Το Βατερλώ των καθηγητών μας!

Πλέον το «10» είναι άπιαστο όνειρο για τους διαγωνιζόμενους για μια θέση στην περιβόητη ανώτατη εκπαίδευση! Μετά τα αποτελέσματα των φετινών εξετάσεων δεν απομένει πλέον στην Πολιτεία –λέγε με κυβέρνηση– μετά την κατάργηση της βάσης του «10», κυρία Διαμαντοπούλου, παρά να προχωρήσετε στην κατάργηση και της βάσης του… ΜΗΔΕΝ! Και να μοιράζετε τα απολυτήρια του Γυμνασίου, του Λυκείου και τα πτυχία των ΤΕΙ και ΑΕΙ στα σπίτια, ακόμη και στους δρόμους!

Εκεί τα καταφέρατε όλοι! Με πρώτους ΕΝΟΧΟΥΣ τους παιδαγωγούς τους δασκάλους, τους καθηγητές της μέσης και ανώτατης παιδείας, που πριν από 30 χρόνια και πιο πίσω η κοινωνία τους σεβόταν και οι μαθητές τους μάθαιναν γράμματα αλλά διδάσκονταν και ήθος.

Η κατακρήμνιση των βάσεων είναι το Βατερλώ των ίδιων των καθηγητών. Στις πανελλαδικές εξετάσεις απορρίφθηκαν οι ίδιοι, γιατί οι υποψήφιοι δικοί τους μαθητές είναι και τα γραπτά τους απεικονίζουν την παιδεία, τη μόρφωση που τους έδωσαν και το τι δουλειά γίνεται στα σχολεία.

Και θα πρέπει οι κύριοι καθηγητές να απολογηθούν. Θα είναι αρκετά αποκαλυπτικό αν γίνει από το υπουργείο Παιδείας μια σύγκριση των βαθμών που τους έχουν βάλει οι καθηγητές σε κάθε μάθημα στο απολυτήριο, με τους βαθμούς που πήραν στις πανελλαδικές εξετάσεις και τι απόκλιση υπάρχει. Σίγουρα θα βγουν σημεία και τέρατα… Που κάθε άλλο παρά εξωγήινα είναι… Έχουν την εξήγησή τους… Και ο καθένας αντιλαμβάνεται τι εννοούμε…

Η κρίση στην Παιδεία, που και αυτή χρόνια υπέβοσκε, αλλά οι υπεύθυνοι, πολιτικοί και εκπαιδευτικοί, περιορίζονταν σε… μερεμέτια και απέφευγαν να αντιμετωπίσουν την καυτή πατάτα, είναι πιο σημαντική ακόμη κι από τη χρεοκοπία της οικονομίας μας. Γιατί φτωχαίνει το αύριο της χώρας, το μέλλον των παιδιών μας, η προοπτική στην οποία στηρίζεται η συνέχεια ενός λαού. Η παιδεία και ο πολιτισμός κρατάνε αιώνες φάρο λαμπερό τον Ελληνισμό. Σήμερα αργοσβήνει… Γιατί τα θεωρήσαμε όλα αυτονόητα. Και στη θέση των αξιών βάλαμε το χρήμα. Το πώς θα ζούμε μπέικα κι ας πάει και το παλιάμπελο… Μόνο που κανένας λαός δεν έμεινε στην ιστορία για τον πλούτο του… Αντίθετα τον οδήγησε σε παρακμή… Κι αυτό ας μην το ξεχνάει κανείς μας.

Όπως κανένας δεν μπορεί μετά το Βατερλώ των αποτελεσμάτων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ να κλείνει τα μάτια. Να το θεωρεί ψιλοπράγματα. Είναι σαν να χτυπούν οι καμπάνες της Παναγίας των Παρισίων, για να αφυπνίσουν ΟΛΗ την πνευματική ηγεσία. Αλλά και τους γονείς. Και τη νεολαία μας. Και βέβαια, αν θέλει, παίρνει χαμπάρι και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση σε τι βάραθρο έχει οδηγηθεί η Παιδεία μας και αυτό αποτελεί μέγα εθνικό θέμα.


Σχολιάστε εδώ