Στόχευε κατευθείαν Μαξίμου ο Ρέππας!

Από τη στιγμή όμως που φάνηκε και από τον Παπανδρέου ότι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν το φθινόπωρο, τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα και αν δεν αλλάξει δραματικά κάτι, ο υπουργός Υποδομών, που έχει μεγάλο κύρος στην κοινή γνώμη και ιδιαίτερα στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να κάνει αυτό που θα έπραττε υπό κανονικές συνθήκες ένας πολιτικός που σέβεται τον τόπο, την ιστορία του και τον ελληνικό λαό. Έτσι μεθόδευσε την αντίδρασή του καλυπτόμενος πίσω από τα λεγόμενα του Παπακωνσταντίνου για τα χρέη των Οργανισμών Συγκοινωνιών, για να τα ακούσει όμως όχι τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου.

Εδώ και καιρό ο Δ. Ρέππας (έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενα ρεπορτάζ στους προβληματισμούς του για την ασκούμενη πολιτική) έχει εκφράσει σε συνεργάτες του την αντίθεσή του στις επιλογές του Μαξίμου και ως παλαιός «Λοχαγός» δεν μπορούσε να ανεχθεί ότι έχει εγκλωβιστεί, λόγω της θέσης του στο Υπουργικό Συμβούλιο, σε μια πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά, ιδίως μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να βάλει την Ελλάδα στη δοκιμασία του ΔΝΤ. Δεν το άντεχε ιδεολογικά και πολιτικά. Εκτιμούσε ότι ο κόσμος θα αντιδράσει αργά ή γρήγορα και η κυβέρνηση θα αντιμετώπιζε προβλήματα συνοχής και θα οδηγείτο σε εκλογές το αργότερο το φθινόπωρο.

Και όταν κατάλαβε ή πείστηκε ότι οι εκλογές δεν είναι κοντά, άσχετα αν τις επιζητούν μερικοί, όπως ο κ. Καστανίδης, ο οποίος παρά τις διαψεύσεις το είπε σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη, πως θα πρέπει να γίνουν μαζί με τις περιφερειακές τον Νοέμβριο, πήρε την απόφαση να δημοσιοποιήσει τη δυσφορία του, φωτογραφίζοντας τον Παπακωνσταντίνου, στην ουσία όμως στόχευε καθαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, λέγοντας ότι οι πολίτες στο τέλος θα μας μουντζώσουν για την πολιτική μας.

Πέραν όμως των διαφωνιών του για τα σκληρά μέτρα ο Ρέππας φαίνεται ότι δεν επιθυμεί να παραμείνει άλλο στο υπουργείο Υποδομών. Ίσως γιατί βλέπει ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει ή να αλλάξει και ότι χάος υπάρχει με τις μεταφορές αρμοδιοτήτων από άλλα υπουργεία. Είναι και μερικοί από τους συνεργάτες του που τον ωθούν σε μια τέτοια λύση: «Φύγε από το υπουργείο» τον προτρέπουν…

Στόχος του είναι, και αυτό σημειώνουν συνεργάτες του, να πείσει το Μαξίμου και τους υπουργούς που τρέφουν αριθμολαγνεία και βλέπουν αντί για ανθρώπους μόνο νούμερα ότι χρειάζεται μια άλλη πολιτική, διαφορετική από τη σημερινή.


Σχολιάστε εδώ