φρουροί αυτοί. Γράψαμε ότι πιθανότατα ήταν φρουρά του, όπως το ένα από τα δύο μπλογκ τούς «χρεώνει» στον Δ. Λιντζέρη.

Όσο για τη… συκοφαντία ότι οι εργαζόμενοι ζήτησαν συγγνώμη από τον Θεοδωράκη, το γεγονός το είδαν κι άλλοι και το περιγράφουν. Όπως είδαν και τον κ. Πάγκαλο ιδρωμένο. Μπορεί όμως να είχε ιδρώσει από τη… ζέστη και όχι από τον πανικό, αφού όπως λέει δεν έγινε τίποτα.

Το χειρότερο όμως για τον κ. Πάγκαλο είναι πως υπάρχει βίντεο με όλα τα γεγονότα που επιβεβαιώνουν αυτά που γράψαμε. Και φέρετρο φαίνεται ολοκάθαρα και στεφάνια και επεισόδια!

Το ότι τα είδαν όλοι, τα περιέγραψαν και τα κατέγραψαν, εκτός από τον κ. Πάγκαλο, δεν μας αφορά. Μας αφορά μόνο η αλήθεια. Και η αλήθεια δεν είναι μόνο αυτά που «βλέπει» ο κ. Πάγκαλος…

Τι ισχυρίζεται

Η αλήθεια κατά τον κ. Πάγκαλο, όπως ο ίδιος την περιγράφει στο εξώδικο που μας έστειλε, έχει ως εξής:

«Την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010 παρευρέθην σε εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Δραπετσώνα, η οποία πανθομολογουμένως στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία.

Τόσο κατά την προσέλευσή μου στον χώρο της εκδήλωσης, όσο και κατά την παραμονή και αποχώρησή μου ουδείς με πλησίασε, είτε για να διαμαρτυρηθεί είτε για να προκαλέσει επεισόδιο και βέβαια ουδέποτε με προσέγγισαν 100 άτομα, όπως αναληθώς αναφέρετε.

Δεν αντελήφθην κανένα επεισόδιο το οποίο να είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό συμπολιτών μου και καμία γενικευμένη συμπλοκή ή πανικό, όπως αναληθώς διατείνεστε.

Δεν τρομοκρατήθηκα, διότι πολύ απλά δεν συνέβη κανένα επεισόδιο και δεν υφίστατο κανένας λόγος για να περιέλθω στην κατάσταση, την οποία ψευδώς περιγράφετε.

Δεν με συνόδευε ούτε τότε, όπως ποτέ στο παρελθόν, κανένας φρουρός, κανένας συνοδός, ή όποιος άλλος, ούτε πολύ περισσότερο κανένας “φουσκωτός”, όπως δολίως και συκοφαντικώς ισχυρίζεστε.

Ο κώδικας ηθικών και πολιτικών αξιών, τον οποίο έχω από δεκαετίες υιοθετήσει, δεν συμπεριλαμβάνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο τέτοιου είδους συμπεριφορές, τις οποίες μετά βδελυγμίας αποτάσσομαι. Άλλωστε, η επί τόσα έτη ενασχόλησή μου με τα κοινά, η οποία επιβραβεύεται με τη συνεχή ανάδειξή μου ως βουλευτή από τους συμπολίτες μου, δεν έδωσε ποτέ αφορμή για δυσμενή εις βάρος μου σχόλια, όπως δημιουργεί το πιο πάνω κατάπτυστο δημοσίευμα».


Σχολιάστε εδώ