Προβληματισμός από την καθυστέρηση ανάληψης ευθύνης από κάποια οργάνωση

Η εκτίμηση που υπάρχει γι’ αυτήν την περίεργη «σιωπή» των τρομοκρατών είναι:

– Δεν θέλουν να δώσουν ταυτότητα οι τρομοκράτες, διότι απ’ τη στιγμή που υπάρχει νεκρός, αυτό θα είναι ομολογία, σε περίπτωση που κάποια στιγμή γίνουν συλλήψεις.

Πάντως το γεγονός, εκτός απ’ την εντύπωση που έχει προξενήσει, όπως προαναφέραμε, έχει προκαλέσει και ανησυχία για το πού το πάνε οι συγκεκριμένοι τρομοκράτες που χτύπησαν στην καρδιά του καλύτερα φυλασσόμενου χώρου στη χώρα μας και μάλιστα γνωρίζοντας ότι πιθανότατα θα υπάρξει νεκρός ή και νεκροί, αν ο φάκελος ανοιγόταν στο Πολιτικό Γραφείο του Χρυσοχοΐδη.

Μάλλον επιδιώκοντας νεκρούς, σε μια επίδειξη δύναμης, όπως εκτιμούν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ενώ τις πρώτες μέρες μετά το χτύπημα υπήρχαν διαρροές απ’ το υπουργείο, με τις οποίες κατονομαζόταν συγκεκριμένη οργάνωση, αυτές σταμάτησαν, όπως επίσης σταμάτησε κάθε δημόσια ενασχόληση με το σοβαρότατο θέμα.

Αυτό ίσως σημαίνει ότι ακόμα δεν υπάρχει κάποιο αξιοσημείωτο στοιχείο προς αξιολόγηση.

Ίσως πάλι να σημαίνει ότι «κάτι κινείται», οπότε η σιωπή, μάλλον το σταμάτημα της οιασδήποτε ροής πληροφοριών, να είναι σκόπιμο…

Πάντως χθες η «Ελευθεροτυπία» ανέφερε ότι ταχυδρομήθηκε στα γραφεία της προχθές επιστολή από κάποιον που υπογράφει «Θανάσης Κλάρας» (που ήταν το πραγματικό όνομα του Άρη Βελουχιώτη), η οποία αναφέρει κάποιες λεπτομέρειες για την επίθεση τις οποίες όμως μπορούσαν να γνωρίζουν εκτός από τους τρομοκράτες και όσοι συμμετείχαν στις έρευνες.

Η επιστολή αποτελείται από 4 σελίδες Α4 που έχουν εκτυπωμένο αστέρι με το κεφάλι του Ρήγα Φεραίου και αναφέρει πως το όνομα της νεοσύστατης οργάνωσης θα γίνει γνωστό στα επόμενα χτυπήματα.

Οι Αρχές διερευνούν την εγκυρότητα της επιστολής μια και σʼ αυτές τις περιπτώσεις πολλές φορές γίνονται και φάρσες.


Σχολιάστε εδώ